Pragersko veterani – ŠD Ptujska Gora 62 – 70

Tekma 7. kola  – 2. liga;

Dvorana OŠ Pragersko, 19.1.2012

Sodnika: Juhart, Pirtovšek

KK Pragersko Veterani – ŠD Ptujska gora 62:70 (21:23, 11:19, 12:13, 18:15)

KK Pragersko veterani: Žunko 6, Trantura 9, Rampre 17, Šešerko 10, Bunta  4, Černe 12, Čelan 4

ŠD Ptujska gora: Vinkler B., Frangež 13, Mlakar 5, Vedlin 18, Vinkler S.  3, Vinkler M. 4, Černešek, Skrbiš 14, Pšajd 13

Tekma 7. kroga II. lige PARKL med ekipama KK Pragersko veterani in ŠD Ptujska gora je bila prava prvenstvena, med ekipama, katerima je zmaga na današnji tekmi še odpirala teoretične možnosti za uvrstitev med najboljše štiri ekipe ob koncu tekmovanja. Obe ekipi sta kazali veliko željo po zmagi, čemur lahko pripišemo tudi 3 dosojene tehnične napake ter skupno 28 osebnih napak domačih in 24 osebnih napak gostov.

Gostje so I. četrtino pričeli s consko postavitvijo v obrambi, katero so igrali vseh 40 minut tekme, v napadu pa so predvsem s koši Vedlina (9) in Skrbiša (6) uspešno zadevali koš domačinov. Domačini so v I. četrtini z domiselnimi akcijami Šešerka prebijali cono gostov ter po zaslugi Černeta (9) in Rampreta (5) držali priključek ter končali I. četrtino z rezultatom 21:23. V drugi četrtini so se gostje, predvsem po zaslugi natančnega izvajanja prostih metov, rezultatsko odlepili od domačinov, pri katerih se je met nekoliko ustavil, ter dobili II. četrtino z 11:19 ter postavili rezultat polčasa 32:42. V tretji četrtini so domačini zbrali moči ter se z borbeno igro in trojko Šešerka pred koncem III. četrtine približali nasprotnikom na vsega 5 točk (41:46), kar pa je ‘pokvarila’ dosojena tehnična napaka domačinom, in gostje so dobili četrtino 12:13, pri čemer je bil rezultat pred začetkom IV. četrtine 42:55, ki je obetal napeto končnico. Tako se je tudi zgodilo: domačini preidejo v consko postavitev v obrambi s čemer so zmedli goste, ki niso več prihajali do lahkih točk, z nekoliko boljšim metom v napadu se domačini 3 minute pred koncem približajo gostom na 59:64 ter popolnoma obrnejo potek igre v svojo korist. Vendar pa potem sledi dosojena tehnična napaka domačinom, prosti meti in žoga iz strani, ter vrsta dosojenih osebnih napak na obeh straneh, s čemer so gostje pobegnili na varnih 12 točk. Domačini so ob koncu tekme znižali zaostanek na 8 točk in zadnjo četrtino dobili z 18:15, vendar pa je za zmago zmanjkalo moči in igralcev, saj so kar 3 igralci končali s 5 osebnimi napakami na klopi. Pri gostih velja pohvaliti Vedlina (18), Skrbiša (14) in Pšajda (13), ki so predvsem s športno in učinkovito igro skozi vso tekmo prispevali levji delež k zmagi gostov, pri domačinih pa pohvala vsem igralcem za požrtvovalno igro, s kakšnim treningom več in letom manj, pa bi zmaga zagotovo ostala na Pragerskem.

Napisal: Tihi

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja