Prva zmaga Cirkovčanov v pokalu

TED ŠD CIRKOVCE : KK SISTEM ORG BELTINCI 76 : 67 (24:24, 16:13, 15:15, 21:15)

TED ŠD CIRKOVCE: Korez, Vidovič, Drevenšek 23, Pihler 2, Majal 15, Rojko (cap.) 6, Holc 25, Ladič, trener: Frangež
BELTINCI: Ulaga 13, Kukel 14, Ferčak 22, Ratnik 4, Regvat 2, Bojnec, trener: Gerenčer

Maribor, Dvorana DRAŠ CENTER
Sodnika: Sok, Senekovič

In se je pisala zgodovina, namreč z zmago proti ekipi iz Beltincev so Cirkovčani zabeležili sploh prvo zmago v pokalnem tekmovanju.

Po težki in izčrpajoči tekmi proti Rogaški v četrtek, je tekma prišla za tokrat »domače« v nepravem trenutku. To se je na začetku tekme kazalo v težkih nogah, posledično slabi obrambi in slabem metu. Po prvi minuti odmora trenerja Frangeža in nekaterih narisanih akcijah na tabli, pa je igra stekla. Številčno oslabljeni gostje iz Beltincev so se pokazali v dobri luči, vendar na koncu niso zdržali tempa, ki so ga narekovali »tiskarji«.

Tekma je postregla z nekaterimi vrhunskimi potezami na obeh straneh, bila je dinamična in na trenutke zelo tekmovalna. Prvi polčas so dobili »tiskarji« za +3.

V drugem polčasu so Cirkovčani na trenutke presenetili goste z različnimi conskimi postavitvami, kar pa so košarkarji z Beltincev znali kaznovati z nekaj zadetimi trojkami. Ko so domači povedli za +10 in se je zdelo, da bodo tekmo zanesljivo dobili, so v napadu naredili nekaj napak, v obrambi pa slabo zapirali, tako, da je tekma v zadnji četrtini bila izredno napeta.

Tu pa sta potem vajeti v roke vzela Holc in Drevenšek, pod taktirko izkušenega Rojka, pa je domača ekipa tekmo z zanesljivim izvajanjem prostih metov tudi dobila.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

MF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja