Ptujčani potrdili obstanek

Pragersko : Ptuj 62:94  34:45 ( 14:24, 20:21, 18:25, 10:24)

Pragersko: Šalamun 2, Žunko 4, Bunta 2, Jeršič 5, Prelog 6, Borkovič 6, Miklavčič 3, Godec 32, Čelan 2
Ptuj: Likavec, Rakovec 7, Žnidarič 8, Kotnik A. 14, Ferme 16, Brkič 10, Kramberger 4, Pogladič 212, Kotnik M. 9, Rus 4, Damiš 1

Ptujčanom, ki so imeli tudi tokrat več dela z organizacijo prireditve, kot z pripravo na tekmo smo šli nasproti in zaradi neudeležbe na treningih doma pustili Kozarja in Ravniharja. Tudi Nečemer ni prišel, Rojko pa je sodil finale Jesenice : Olimpija. (1:3)

Tako je branilski par Šalamun , Borkovič letos sploh prvič zaigral skupaj v takšni vlogi.  Že takoj na začetku so Ptujčani povedli za deset in prednost obdržali, do konca četrtine. Nekaj upanja je prinesel konec prve četrtine z svojim prihodom Bunta. Toda kot se je kasneje izkazalo, tudi on ni mogel nadomestiti Kozarja in Ravniharja. V nadaljevanju smo držali z precej hitrejšimi nasprotniki še vedno aktiven rezultat, prišli celo na 5 zaostanka, vendar se je preveč poznala odsotnost Kozarja in Ravniharja. Pa tudi preveč žog smo vrgli vstran ali pa so nam jih odvzeli pri prenosu na nasprotnikovo polovico. Godec je bil tako kot celo tekmo , še posebej v tej nerešljiva uganka za nasprotnike. Ustavljali so ga lahko samo z prekrškom, najmanj 10 pa jih še sodnika nista videla.

V polčasu se je na tribuni pojavil Kozar. Ne  skupaj z Ravniharjem ampak z družino. To nam je vlilo nekaj upanja na boljšo igro. Vendar, ko smo mu podajali in proti koncu tekme dojeli, da je še zmeraj na tribuni je bilo že prepozni in edini  predstavniki Ptujske amaterske rekreacijske košarkarske  lige v naslednji sezoni so povedli nad želeno razliko in ostali v Ligi.

Ptujčani so zmagali zasluženo in jim iz srca čestitamo, vprašanje, ki pa bo ostalo zavedno odprto je: »kaj bi bilo, če bi igrala Kozar in Ravnihar«.

Pri Pragerčanih smo igrali in zadeli vsi igralci, še posebaj je izstopal Godec z 32 točkami, pri nasprotnikih pa nas je tokrat najbolj rešetel Pogladič z 21 točkami. Tudi Kotnika nista bila slaba , saj sta dala vsak po tri trojke.

Pred nekaj leti ko smo sprejemali v Parkl nove ekipe iz Maribora je bil izražen pomislek, kaj bo čez nekaj let, ko bodo prevladale ekipe iz Maribora. Bo še igrala sploh kakšna Ptujska? Skoraj se je zgodilo to. Zato Ptujčani strnite vrste, trenirajte, pogoje imate dobre in postanite ekipa, ki se bo borila za vrh. Tudi Kidričevemu želim, da prebrodi krizo in se uvrsti v Prvo ligo.

5 odzivov

 1. glinik pravi:

  Uf, to pa so visoka nacela. Dva najboljsa igralca dobila suspenz zaradi odsotnosti :) :) :)
  Ce bi le nasa politika bila tako nacelna … se Svico bi dali po teh letih v zadnji desni zep :) :) :)

 2. Marko Ferme pravi:

  Hvala Pragerčanom za hitro poročilo in dobro tekmo. Ne vem pa, če se jim moremo že drugo leto zapored zahvalit, za pravico nastopa v prvi ligi. Mi je kar malo žal, da niso vseeno prišli v polni postavi, saj smo bili na tej tekmi res maksimalno motivirani, in tako kot njih, tudi mene zanima, kako bi tekma potekala, če bi bila prisotna Ravnihar in Kozar. Kar se pa tiče prisotnosti ptujskih ekip v PARKL ligi, pa je navedeno najverjetneje odraz stanja košarke na ptujskem območju. Upam, da bo v naslednjih letih uspelo spet na Ptuju zagnati mladinski pogon in dobiti svežo kri za ptujske ekipe, jo krvavo rabimo.

 3. dLOOKman pravi:

  Kako bi bilo, če bi bilo? Kako le? ;). In, ja, že drugič se jim lahko zahvalite za 1. ligo…
  A kljub vsemu čestitke- še predobro vem, kako je igrati na turnirju, ki ga hkrati organiziraš.
  Bojč- zdaj pa žute v omaro

 4. veteran pravi:

  Prletove žute bodo verjetno še dolgo v uporabi, ali pa me bo sponzor presenetil z hitrostjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja