Pred 4. krogom – ko se december prevesi v veseli del

Po treh krogih letošnje lige smo dobili prvi dokaz o zanimivosti sezone. Neporaženih ekip v 1. ligi ni več. Na repu lestvice brez zmage ostaja še Kidričevo, ki pa bo le to lovilo morda že v 4. krogu proti še “včeraj” vodilni ekipi MCAPRO. Poraz mariborskega MCAPRO ni nič tragičnega, bolj je to poškodba najboljšega strelca lanske sezone Auerja. “Panda” je pomemben člen ekipe in le želimo mu lahko hitro vrnitev na parket. Medtem bo njegovo odsotnost moral nekdo zapolniti v kolikor želi ekipa nadaljevati uspešno pot proti zaključnemu turnirju.

Ekipa Kidričevega je lani premagala najboljšo ekipo prav v dvorani 2. gimnazije. Če je lani padel Adecco morda tokrat MCAPRO? Zagotovo bo v soboto zelo zanimivo na “Drugi” saj sta ob omenjeni na sporedu še dve tekmi. “Adecco Oldstars – KK Rače in Adecco – Starše.

V prvoligaškem obračunu Adecco – Starše je vloga favorita jasna. Kljub trenutno le 50 odstotni uspešnosti v PARKL-u je Adecco svoj veliki trenutek dočakal v pokalu SPAR. Le še eno stopnico so oddaljeni od “nepredstavljivega” uspeha, nastopa na zaključnem turnirju. Z uvrstitvijo v 5. krog pokala so prestrašili marsikatero “profi” ekipo, zanimiv pa bo tudi PR-efekt. Za ekipo Adecco in ligo PARKL.  Spletne strani parkl.si bo v prihodnje najbrž pogledal še kak predstavnik slovenske košarke…

Tudi dva preostala obračuna v 1.ligi obetata zanimive tekme. Na Pragerskem gostuje NKBM. Ponovitev zadnjega kroga iz lanske sezone. Pragerčani so lani zmagali, a so se morali za zmago zelo potruditi. NKBM je po dveh zmagah v dobri seriji in začela sezono veliko bolj pozitivno kot lansko. Glede na to, da bo tekma odigrana prav v času objave stresnih testov slovenskih bank je vsako napovedovanje nepredvidljivo. Vloga favorita pa najbrž vseeno pripada domačinom.

Čiro – KPŠ bo obračun dveh najmlajših ekip. Najbrž se nam obeta lepa košarka z veliko tempa. Prednost izkušenj je na strani Ptujčanov, bodo pa morda mladi igralci Čiro Starše izkoristili zanos presenetljive zmage v preteklem krogu.

Prva tekma v 4 tednu bo na sporedu med drugoligaši. Ponedeljkov (današnji) obračun med KK Črešnjevec in NONA Lenart.  Črešnjevec je že 7 tekem brez zmage. Niz, ki se je začel v lanskem zaključku sezone, ko so jih nekateri že razglasili za nove prvoligaše je res že dolg, a ga lahko malo olepšamo z nizom zmag pred tem. Bilo jih je 9 zaporednih… Vlogo favorita gre igralcem None, ki vsaj po rezultatih sodeč igrajo vse bolj suvereno.

Cirkovce so z dvema zmagama na vrhu lestvice. V tekmi z novici Bar Kaučič bodo favoriti. Tekma bo imela zanimiv priokus šampionske ekipe Good Guysov. Na strani Kaučiča dva bivša GG-ovca. Spomin na ene druge čase v ligi, vseeno pa najbrž prijetna drugo ligaška tekma.

Adecco Oldstarsi bodo poskušali prvo zmago v sezoni nadgraditi proti Račam. Tudi gostje prihajajo v Maribor z prvo zmago v sezoni zato se nam obeta zanimiv dvoboj na parketu. Najbrž pa tudi izven njega po tekmi.

2 odzivov

  1. MultiprAktik pravi:

    Dober napovednik…ja, sobota bo zanimiva v vsakem pogledu, pred, med in po tekmah…ta sobotnja večer je pravzaprav idealna za podaljšek v veselodecembrsko noč, jutro… :-)

  2. Battisti pravi:

    Na drugi bomo poskusili s Christmas basket partyem ze po 14:30. D.J., rolanje, plesne ‘bozicke’ :).. Morda pravi bozicek, kak kuhancek izpred dvorane.. ( ce bo vse po sreci). Veseli december rulzzz.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja