Poraz NKBM v Staršah

KK Starše : NKBM 74:65

(18:15, 24:20, 16:15, 16:15)

 KK Starše
Lah, Bandelj 2, Trifkovič V., Zahaj 17, Besedič 6, Kac 16, Cehnar 9, Potisk 5, Črešnik, Ploj 19, Dobnik, Vaupotič (trener)

NKBM
Marguč 17, Brumec 14, Brodnjak 2, Kaučič, Premuž 7, Smaka 15, Repina 1, Pantelič 7, Ogner 2

 

V prvem krogu smo igrali z udeleženci zadnjega zaključnega turnirja lige PARKL in so dobra primerjava po pripravljalnih tekmah, kjer smo premagovali drugoligaške ekipe in izgubljali proti prvoligaškim. Domačini smo bili v napadu uspešni predvsem z igro pod košem (Kac, Cehnar, Potisk in Besedič – slednji samo “preko roke”), gostje pa so v glavnem zadevali iz razdalje. Na našo srečo, tokrat niso bili tako strelsko razpoloženi kot pred tednom dni v tej isti dvorani (na prijateljski tekmi takrat gladka zmaga gostov za 20 točk).

Tekmo je, morda, odločila nezbranost gostov v napadu na začetku drugega polčasa, ko niso zadeli celih pet minut. Tudi pri čistih “zicerjih” žoga ni hotela v koš. Takrat smo domači z nekaj hitrimi napadi (Zahaj/Ploj) uspeli povečat vodstvo na 17 točk (najvišja razlika na tekmi). V nadaljevanju so pričakovano in kot to dobro znajo (izkušnje iz prejšnje tekme) pričeli zadevat tudi gostje (med drugim trojka Smake in še 2x Brumec). Uspešno so tudi skakali v napadu in v zadnji četrtini je prednost domače ekipe skopnela na 3 točke. V izenačeni končnici smo bili dovolj zbrani v obrambi in z uspešnimi prostimi meti zabeležili prvo zmago. Zato se novemu/staremu trenerju (še) ne trese stolček. :)

Težka, borbena in do zadnje minute izenačena tekma, z nekaj lepimi potezami na obeh straneh (zabijanje Smake(?)). Čestitke obema ekipama za dobro igro. NKBM želimo uspešno nadaljevanje.

3fko

2 odzivov

  1. santaiscoming pravi:

    bol polaganje z dvema rokama 😛

  2. Jeannie pravi:

    Da pa je sledilo 4 tekme prepovedi (Zahaj+Smaka) pa ni razbrati iz poročila. Kaj sta mela?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja