Pragersko veterani – KK Starše Čiro 59:73

Tekma 5. kroga – 2. liga;

OŠ Pragersko, četrtek 22. december 2011, Sodnika Močnik, Ledinek

KK Pragersko Veterani – KK Starše Čiro 59:73 (15:29, 17:7, 13:23, 14:14)

Pragersko veterani: Lah, Žunko 7, Trantura 6, Miklavčič 7, Rampre 6, Šešerko 18, Černe 11, Čelan 4

KK Starše Čiro: Zelenko 1, Kaube 19, Šalamon 2, Garmut 2, Knuplež 2, Dover 8, Muršec, Karahmet 14, Manjevič 6, Hercog 1, Glinšek 18;

Tekma 5. kroga II. lige PARKL med ekipama KK Pragersko veterani in KK Starše Čiro je potekala v relativno športnem duhu z nekaj protesti igralcev obeh ekip na odločitve sodnikov. Gostujoči igralci Starš so pričeli tekmo s presingom na igralce Pragerskega po celem igrišču, kar jim je na začetku prineslo delni izid 0:12 in 2:14. Po začetni nervozi so potem igralci Pragerskega z izkušnjami uspeli postaviti stvari na svoje mesto ter I. četrtino končati s sprejemljivih 15:29 ter tako obdržati priključek.

V II. četrtini povsem drugačna zgodba, igralci Pragerskega so z izjemno igro v obrambi povsem ustavili napade gostov, ki so v tem obdobju tekme dosegli le 7 točk, domačini pa z domiselnimi akcijami v napadu in v tem obdobju razpoloženima Šešerkom in Černetom ter številnimi skoki v napadu in obrambi predvsem Rampreta in Černeta, postavili rezultat polčasa 32:36, ki je obetal zanimivo nadaljevanje tekme.

V III. četrtini so igralci Pragerskega nadaljevali z uspešno igro v obrambi, tokrat v conski postavitvi, goste ujeli ter povedli z 44:43. Po minuti odmora za goste pa zaporedoma 3 izgubljene žoge igralcev domačega moštva ter nešportna napaka, kar so gostje s pridom izkoristili in z delnim izidom 1:16 po koncu tega dela tekme prešli v vodstvo s 45:59.

V zadnji četrtini tekme ki se je končala z neodločenim izidom 14:14, veterani iz Pragerskega niso uspeli zbrati več dovolj moči za ponovni preobrat, igralci iz Starš pa so tekmo uspešno pripeljali do konca. Pri gostujoči ekipi so se v napadu posebej izkazali Kaube, Karahmet in Glinšek ter Dover s številnimi skoki v napadu in obrambi. Pri domačinih gre pohvala vsem igralcem za požrtvovalno igro, škoda le da danes razpoloženi Šešerko ni imel v napadu več pomoči soigralcev, saj bi se lahko tekma končala drugače.

Za forum: Tihi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja