Ptujski študentje za točko ugnali Starše

30. 11. 2013, 15:00, Športna dvorana Gimnazije Ptuj

Klub ptujskih študentov : KK Starše – 72 : 71 ; (20:30, 20:17, 12:11, 20:13)

Klub ptujskih študentov: Rus (cap.) 11, Ferme P. 1, Kanlič 11, Koprivc 14, Kotnik M. 2, Vrabl 13, Kotnik A. 5, Novak M. 15 ; Trener: Ferme

KK Starše: Lah 3, Štraus 2, Cehnar, Potisk 23, Besedič 2, Kac 18, Gašperič, Črešnik, Trifkovič (cap.) 3, Lešnik, Ploj 20, Dobnik ; Trener: Vaupotič
Sodnika: Jazbec, Frangež

Gledalcev: 40

Prva domača tekma v letošnji sezoni se je po dobljenem uvodnem skoku in petih točkah Novaka začela po željah domačih, a so KK Starše na krilih Potiska, Kaca in predvsem Ploja (15 točk v 1. četrtini) hitro vzele stvari v svoje roke in z odličnim napadom do konca četrtine vodile že za 10 točk (20:30).

V drugi četrtini smo se Ptujčani le nekoliko zbrali v obrambi in tekma je bila veliko bolj izenačena. Pri Ptuju je najbolj izstopal Rus (9 točk), pri Staršah pa se razen Potiska (2 trojki) in Kaca (11 točk) med strelce ni vpisal nihče. Polčas se je končal z vodstvom gostov (40 : 47)

Tretja četrtina je spet bila dokaj izenačena, počasnejša in z močnejšo obrambo, več osebnimi napakami in koši doseženimi predvsem iz prostih metov. (52: 58).

Zadnjo četrtino so na krilih Potiska (9 točk) spet boljše začeli gostje, ki so povedli za 10 točk in že skoraj pokopali upe domačim. A nekaj minut pred koncem je sledila 5. osebna napaka in izključitev Besediča, s tem pa velika luknja v obrambi Starš, kar sta z odličnim skokom v napadu izkoriščala Novak M. in Kanlič. Zelo se je poznala tudi odsotnost Zahaja, saj je v zaključku prevladala mladost in energija domačih branilcev in z dobro obrambo, nekaj ukradenimi žogami in protinapadi smo domači 15 sekund pred koncem zaostajali le za 2 točki in imeli napad. Stvari je v roke vzel Koprivc in po lepem odkrivanju in metu preko roke zadel trojko ter s tem domače pripeljal v vodstvo. Staršam je ostalo še 7 sekund. Po zgrešenem metu je do žoge pod košem še prišel Potisk, a bil z metom za nekaj trenutkov prepozen in sodnika koša nista priznala, s čimer smo se druge letošnje zmage veselili Ptujčani.

Tekma je napram nekaterim prejšnjim potekala v zelo sproščenem in športnem vzdušju, tudi sojenje je bilo korektno. Razmerje v osebnih napakah je bilo 24:14. Gostom se opravičujemo za nekaj nevšečnosti s semaforjem, saj imamo nove neutečene zapisnikarje, ki pa bodo do naslednje domače tekme že brezhibni.

2 odzivov

  1. zoki pravi:

    Mladost je premagala starost……

  2. zoki pravi:

    Mladost je premagala starost……

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja