Pragersok Wave block – GG Cirkovce 88 – 64

Dvorana OŠ Pragersko 28.02.2013

KK Pragersko Wave Block : GG TED ŠD Cirkovce 88 : 64 (42:30) (22:13, 20:17, 26:17, 20:17)

KK Pragersko Wave Block:  Miklavčič, Weiksler 4, Ravnihar 21, Kozar 24, Leskovar 2, Šešerko, Drame 12, Borkovič 2, Prelog 8, Godec 10, Mohorko 5

GG TED ŠD Cirkovce :  Iljevec 5, Širovnik 2, Pihler 8, Majal 10, Rojko 10, Berič 7, Radič 22, Dobrajc

Tekma 12. kroga I.lige PARKL v ‘preprazni’ dvorani OŠ Pragersko je prinesla sosedski dvoboj med ekipama KK Pragersko Wave Block in GG TED ŠD Cirkovce. Nekako bi lahko rekli, da je bila tekma ponovitev lanskega polfinala zaključnega turnirja, kar bi lahko po prikazani igri obeh ekip tudi držalo, vendar pa ta vtis nekoliko kvari pogled na lestvico, kjer je ekipa gostov na dnu, česar si po prikazani igri zagotovo ne zaslužijo.

V prvih petih minutah tekme izenačena igra, nato so se domačini zbrali in predvsem po zaslugi Ravniharja in Kozarja dobili I. četrtino za 9 točk. II. četrtina je potekala po enakem scenariju kot začetek tekme, gostje so držali priključek z domačini, kar je ob zaostanku gostov za 12 točk obetalo zanimivo nadaljevanje tekme. V pregovorno slabi III. četrtini ekipe KK Pragersko, smo danes videli ravno nasprotno sliko, saj so se domačini po nekoliko rezerviranem 1. polčasu, v nadaljevanju popolnoma prebudili. Morda je k temu pripomogel skoraj dvotedenski premor, katerega so domačini po izjavi trenerja Šešerka, izkoristili za krajše bazične priprave med katerimi so trdo delali predvsem na fizični pripravi, nekaj pa že tudi na uigravanju novih taktičnih zamisli, katerih nekaj smo videli ravno v tem delu tekme. V napadu sta se razigranima Kozarju in Ravniharju, pridružila še Prelog in Godec, v obrambi pa Borkovič z nekaj ukradenimi žogami. Tempo domačinov so pri gostih poskušali slediti Radič, Rojko in Majal, ki pa so bili ob razigranih domačinih premalo za kaj več kot -21 po končani III. četrtini tekme. V zadnji četrtini so se domačini nekoliko sprostili, kar so borbeni gostje poskušali obrniti na svoj mlin, vendar pa se domači trener s tem ni strinjal in z menjavami dvignil tempo igre ter pripeljal tekmo do zaslužene zmage. Kaj zapisati ob koncu? V ekipi KK Pragersko Wave Block, je bilo danes na klopi 11 igralcev in lahko bi rekli, da se ekipa po številnih poškodbah, izostankih itd počasi ‘kompletira’ in upamo, da bo takšna tudi na zaključnem turnirju, kamor se je po vsej verjetnosti ob današnji zmagi že uvrstila. Priprave na zaključni turnir so po besedah domačega trenerja v polnem teku in prehajajo vedno bolj na uigravanje številnih novih taktičnih zamisli, zato se dvobojev na FF že zelo veselimo.

Še beseda o gostih. Prikazali so všečno košarko s številnimi lepimi potezami. Občutek smo dobili, kot da so Iljevec, Rojko, Majal, Pihler, Radič in ostali prepozno prestavili v višjo prestavo, oz. jih je prehitel konec sezone. V primeru izpada ekipe GG TED ŠD Cirkovce iz prve lige PARKL, lahko samo zapišemo, da je to za ligo velika izguba, saj so bili igralci obeh, v tej sezoni združenih ekip, vrsto sezon prepoznavni člani elitne skupine lige PARKL, kamor po danes prikazanem še vedno nesporno sodijo, zato bomo prav gotovo te dvoboje zelo pogrešali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja