PRESENEČENJE ZA BAROVCE-VETERAN V ZAČETNIH PET

Kraj: Pragersko,26.3.2015
Sodnika: Pirtovšek N.,Fajt R.
Gledalcev :nismo prešteli
zapisničar: Lah, časomerilec : Greif

KK PRAGERSKO 95  : BAR KAUČIČ 77  (27:22, 23:14,23: 17,22:24)

KK PRAGERSKO:Žunko 2,Ravnihar 27,Kozar 16,Weiksler 2,Rojko 10,Jeršič 3,Borkovič 13,Miklavčič (izven forme-0),Godec 18,Čelan (cap) 4.
BAR KAUČIČ :Klemenčič 12, Bien S. 3, Čoh L. 8, Jakomin 14, Mahorič 7, Vodušek (cap) 18, Čoh I.,Bien G. 15

Še zadnja domača tekma v tej sezoni . Nasprotnik: neugodna ekipa barovcev iz Juršinec. V podzavesti smo imeli neugoden,vendar zaslužen poraz v njihovi dvorani. Pragerčani smo šli v spopad z nekakšnim strahospoštovanjem do nasprotnika.Na prvi medsebojni tekmi me ni bilo,vendar so me fantje že nekaj dni prej,kakor tudi pred samo tekmo opozarjali da so dobra homogena ekipa in se znajo razletet po igrišču ,predvsem z tricami.Tudi če bomo povedli za več točk moramo igrati do konca na polno. Po videnem z mojega zornega kota spadajo Kaučiči višje na lestvici.

Tale meč smo morali dobit ,ker je bil cilj in želja igrati kvalifikacije na F4.To smo dosegli in za konec rednega dela gremo še  k starim znancem v mb.

  Začeli smo v postavi :Čelan,Godec, Borkovič, Ravnihar in Kozar.Prvih nekaj minut smo oboji pozabili na obrambo,saj se je rezultat enakomerno povečeval na obeh straneh semaforja.Nato je stvari v svoje roke prevzel (oprostite vsi kateri ste drugačnega mnenja) zame eden najboljših bekov  v Parklu  Ravnihar in nekaj min.odigral simultantko –ukradene žogo ,šuti iz distance in poldistance.Pomoč je imel v Kozarju in Godecu in tako smo se odlepili na 8 točk.S tem se ni strinjal predvsem Vodušek in nam  pridno polnil koš.Neopazno se mu je pridružil Jakomin.Biena G.smo pa posebej pazili(Borkovič) in tako zaključili prvo četrtino +5.Na tem mestu moram pohvalit veterana(se bo prepoznal) za dve lepi asistenci in korektno odigrano obrambo.

 Druga četrtina-na istoku ništa novo.Ravnihar poentira,Miro asistira,Borkovič prodira,Žiga zapira ,rezultat pa se že jasno kristalizira. Igramo vsi .Postavimo consko obrambo,ker nam Vodušek ena na ena dela nekaj sivih lasi(večina jih tak že ima).Tudi gostje postavijo cono vendar nekaj napadov Godec na pladnju postreže Drejča in polčas + 13 za nas.

  Drugi polčas Klemenčič začne z trojko in potem še eno,delno se razigra tudi Bien G.in barovci držijo razliko.Kozarja  danes piščalka ne mara in  na hitro se vsede na klop s 4 osebnimi.Hvala bogu danes imam relativno dolgo klop in Žunko opravi svoje delo pošteno,spočije se Žiga.Rojko poentira 2-3 napade .Čelan mi vrača z dobro igro(bil je med prvih 5 o.p.p.). Jeršič (to sem si zapomnil) lepo asistira in  kaže željo po prodorih ,ter se dvakrat zaleti v dobro postavljeno obrambo Kaučičev.Počiva tudi Jure. Še dve trojki Klemenčiča,razigra se Bien G. ,Vodušek standardno dober,nekaj na koncu dodata še Jakomin in Bien S.in zadnjo četrtino dobijo gostje. Spremenjena peterka  pragerčanov z pogostimi menjavami pripelje tekmo do konca z zavidljivo razliko.

Zelo lepa in fer tekma.Sodnika pohvaljena z obeh  strani.

Lp vsem sodelujočim tako ali drugače v ligah in veliko uspeha v bodoče. Trd  hren ,debela ,lepo obarvana jajca vam želim za bližajoče se praznike.

Boris.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja