Pragersko – NKBM, 90 – 86

Dvorana OŠ Pragersko 14.03.2013

KK Pragersko Wave Block : Nova KBM  90 : 86 (44:49) (22:20, 22:29, 29:21, 17:16)

Sodnika: Gselman, Fajt

KK Pragersko Wave Block: Šalamun 4, Čelan, Ravnihar 19, Žunko, Miklavčič, Leskovar 2, Šešerko 10, Drame 35, Borkovič 4, Prelog 4, Godec 12, Weiksler

Nova KBM: Marguč 7, Brodnjak 16, Šijanec 26, Repina 10, Smaka 13, Madžarac 6, Brumec 8

Tekma zadnjega 14. kroga I.lige PARKL v dvorani OŠ Pragersko je odločala o končni razvrstitvi od 2. do 4. mesta in s tem o polfinalnih parih na zaključnem turnirju. Ne glede na to, da sta si oba kluba že pred tekmo zagotovila igranje na zaključnem turnirju, je bila tekma vse 40 minut izredno izenačena ter napeta do zadnjih sekund.

Pri domačih je v zapisniku zapisanih 12 igralcev med tem ko pri Novi KBM le 7, kar pa za goste na igrišču ni predstavljalo nikakršne ovire. Začetek tekme izredno izenačen, pri gostih razigrana Šijanec (8) in Brumec (6), domačini so priključek lovili preko razpoloženega Drameta (12). Gostje so po večini poskušali z meti iz razdalje, kar jim je tudi uspevalo, medtem ko so domači poskušali s prodori in akcijami pod košem, kar je na koncu I. četrtine pomenilo +2 za domačine. V nadaljevanju tekme sta se pri gostih razigrala še Smaka (9 točk-vse iz prostih metov!) in Brodnjak (9), pri domačih pa sta Drametu (10) pomagala Godec (4) in Prelog (4), kar pa je bilo premalo za ohranitev vodstva iz I. četrtine, tako da so gostje dobili polčas za 5 točk – 44:49. Pri domačih nikakor ni  stekla igra v napadu, imeli so veliko izgubljenih žog, gostje pa so dosegali točke z natančnimi meti od daleč in natančnim izvajanjem prostih metov, saj so v tem delu tekme zadeli kar 15 prostih metov, pri čemer so domači napravili kar 11 osebnih napak, kar priča tudi o težavah domačinov pri igri v obrambi! 49 prejetih točk ob polčasu ni bila najboljša popotnica za domače pred nadaljevanjem tekme, zato je bilo v igri nujno nekaj spremeniti. Po prehodu domačinov na agresivnejšo igro v obrambi v conski postavitvi, so bili gostje manj nevarni saj se razen morda Šijanca (8) niso naigrali v tem delu tekme, poznala pa se jim je tudi poškodba Brumca, ki v II. polčasu ni več stopil na igrišče. Pri domačih se je razigranemu Drametu (13) pridružil Ravnihar (7), ki je s svojo borbeno igro zopet dokazal da je v Sloveniji malo igralcev, ki ga lahko ustavijo ali ki jih on ne bi mogel ustaviti in jim ukrasti vsaj dveh čistih žog na tekmo. Z izjemno požrtvovalno igro v obrambi so domači uspeli obrniti igro v svojo korist in dobiti četrtino za 8 točk, kar je pomenilo rezultat 73:70 pred zadnjo četrtino. Domači so s podobno igro v obrambi nadaljevali tudi v zadnji četrtini, kjer so vseskozi držali prednost 3-5 točk razlike ter s tem onemogočali gostom čiste mete iz razdalje. Po nešportni osebni napaki Smake 5 min pred koncem tekme pri vodstvu domačih za +5, so zaradi osebnih napak gostje ostali samo s 4 igralci na igrišču, kar pa so izkušeni domačini izkoristili in tekmo varno pripeljali do konca.

Pri domačih gre pohvala vsem igralcem za požrtvovalno igro v obrambi predvsem v II. polčasu, kjer so pokazali da z borbeno igro v obrambi lažje steče tudi kakšna akcija v napadu. Za nekoliko bolj zaspano igro v I. polčasu pa gre iskati razlog v utrujenosti in ‘težkih’ nogah igralcev po nekoliko intenzivnejših treningih in pripravah na FF v zadnjem obdobju.

Napisal: Tihi

2 odzivov

  1. Seba pravi:

    Pa dajte no kaj napisati! Meni je dolgi čas!

  2. final4santa pravi:

    uporabi kljubski email 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja