Ptujska Gora boljša od Črešnjevca

ŠD Ptujska Gora : KK Črešnjevec 65 : 57 (23:10, 11:8, 15:17, 16:22)

Šd Ptujska Gora: Frangež 6, Pepelnik, Avguštin P. 11, Ilek 4, Mlakar 2, Vedlin 7, Lešnik, Skerbiš 18, Pšajd 4, Pleskonjič 13, Strižič, Černenšek
KK Črešnjevec:
Gajšt 2, Dolenc, Hauptman 28, Ledinek 9, Kocijančič 5, Kugl 2, Rozman, Ozvaldič, Košir 11

Gledalcev: 25

Sodnika: Ledinek, Jazbec

Tekme s Črešnjevcem se igralci Ptujske gore vedno zelo veselimo. Vedno zmaga tretji polčas ne glede na to, kdo je zmagal, tekmo, za koliko, kdo je dal koliko točk,… Na koncu je vse skupaj nepomembno in se pokaže namen te lige, ki jo vsaj ti dve ekipi še vedno jemljeta za rekreacijsko, gre za druženje po tekmi, popito pivo in »ornk pametovanje« amaterjev o košarki, ki se ga vedno z veseljem udeležimo. Hvala Črešnjevcu, da niso komplicirali okrog semaforja, marsikatera ekipa bi, ko sem zvedel, da semafor ne dela, sem bil vesel, da igramo z vami. Se opravičujem, kolikor vem, naj bi bil v kratkem porihtan.

No pa nekaj okrog tekme, prvo četrtino smo domačini začeli kot že dolgo ne, ali pa mogoče celo nikoli. Voz je vlekel Skerbiš (18 točk), ki je vedno bil najvišji v skoku, najhitrejši v prenosu in asistiral ali zaključeval naše protinapade. Rezultat 23:10 po prvi četrtini me je izjemno presenetil, sploh se ne spomnim, kdaj smo dali toliko točk nazadnje v četrtini. Pri nas ponavadi velja pravilo, če da tekmec več kot 60 pik izgubimo, tokrat pa smo jih dali kar 23 v prvi četrtini.

No v drugi četrtini, smo pa prišli v utečene tirnice 11:8, to so navadno rezultati četrtin, ko igra Ptujska gora. Gostje so se v tej četrtini odločili za postavitev conske obrambe, s tem so malo upočasnili našo igro, malo smo jo tudi sami, saj protinapadov, celo tekmo ne moreš igrat, se čist preveč utrudiš. Tako je sledilo eno gromozansko mučenje do konca tekme. Črešnjevec nas je celotno tekmo lovil, nikoli dejansko ulovil, igra je bila precej grda, izgubili smo toliko žog, da na koncu tekme in že v bistvu v drugem polčasu sploh nisem bil jezen ampak razočaran. Razočaran tudi nad pristopom, saj smo začeli igrati »lagano«, z nasmeški na obrazu in veliko »zajebancije« namesto, da bi tekmo pripeljali do konca z eno razliko 20 pik, kar bi vsaj po mojem mnenju z drugačnim pristopom lahko. Črešnjevec, nas je v bistvu resno ogrozil samo enkrat, mislim, da je Hauptman spustil tri trojke za redom (v razmišljanju saj vodimo za 15 ni panike, smo mu jih dovolili) in je bila prednost razpolovljena. Vseeno smo tekmo varno speljali do konca, neke krize nikoli ni bilo, a vseeno nikakor nisem in ne bom zadovoljen s takim odnosom ekipe.

Upam, da ste se vsi iz Črešnjevca varno pripeljali domov. Kolikor vem, so naši zaključili ob pol osmih zjutraj. Hvala še enkrat ekipi Črešnjevca, upam, da boste kmalu v popolni zasedbi in komaj čakam naše naslednje srečanje.

 

JH

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja