Pred zadnjim krogom!

PARKL-LOGO-CELOTEN-transparent-2-e1449839385812Pred zadnjim krogom!

Lep pozdrav iz PARKL redakcije!

Smo v ciljni črti letošnjega tekmovanja, vsaj kar se rednega dela tiče. Morda je pred zadnjim krogom prav, da se malce ozremo na sezono in pogledamo nekatere scenarije zadnjega kroga. Letos spremljamo dokaj zanimivo sezono. V prvi in drugi ligi je še nekaj neznank in bo zato zadnji krog resnično zanimiv.

Stanje prve lige PARKL

Pred zadnjim krogom rednega dela je na vrhu lestvice trdno zasidrana ekipa Adecca. Trinajst zaporednih zmag in koš razlika plus 326 ne potrebuje dodatnega komentarja. Adeccovci so upravičili vlogo favorita v sezoni in kljub temu, da je pred ekipo še zadnji krog in tekma s presenečenjem drugega dela prvenstva, KK Beltinci, ne pričakujemo kiksa favoritov. Tekma ne odloča o ničemer. Z zmago in ugodnem razpletu drugih tekem, bi se lahko ekipa iz Prekmurja povzpela celo na 5. mesto. Kdo bi si to mislil v začetku januarja, ko so bili brez zmage v prvenstvu? Izjemna serija zmag v drugem delu, kjer so izgubili le proti ekipi Rams, je vsekakor dosežek in dokaz velikega rumenega srca vseh igralcev tega kluba. Kaj reči o ekipi Rams in letošnji sezoni? Še slabo leto nazaj so postali prvaki lige PARKL in v finalu rutinirano ugnali ekipo KK Adecco. Danes so na zadnjem mestu lige in sobotni poraz proti MB Vikingom je zapečatil usodo tega kolektiva, ki je zadnje desetletje in več krojil vrh lige. Praktično enak igralski kader, ki je dvignil trofejo, je letos pestilo veliko poškodb in odsotnosti. Igre so bile blede in nihanja prevelika. Branko Novak, ki je bil vodja ekipe v preteklosti in skrbel predvsem za organizacijsko plat, se je pred sezono poslovil od aktivnega sodelovanja. Najbrž je to tudi del vse zgodbe, ki je letos šla v kontra prav vseh smeri, katere so bile še leto dni nazaj drugačne. Želeli bi si, da ekipa Rams ponovno poišče športen motiv v drugi ligi in poskuša poiskati pot nazaj med najboljše. Eno je, ko se odločiš za prenehanje igranja in sodelovanja v ligi, drugo je, ko vseeno pokažeš karakter in odigraš do konca po najboljših močeh. Rams je to navsezadnje dokazal v soboto na tekmi proti MB Vikingom in z malo sreče ob koncu, slednji stavki ne bi bili napisani. Ugibanja o tem, kje in kako bodo košarkarji Ramsa nadaljevali z igranjem, so velika. Druga liga? Ali pa morda prestopi v Ruše? Po »PARKL« hodnikih so takšne in drugačne govorice, ki pa so glede na ruško tradicijo v vrstah Ramsa, lahko tudi zelo verjetne. In če smo že pri ekipi iz Ruš, slednji so oziroma bodo osvojili drugo mesto v rednem delu prvenstva. Selektor PARKL selekcije in izkušen trener Kuzma je svoje dečke prelevil v košarkarske bojevnike, ki napadejo vsepovsod in vsakogar. Uspeh ne izostane in tudi sedaj ni.

Polfinalni nasprotniki

Pred zadnjim krogom se torej poraja vprašanje o tem, kdo bo polfinalni nasprotnik ekipe Adecco in kdo ekipe iz Ruš? Pregledali smo nekaj matematike in zanesljivo je naslednje. Za uvrstitev od tretjega do petega mesta, se potegujejo tri ekipe. To so ekipe KK Starše, KK MB Vikingi in ŠD Kidričevo. Tretje mesto po rednem delu ima dva kandidata. To sta ekipi iz Kidričevega in Starš. Ekipa iz Starš bo na koncu osvojila tretje mestu v primeru, da v zadnjem krogu premagajo ekipo Rams. V kolikor ne premagajo lanskih prvakov, morajo v drugem neposrednem dvoboju za F4 MB Vikingi premagati Kidričevo. Tudi v tem primeru bi ekipa iz Starš osvojila tretje mesto in polfinale z ekipo Ruš. Če ekipa iz Starš izgubi v zadnjem krogu in ŠDK Kidričevo premaga ekipo MB Vikingi, bodo na tretjem mestu pristali »šumarji« in v tem primeru ekipa iz Starš na četrtem mestu. MB Vikingi pa bi izgubili nastop na F4 in bi na koncu osvojili 5. mesto. Rezime torej.
MB Vikingi morajo zmagati v Kidričevem, če želijo postati polfinalni nasprotnik Adecca, »šumarje« pa bi zmaga lahko peljala celo na tretje mesto, v primeru poraza ekipe Starš.
Slednji imajo še največ v svojih rokah in kot napisano, bo zelo zanimiv ta zadnji krog za mesta v polfinalih. Ekipa Starše Čiro bo na koncu osvojila 7. mesto. Imajo slabšo medsebojno razliko z ekipo iz Beltincev, ki bo na koncu najmanj šesta, v primeru zmage nad Adeccom pa celo peta, v kolikor se v drugih zadevah poklopijo stvari. Pravi Blockbuster nas torej čaka v petek v Kidričevem. Vsekakor bo to tekma vredna ogleda!

Kot že zapisano, je jasno, da je ekipa Starše Čiro zagotovo sedma, in bo tako v prvi tekmi F4 turnirja v Miklavžu igrala z zmagovalcem tekme med drugim in tretjeuvrščenim letošnjega drugo ligaškega tekmovanja.

Druga liga PARKL

V drugi ligi imamo vsa prva štiri mesta oddana. Za kvalifikacije za prvo ligo bo odločala tekma med drugo in tretje uvrščeno ekipo. Kot sedaj kaže, bosta to ekipi KD Nona Sobota in domačini zaključnega turnirja, KK Miklavž. Predvidevamo, da KK Miklavž-u kot domačinu in organizatorju zaključnega turnirja, motiva za nastop na prvi temi zaključnega turnirja, ne manjka. Sobočanci pa tudi imajo svoje adute in računico. Obeta se izredno zanimiv polfinale. Kako pa je v drugem polfinalu? Ekipa Adecco Old Stars bo osvojila prvo mesto v primeru, da v zadnjem krogu premaga KK Sladki vrh in če ekipa KK Miklavž v zadnjem krogu ne premaga ekipe iz Haloz za več, kot je prednost v koš razliki ekipe Old Stars (+45), vključno z njihovo tekmo proti Sladkemu Vrhu. Ekipa Ptujske Gore je zagotovo na četrtem mestu in s tem najverjetneje nasprotnik Old Starsov v polfinalu, če predvidevamo, da ne bo kakšnih astronomskih rezultatskih razlik.

Kaj smo torej ugotovili? Prehitro bo konec sezone in zadnji krog bo še kako zanimiv. V Miklavžu se že pripravljajo na pravi podravski košarkarski praznik, ki bo 13.4. 2019. Tradicija košarke in košarkarskih delavcev v Miklavžu ni od »včeraj« in pričakujemo lahko samo najboljše. Ekipam pred zadnjim krogom želimo veliko športnega uspeha, športne sreče in vabljeni vsi na ogled preostalih tekem.

Lep košarkarski pozdrav,
PARKL redakcija

1 odziv

  1. Apollo2 pravi:

    Fajn povzetek. Mi je pa žal pokalnega tekmovanja, ki je v preteklosti povezoval prvo in drugo ligo. Tekme so bile zanimive, pa tudi druženja po tekmah samih. Dajmo spet obuditi pokal PARKL.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja