Finalni turnir 1. pokala PARKL – Zgornja Kungota

Prvo tekmovanje za Pokal PARKl se bliža vrhuncu. Finalni turnir, ki ga bo gostila Občina Kungota, bo prva letošnja finalna preizkušnja. V tekmovanju je sodelovalo 15 klubov iz prve in druge lige. Žreb je bil zanimiv in v preteklih kolih smo videli nekaj zanimivih obračunov, napetih končnic in dvobojev tudi med prvoligaši in drugoligaši. Vse skupaj je čar pokalnega tekmovanja. Pot do finalnega turnirja so uspešno priigrale ekipe iz Kidričevega, Mariborski MCA, KK NKBM in KK Adecco iz Maribora. V dvorani v Kungoti se bo pokazalo, ali so pokalna tekmovanja nekaj drugačnega in posebnega, kjer favoriti niso vedno favoriti. Odloča ena tekma, dnevna forma, navdih. Favorita je zato težko napovedati. Vsaka ekipa bo zagotovo imela svoje adute, talone, ase v rokavu. Taktiziranja ne bo manjkalo in na koncu bomo zagotovo dobili prvega in pravega prvaka Pokalnega tekmovanja. Ta se bo bo v začetku naslednje sezone pomeril v Superpokalu z prvakom lige PARKL. Prav tako pa si bo izboril možnost nastopa na turnirju prvakov, ki bo organiziran letos že drugič. Skratka motivov ne manjka.

Ob 18h bo ponovitev zadnjega kola lige PARKL med ekipo KK Kidričevo in MCApro. Favoriti so glede na formo letošnje sezone vsekakor Mariborčani. A kot rečeno, dnevna forma bo odločala. Šumarji so zagotovo ekipa, ki lahko vsakega preseneti. Ob 20h bosta kopji prekrižali ekipi KK NKBM in aktualnih prvakov KK Adecco Maribor. Tudi tukaj so možnosti za zmago praktično enake. V prvenstveni tekmi so bili boljši slednji, a bankirji imajo svoje vrednote in vrednostni papir je dobil z dobrimi igrami v prvenstvu ponovno določeno težo.

Turnir bo potekal v novem okolju, kjer želimo predvsem predstaviti tekmovanje v ligi PARKL. Občina Kungota ima dolgo košarkarsko tradicijo in z veseljem so nas sprejeli. Zahvala za to v prvi vrsti županu občine Kungota g. Stropnik Igorju.

Vabljeni vsi v Kungoto na petkov košarkarski večer in sobotno popoldansko finale, ki bo za tiste, ki gredo kasneje v maškare, ob pravem času. Finale bo ob 17 uri, medalje in prehodni pokal, pa že čakajo na nove lastnike.

Se vidimo v Kungoti.

 

Razpored tekmovanja:

Polfinale (Petek, 28. februar ob 18. in 20. uri)

1. polfinale (18:00): ŠD Kidričevo – MCAPRO
2. polfinale (20:00): KK NKBM – KK Adecco MB

Finale (sobota, 1. marec ob 17:00)

Plakat-Pokal-PARKL-v1-300-final-600

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja