Prepričljiva zmaga

ŠD PTUJSKA GORA-ŠD ČREŠNJEVEVEC 85:54 (18:18;23:9;24:10;20:17)

ŠD PTUJSKA GORA: FRANGEŽ S. 3; ZUPANIČ J. 2; ČELAN M. 2; AVGUŠTIN P. 10; RAKOVEC T. 30; KAMENŠEK D.; AVGUŠTIN R. 16; SKERBIŠ P. 10; SLEDIČ Ž. 12

ŠD ČREŠNJEVEC: ROZMAN L. 7; KOŠIR B. 11; HAUPTMAN V. 19; LEDINEK M. 5; POLAJŽER M. 8; KOCIJANČIČ T. 2; GAJŠT R. 2

Borba za predzadnje mesto! Ali igramo playoff ali pa dobimo denar povrnjen s strani PARKL (win-win situacija :D)

Kot že zgoraj omenjeno je bila to za nas edina možnost preboja v nekakšen končnico, v kateri se bomo pomerili s 4. uvrščeno ekipo s severne skupine.

Tekmo je odprl Hauptman z izjemo trico, kar po treh sekundah igre. To potezo smo domačini kaznovali z dvema zaporednima tricama Rakovca, ki je že na začetku tekme kazal, kako »vroč« bo danes. Kljub dobremu začetku tekme, pa smo v nadaljevanju četrtine kazali bolj medlo igro. Obrambo smo igrali na ravnih nogah in nismo bili zbrani v napadu. To so gostje iz Črešnjevca tudi znali kaznovati. Zadnjih par minutk do konca četrtine je domači trener na igrišče poslal Avguština R., ki je s poldistance potopil par lahkih košev, tako, da je rezultat ob četrtini bil izenačen.

Gostje so v drugo četrtino krenili s consko postavitvijo. Klik, opa dečki, to pa danes ne bo delovalo (smeh). V bistvu smo se domači pripravljali skoraj ves teden, kako igrati napad proti coni. Taktika, ki smo jo skovali je prinesla željen učinek. Vedno smo prišli neovirani na ugodno pozicijo za »šut«, ki sta ga Rakovec in Avguštin P. odlično izkoristila (4xmet za tri točke, 3x met iz pol razdalje). Tako smo domači iz napada v napad višali razliko, ki je ob polčasu znašala 14 točk.

V tretji četrtini je bil tempo enak kot v drugi četrtini. Gostje niso našli prave rešitve kako zaustaviti Rakovca, ki je bil izjemno razpoložen. Dokaj neopazen Hauptman v drugi četrtini tudi tokrat ni pokazal kaj »več«, da bi spravil svojo ekipo nazaj na noge. Razlika ob koncu četrtine: 28 točk prednosti za domačo ekipo.

Tako smo v zadnjo četrtino krenili bolj ležerno. Tokrat ne strelsko ampak skakalno razpoložen Kamenšek nas je dobesedno reševal. Kamenšek je pobral toliko skokov v napadu, kot jih jaz v celotni sezoni na vseh tekmah skupaj nisem (smeh). Še ob zadnjem zvoku sirene je bil končni rezultat 85:54 za domačo moštvo.

Tisto, kar se je pa dogajalo po tekmi z igralci Črešnjevca pa naj ostane skrivost ;).

Jan Z.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja