Pokalni blockbuster, ki je postal thriller!

Pokalni blockbuster, ki je postal thriller!

Adecco-Ruše

Dom športa Maribor in prva tekma. Žreb je želel, da se srečata dva znanca iz “severne” skupine, ki sta že dvakrat v tej sezoni prekrižala “moči”. V pokalu vedno in povsod veljajo svoja pravila in glede na okrnjeno postavo Oldičev, smo morali ta obnoviti in jim podeliti pedigre discipline in natančnih napotkov s strani trenerja Vračka. Ekipa gostov v močni postavi in z imperativom zmage, ki bi jih uvrstila na zaključni turnir pokala v domači dvorani. Publika in navijači gostov so bili “perajt” in igra se je lahko pričela.

V prvi četrtini smo Oldiči z malce drugačnim in predvsem discipliniranim začetkom postavili consko obrambo, ki je malce zmedla medvede iz Ruš. Napad je stekel in vodstvo 16:8 je bilo za Oldiče tisto, kar smo potrebovali. Dober štart namreč. Padec koncentracije, nezapiranje in premalo agresivnosti v obrambi je ekipo iz Ruš pripeljalo na serijo uspešno zaključenih napadov in do vodstva na koncu četrtine. Nadaljnja navodila na klopi Oldičev: Coach Vračko v elementu in kapetansko prepričevanje, da to zmoremo. In da v to verjamemo, ampak na naš način. Naš način je “ubiti” igro, ki krasi medvede in se nekako osredotočiti na individualne poskuse. Že v 1/4 in kasneje v 2/4 je nedvomno igralec medvedov in tudi tekme Paulič, konstantno imel nekaj proti planu Oldičev. Bil je praktično edini, ki je držal ogrete motore gostov. Delna pomoč Kosija seveda ni izostala, ampak ostali so bili zgolj le “zraven”, kar je velikokrat razjezilo gostujočega trenera Kaleziča. Oldiči v svojem ritmu nadaljujejo resno. Gliniku se pozna, da nekaj dela na moči in je lahko individualno prebil obrambo gostov skoraj vedno, ko je želel. On bo seveda rekel, da ni dobil veliko žog, lahko pa bi rekli tudi, da je premalokrat “upal”. Kakorkoli, vrhunska predstava Gline, ki vliva veliko optimizma pred nadaljevanjem prvenstva. Ofenzivni skok, ki je bila velika prednost medvedov v preteklih dveh srečanjih, je tokrat bil ..pa rečimo limitiran. Polčas se konča na zelo tesno, s prednostjo gostov za točko.

Na domači klopi regeneracija in vpoklic vseh zadnjih atomov koncentracije in predvsem srčne želje. 3/4 so nekaj, kjer se znamo Oldiči “zaklati” in tega nikakor nismo želeli storiti v soboto. Paulič v svojem ritmu in pri domačih Ocepek v svojem nekem ameriškem ritmu. Slednjemu kapa do poda. Vzdržati vseh 40 minut pod pritiskom dobro pripravljenih medvedov je najmanj Parkl All star kvaliteta in tukaj nobenega dvoma ne bi smelo biti. Boriti se za ekipo s srcem je odlika nasega Icota. In tako je stari diezel prišel do tja, kamor je bil naš načrt. V zadnjo četrtino z minimalnim zaostankom za medvedi! Glina se ponovno “vstane” in na igrišču dobimo Kolaca. Tekma pade v egal z brutalno Šerbinekovo trojko in sedaj je vse odvisno od individualnih napak oz. spretnosti. V dvorani je bilo glasno in juriš Oldičev je bil odločen. Niso nas motili tuji navijači. Nasprotno. Tišine ne maramo in smo šli na vse ali nič. Ocepek zadane trojko od table pod prekrškom za izenačenje na 64. Ampak, v vsej galami nihče ni slišal sodnikovega piska domnevno sekundo ali dve prej, kjer je igralec medvedov z rokoborskim vložkom in po mnenju gledalcev v galeriji povsem nešportno in namerno ustavljal Glinika. Posledica? Razveljavljen koš Oldičev, prekršek medvedov (navadni) in dva prosta meta za Oldiče pri rezultatu 61:64. Scenarijev se pojavi en kup. Nazadnje se zgodi, da Glina zgreši oba prosta meta in žoga pristane v rokah gostov.

Na tekmi so Oldiči zgrešili 14 prostih metov! Podatek, kjer naj vsak bralec tega poročila naredi svoje zaključke.

Čestitke gostom iz Ruš. Tekma je bila moška, ona prava in je bila več kot poslastica za gledalce, ki so doživeli vse. Nervozo, obrambo, napad, tenzije, nemir…skratka, vse. Na koncu športen stisk rok in čestitka z moje strani igralcu gostov Paulič Aljažu. Spremljam ga že nekaj tekem in konstantno ne razočara. Vsekakor Parkl all star potencial. Domači pa v boj naprej, tokrat z vrnitvijo Grgiča in Vrečka. In mislim, da še nismo rekli zadnje.

Vse ostalo ..pa je pozdravil Svytorys!

Lep pozdrav iz Doma!

FOTOGALERIJA

#7 Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja