Pozimi si ne moreš vsak dan privoščiti češenj *

KK Rače 71 (34):(47) 94 KK Adecco MB (17:23; 17:24; 23:20 ; 14:27)

KK RAČE: trener: Felbar;   Frešer 14, Felbar, Repec 16, Gradišnik 2, Bobnarič 4, Begič, Polšak 5, Hameršak 13, Sagadin 1, Miklošič 2, Bauman 10, Fingušt 4
KK ADECCO: trener: Čuješ;   Horvat 31, Demir 14, Ternjak 9, Mirt 8, Miklavčič, Stojković 12, Vedlin, Petrovič 8, Brolih, Želj 6, Kolenič 6

sodnika: Kereži, Močnik
gledalcev: 15
Fram, 14.1.2015

Praktično (po)polna zasedba na obeh straneh je pred začetkom srečanja nakazovala željo obeh ekip, da po uspešnem uvodu v 2015 na Pokalu PARKL ( *Rače smo v soboto v 1. krogu Pokala Parkl premagali Črešnjevec), z zmago začinita tudi otvoritveno ligaško tekmo v novem letu. A to je seveda nemogoče…

Ker s prvakom ne igraš pač vsak dan, smo želeli čim več odnesti od tega srečanja. Favorit je bil znan. Izgubiti nismo imeli kaj – razen kakega igralca za nadaljevanje mučnega niza 5 tekem v 18 dneh.

Prvi napad in vodstvo 4:0 je pripadlo domačim, a so gostje ekspresno povedli z dvema trojkama. Čez nekaj minut ponovno vodstvo račanov in tako vse do 17, ko je bilo zadnje izenačenje na tekmi.

V 2./4 so bolje zakorakali rdeči, povišali na 8 prednosti, a je vajeti domače ekipe prevzel Frešer in nas z 2 zaporednima trojkama približal na -2. Če je cona na začetku te četrtine delovala zadovoljivo, pa to ne morem reči za dogajanje na igrišču od 27:28 dalje. Gostje so jo v navezi Horvat-Demir-Stojković uspešno rešetali in uvodno navdušenje nad izenačeno igro je ob polčasu malo zbledelo.

Kot vidite smo 3. četrtino celo dobili za 3 pike. Zanimiva taktika priložnostnega coacha Ekija, da malo spočije »okupiranega« Repca, je očitno motivirala ostale, da nadomestijo njegov manko pik. Na drugi strani je minuto do konca s 5. osebnimi obsedel Petrovič. Znižali smo na znosnih -7, v zadnjo četrtino pa vstopili s sprejemljivimi 10 točkami zaostanka.

Žal pa je Horvat menil, da je 16 pik, kolikor jih je dosegel v prvih treh četrtinah, premalo in nas je začel rešetati z vseh koncev in krajev. Ustavil se je šele pri 31 in bil najboljši strelec srečanja z zadetimi 6 trojkami.

Pri domačih je v zadnji četrtini nerazumljivo obsedel, sicer razpoložen, kapetan Bauman. »Odrezani« Repec pa je bil s Hameršakom in Frešerjem premalo, da bi dosegli kaj več, kot je bil končni izkupiček.

Hvala gostujočemu trenerju za asistenco z zapisnikom, sodnikoma pa za toleranco nekaterih burnih komentarjev na obeh straneh ( a roko na srce, sta si za kakšnega kriva tudi sama ).

V soboto ob 18.00 pa k šumarom na zaostalo tekmo 5. kola ( upam, da z zrelejšo igro čez vso tekmo, ne samo uvodoma ).

PS: več slik lahko zahvaljujoč g. Koleniču najdete na: http://kkadecco.blogspot.com/2015/01/kk-race-kk-adecco.html

pripravil: dLOOKman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja