»Ptuj in Rače sta ta teden IN«…

Fram, 11.2.2015

KK Rače 81 (38):(32) 75 KK Ajdas Lenart (12:22, 26:10, 15:23, 28:20 )

Rače: (trener Lukman) Felbar 2, Polšak 4, Repec 23, Cof 5, Bauman 23, Bobnarič 11, Hameršak 6, Frešer 5, Fingušt, Miklošič 2
Ajdas Lenart: (trener Lovše) Klemenšak 1, Šenekar 35, Šijanec 2, Niderl 12, Voglar 11, Fras 5, Dokl, Lovše 3, Kogler 6

Sodnika: Pirtovšek N., Zdravkovič B. ; gledalec Ado

… je zapisal v enem od komentarjev Veteran Bojč, pa niti sam ni tega verjel. K sreči smo mi bolj zaupali vase in se tudi ob bolj udarnem začetku lenarčanov nismo zmedli, ampak raje popravili luknje v obrambi, v napadu pa odigrali bolj domiselno.

Na začetku tekme namreč nikakor nismo mogli vzpostaviti prave igre. Oboji smo sicer prišli brez par standardnih tvorcev igre, a je zato borba vseh ostalih čez vso tekmo bila toliko lepša za gledat

Pričakovali smo, da bo največja nevarnost pretila v odličnem Šenekarju, a to, kar je »čaral« v 1. in 3. četrtini si zasluži vse čestitke; šele v zadnji četrtini je Nac prevzel breme nase in se odločil, da se mu bo konkretneje posvetil. Tako smo ga prisili h krčem ( vsaj predvidevam, da je zato za nekaj minut odšepal s parketa ) in končno ustavili njegov odličen met za 3, ki se je ustavil pri 9 zadetih trojkah z vseh mogočih položajev in načinov.

K sreči smo imeli razpoložena oba kapetana (vsak s po 23 točkami), tako da je Bauman uspešno predal kapetanski trak čez vso sezono odličnemu Repcu, ki kljub temu, da se nasprotniki vedno bolje pripravijo na njegovo igro, najde pot do koša ali do odbitih žog.

Šele po 3 ½ min je Bauman s prostima metoma zadel za domačine in znižal na 9:2, a sta nas na drugi strani razbijala Šenekar(12) in Niderl(6), sami pa smo predvsem z menjavami iskali bolj razpoložene ta večer. In tako je na začetku 2/4. najprej na 15:22 znižal Frešer, Repec je bolj moško zaigral pod košem, Bobnarič je pametno izkoristil večjo minutažo (kar nekaj skokov in 7 pik v tej četrtini), levji delež pa je prispeval tudi čez celotno tekmo efektivni Bauman. Ko je iz igre zadel še Eki, smo »zavohali kri« in še na parketu začutili, da je čas za novo zmago.

A kaj, ko je na sceni v 3./4 ponovno zavladal Šenekar ( 5 trojk + 2 v tem delu). K sreči je njihovo minimalno vodstvo na začetku zadnje četrtine izničil Hameršak s trojko (kateri je takoj sledila še ena), Šenekar pa je kar hitro vrnil in tako smo se nekaj minut izmenjavali na +- pika, dve. Kot rečeno, vedeli smo, da je nujno ustaviti njihovega ostrostrelca in to je pripeljalo do spremembe taktike ter močnejše obrambe na njem. Frešer ga je z neumornim preganjanjem končno »onesposobil« in sinoči modri smo morali tako tudi odigrati do konca.

2 minuti pred zaključkom rednega dela smo vodili 71:70, izpolnjeni bonusi na obeh straneh pa so pripeljali k v številnim prostim metom. Tako je gostujočo ekipo v igri s 7 zadetimi PM držal Voglar, a na drugi strani sta jih zadevala tudi Bauman in Repec, Svoje je dodal še sveži Polšak, Cof pa je na playu zrelo odigral nekaj zaporednih napadov.

K zmagi pa nam je pripomoglo tudi nekaj »zanimivih« potez gostujočega trenerja, ki se je večkrat zamenjal s katerim od svojih, v tistem trenutku, bolj vročih igralcev. Zanimiva taktika, a žal je verjetno zamenjal tudi šport – številne podplutbe domačih kažejo, da bi raje igral ragbi, kot košarko ;). Občasno vročo kri pod obročema sta zrelo umirila sodniška naveza Pirtovšek-Zdravkovič, tokratni obračun pa je kljub vsemu minil brez krpanja ligaškega proračuna in s prijateljskim stiskom rok.

Srečno lenarčanom v borbi za F4, mi pa bomo v počitniškem četrtku šli na Ptuj pogledat, kaj je pomenilo tisto žuganje po naši zmagi v prvem delu v stilu, da bo tam druga šiba pela. No, zvonci bodo gotovo :) .

spisal :dLOOKman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja