Prve ne pozabiš nikoli

KK Črešnjevec : Starše: 68:52 (26:10, 8:9, 15:19, 19:14)

KK Črešnjevec: Kugl, Kosir 5, Dolenc 3, Huptman 18, Polajžer, Kocijančič T 15, Gajšt 6, Florjančič 21
Starše: Lah 4, Kodrič 3, Lešnik, Ploj 2, Besedič 4, Dobnik 4, Kadrič 8, Črešnik, Trifkovič P 18, Trifkovič V 9

Tak tokrat pa res zadnje moje poročilo letos (vsaj mislim). Prvič odkar smo v PARKL ligi, smo igrali proti Staršam, čeprav smo pred tem imeli že epske dvoboje v drugi ligi z Staršami Čiro, tako da smo pričakovali, da tudi tokrat ne bo lahko,sploh glede na letošnje rezultate. Dober obet za naslednjo sezono je, da so se vrnili po poškodbi trije igralci iz domače začetne peterke, še posebej težko smo čakali na vrnitev našega ostrostrelca Benota, ki je ponovno naš stari Beno.

Že v prvi četrtini smo domači pokazali čisto drugo igro, kot smo jo kazali v letošnji sezoni. Dobra čvrsta obramba in hitre kontre, ter natančni meti za 3. Čeprav so naš gostje zelo namučili čez celotno tekmo, kajti imajo zelo kvalitetne in izkušene igralce z višino in hitrostjo. V drugi četrtini je domač napad rahlo upadel (da se pohvalim, dal sem polovico domačih točk v drugi četrtini 😉 ). Vendar pa je kljub lepo odigranih akcijah gostov, vseeno naša obramba ostala čvrsta, tako da nobena ekipa ni dosegla dvomestnega števila točk v 2. Četrtini.

Po polčasu, so gostje zelo pritisnili na plin in nas na sredini 3 četrtini skoraj ujeli, v tem času je domačim največ problemom delala dva igralca Starš Kadrič in Trifkovič P, kar se točkovno tiče. Celotna ekipa gostov, pa jim je z blokadami lepo pomagala do odprtih metov. V zadnji četrtini pa smo domači nekak spet začeli z tisto našo igro izpred 2-3 let in zanesljivo tekmo pripeljali do konca.

Moj zadnji koš, pa je bil plod metanja na koš zadnjih 6 let na naših treningih, vendar do zdaj nikoli nisem imel možnosti in ker velja nenapisano pravilo, sem rajši prej vse igralce vprašal, če lahko. Vrgel sem samo zato, da sem utišal malo naše igralce, ki so mislili da nikol ne bom zadel.

Tak zdaj nas čaka še ena tekma v Staršah in upam da bo tudi ta odigrana tako fer in lepo, kot je bila ta na Črešnjevcu. Staršam želim veliko sreče in brez poškodb tudi na Ptujski Gori in se vidimo v torek.

Aja, pa tretji polčas je tudi bil…

Rok Gajšt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja