Pragersko boljše od ekipe iz Starš

KK Pragersko – KK Starše 73:58 (41:38) (22:19, 19:19, 18:6, 14:14)

Pragersko 13.2.2014;
Sodnika: Jazbec, Horvat

KK Pragersko: Šalamun 5,Rojko 14, Žunko, Kozar 20, Jeršič, Leskovar 8, Čelan 8, Nečemer 2, Borkovič 1, Mohorko 15

KK Starše: Trifkovič P.14, Trifkovič V. 1, Besedič 11, Potisk 26, Črešnik 4, Dobnik 2

Tekma med tradicionalnima nasprotnikoma je potekala v izjemno športnem vzdušju, na kateri sta bila sodnika za gledalce, natančneje enega navijača gostov ter našo zvesto navijačico čistilko Stanko, zapisnikarsko mizo in igralce na klopi ‘nevidna’, kar pomeni da sta zelo dobro opravila svoje delo.

Gosti so prišli na tekmo le s šestimi igralci, s tistimi zelo ‘izkušenimi’ kot se temu pravi v športnem žargonu. Zbadanja domačih igralcev starih 40 in več let ob pogledu na nasprotne igralce, v slogu ”Danes pa se še jaz (zopet) počutim mlad” so potrjevale tezo o ‘izkušenosti’ nasprotnikov.

Če se vrnemo na tekmo, prvi polčas je bil izenačen, ekipi sta se menjavali v vodstvu, pri gostih so bili v tem delu igre najbolj razpoloženi P. Trifkovič, Besedič in seveda Potisk, ki je s svojimi meti spominjal na nekdanje klasične ‘šuterje’ YU košarke, med katere je nedvomno tudi sodil. Pri domačih so v tem delu igre rezultatski voz vlekli Kozar, Rojko in Mohorko, ki je zadel kar 4 trojke v prvem polčasu, kar je bilo dovolj za vodstvo domačih s tremi točkami prednosti. Vsekakor je potrebno omeniti potezo Potiska, ki mu je ob zaključku prve četrtine uspel met, ko je približno na višini črte za tri točke na svoji polovici igrišča vrgel žogo čez skoraj celo igrišče in ob zvoku sirene zadel koš, za kar so mu seveda igralci obeh ekip v premoru takoj čestitali.

V drugem polčasu se je poznala kratka klop gostov in posledično utrujenost, saj je domačim, pri katerih se je razigral Kozar, uspelo dobiti tretjo četrtino z izidom 18:6, kar se je na koncu izkazalo kot odločilno. Kljub temu pa se gostje niso predali, Potisk je zadel 2 trojki od svojih štirih, vendar pa sta pri domačih vse niti v svojih rokah držala Kozar in Čelan in nista dovolila presenečenja na koncu. Velja poudariti dobro vodenje domačih igralcev s strani povratnika na domačo klop Jeršiča (mimogrede: dobrodošel nazaj), ki je z menjavami v slogu Obradovića, držal visok tempo igre domačinov in s tem še dodatno vršil pritisk na že omenjeno kratko klop gostov.

Ob spremljanju tekme sem se spomnil tekem v dvorani Tabor v začetku in v sredini 90ih, ko so pri takratnem KK Satex Maribor navduševali poleg pri gostujoči ekipi zgoraj že naštetih Besediča in Potiska še Kotnik, Tovornik, Radan, Cvjetićanin, Primorac, Benaček in še nekatere takrat že nekoliko ostarele legende nekdanje YU košarke. Nekaj miniatur košarke iz tistega časa (in morda še nekoliko starejših časov), v izvedbi Potiska ob izdatni pomoči Besediča smo imeli možnost videti tudi na današnji tekmi. Vsekakor si ‘fanta’, kakor seveda tudi vsi ostali igralci obeh ekip zaslužita pohvalo za svojo predstavo na tej tekmi. Kje so tisti (stari) časi, ko se je igrala ‘vesoljska’ košarka…?

Tihi

1 odziv

  1. veteran pravi:

    Na spletu nikjer nič o nekdanjih igralcih Time MTT Šešerku in Potisku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja