Ptujčani presenetljivo do zmage

KK Ptuj: KK Starše Čiro 80:69

KK Ptuj: Rakovec, Žnidarič 13, Ferme 14, Brkič 4, Kramberger 4, Pogladič 19, Marin 12, Kotnik M. 4, Rus 2, Predikaka 8, Damiš.
KK Starše Čiro: Kaube 7, Zelenko 3, Šalamun 14, Rotman 5, Manjevič 18, Dover 18, Karahmet 4.

Po mesecu dni brez domače dvorane se je na pustni Ptuju končno vrnila tudi Parkl liga. Po treh prestavljenih tekmah, smo najprej rešili zaostanke iz 1. dela, ter na domačem parketu gostili mlado in letos zelo uspešno ekipo KK Starše Čiro. Verjetno pred začetkom sezone noben ni pričakoval, da bodo povsem na vrhu lestvice, a so si s svojo dobro igro to več kot zaslužili. Vedeli smo, da igramo podoben stil košarke, vendar smo po mesecu neaktivnosti pričakovali, da bodo gostje fizično boljše pripravljeni od nas. Tako smo že v prvih minutah videli poskuse kontra napadov iz obeh strani ter hitro igro z dosti gibanja. Gostje so v prvi četrtini dobro zadeli iz razdalje (3 trojke) a so bili malo manj zbrani pri podajah, domači pa smo znali nekoliko bolje najti pot pod obroč. Prva četrtina se je tako končala z rahlo prednostjo domačih 22:19. Videli smo, da se bo tekmo navkljub razliki na lestvici, dalo zmagati, a hkrati se je že po prvi četrtini dalo čutiti, da bo v takšnem tempu na koncu zmanjkovalo moči. V drugi četrtini smo strnili vrste v obrambi, ter z nekaj prestreženimi žogami in kontra napadi prišli do razlike 9 točk ob polčasu (46:37). Gostom v tej četrtini ni uspelo razviti svoje hitre igre, še največ težav so nam povzročali s prodori proti obroču in dobrim skokom v napadu. Ob polčasu smo vedeli, da bo potrebno v tretjo četrtino iti še z več volje in počistiti prostor pod našim obročem, saj nam je branjenje dveh ali treh zaporednih napadov pobralo preveč moči. Nekoliko agresivneje smo zaigrali tudi v obrambi zunanje linije, kjer smo z nekaj prestreženimi žogami prišli do razlike 15 točk. To prednost smo uspeli ohraniti do zadnje četrtine. Prednostni smo se v začetku četrtine kar nekoliko ustrašili, saj se nam to letos še ni zgodilo. Igra v napadu se je nekoliko upočasnila, kar je bila verjetno tudi posledica utrujenosti. Ne glede na to, smo v obrambi ohranili agresivnost, tako da nasprotnik ni mogel priti v serijo. Starše so v tej zadnji četrtini stopnjevale agresivnost, poskusile tudi z obrambo po celem igrišču, a smo v ključnih trenutkih vseeno znali dati koš, v obrambi pa držati njihove strelce z razdalje pod pritiskom. Ko je bilo do konca še minuto in pol, na semaforju pa +11, so se že slišali prvi vzkliki: »po zmagi pa v šotor!«. Prav ta sproščenost je mogoče bila tista, ki je zagotovila, da na koncu nismo naredili kakšne napake več in smo tekmo mirno pripeljali do konca.  Tako smo dosegi 2. prepotrebno zmago, če letos ne želimo končati čisto na repu lestvice. Sledil je še športni stisk roke nasprotniku za borbeno in fer igro, čestitke sodnikoma za pošteno sojenje ter zapisnikarski mizi za kvalitetno opravljeno delo. Navkljub pustu v naslednjem tednu, bomo domači poskušali še odigrati kakšno zaostalo tekmo, ter ob podobni igri iskati naše zmage, ki bi nas pripeljale vsaj v sredino lestvice (kakšen večji optimist v naši ekipi pa ob dobrem razpletu upa celo na FF).

Lep pozdrav,

Marko Ferme

2 odzivov

  1. čiro pravi:

    Pošten komentar in zasluzena zmaga domačih. Še enkrat čestitam.

  2. Stanislav pravi:

    Je bila dobra tekma. Čirota je pokopala (po mojem skromnem mnjenju) slabša učinkovitost 2,3 napadov ter malo krajša klop. Ptujčani pa so presenetili z ekipno igro, lepimi in preprostimi podajami pod koš do Pogladiča, ki je neovirano zadeval v pravih trenutkih. Če bi KK Ptuj vedno tako igral…bi bili zagotovo višje na lestvici =).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja