Ptujska Gora v dramatični končnici premagala Rače

ŠD Ptujska Gora : KK Rače 60 : 58 (6:6, 22:11, 9:17, 14:17, 9:7)

Šd Ptujska Gora: Frangež 5, Pepelnik, Avguštin P. 5, Ilek 4, Mlakar 4, Avguštin R. 12, Lešnik 2, Skerbiš 8, Pšajd 2, Predikaka 18
KK Rače:
Felbar, Sagadin 4, Gradišnik 9, Jarc 9, Hameršak 8, Fingušt 4, Majal 2, Repec 12, Polšak 7, Bobnarič 3

Gledalcev: 25

Sodnika: Močnik, Jazbec
Začetek tekme je bil, za sicer veliko število gledalcev zelo nezanimiv. Veliko zgrešenih metov, veliko napak obeh ekip, prve točke domače ekipe iz igre pa so prispele šele v deveti minuti prve četrtine s trojko Skerbiša. Rezultat po prvi četrtini je bil rokometnih 6:6. Sta se pa ekipi gledalcem oddolžili za obupno prvo četrtino z dramo v zadnjih sekundah tekme, ki je ne bi mogli spisati tudi najboljši pisatelji dram.

Drugo četrtino so brez težav dobili igralci Ptujske Gore,  kot zanimivost lahko omenim, da je kar 12 različnih igralcev obeh ekip doseglo točke v tej četrtini. Tretjo četrtino so domačini v napadu ponovno začeli obupno saj so prvi točki dosegli šele v šesti minuti tretje četrtine.  V tej četrtini sta pri Račanih točke dosegla le dva igralca Repec in Jarc, ki je v tej četrtini dal vseh svojih devet toč. Voz domačih je vlekel Predikaka s šestimi točkami.

Iskreno se zadnje četrtine razen zadnjih sekund ne spomnim veliko. Rezultatsko so se Račani odlepili v zadnjih minutah, njihovo vodstvo je bilo največje nekje pri šestih točkah. Domačini so zadnje minute odigrali zelo slabo, hiteli v napadu izgubili veliko žog, predvsem v veliki želji po izenačenju. Mislim, da je bilo manj kot 30 sekund do konca, ko so domačini še zaostajali za 5. Gledalcev je nekaj že odšlo iz dvorane, ko se je zgodil resnično neverjeten preobrat. Gorčani so si kakšnih deset sekund do konca priborili žogo in ob zaostanku treh točk imeli napad. Izvedli so ga dobro saj je do odprtega meta prišel mladi Lešnik, ki iz levega kota ni zadel. Žoga se je nekako odbila do Avguštin Robija, ki je iz popolnoma nemogoče položaja, ob padanju na tla vrgel žogo proti obroču in ob prekršku, ki je bil storjen nad njim zadel od table, praktično ob zvoku sirene. Met je bil na meji mogočega, v stilu Vladoviča pred nekaj tedni ob zmagi Olimpije.  Imel je še prosti met, ki ga je žal zgrešil in šli smo v podaljške.

Pri gostih v podaljšku zaradi petih osebnih napak nista igrala Hameršak in Repec, ker se jim je močno poznalo v igri, tako so lažje in bolje odigrali domačini ter tekmo relativno zanesljivo pripeljali do konca. Meni osebno v osmih letih spremljanja Parkl lige, najbolj nor koš kar sem jih videl, seveda tudi zato, ker je bil v zadnji sekundi za podaljšek.

Bi še lahko pisal več, vendar menim, da je že ena stran A4 preveč za branje.

JH

1 odziv

  1. dLOOKman pravi:

    Dokaz, da se je treba do konca boriti. Bravo.
    Se mi pa zdi, da si vsaj enega pri seznamu igralcev vaše ekipe pozabil zapisat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja