Pojdi z menoj v toplice

KK Adecco Oldstars – Bar Kavčič Utd. 74:67 (44-27), (19:11, 25:16, 14:16, 16:24)

II.gimnazija Maribor, 14.02.2015, 15.30h
Sodnika:  Seneković, Juhart
Zapisnikarska miza: Klasan, Muršec
Gledalcev cca 30

KK Adecco Oldstars: Kolac 17, Šerbinek 12, Zemljič 14, Grgić 12, Battisti (kap.) 1, Krašovec, Prosenjak, Koprivnik 10, Antonić, Parraga 1,Salinas 7
Trener: Vračko 

Bar Kaučič Utd.: Klemenčič 11, Bien S. 3, Vojsk (kap.) 6, Čoh L. 5, Vodušek 20, Jakomini, Mahorič 10, Čoh I., Bien G. 12
Trener: Bien S.

Naslov poročila, ki je istočasno veliki slovenski hit mojih prijateljev iz skupine Mi2, je pravzaprav povabilo našim današnjm nasprotnikom, da nam se pridružijo v toplicah v nadaljevanju 2.lige PARKL, saj smo si Oldstarsi z današnjo zmago priborili tekme s prvimi tremi ekipami iz druge skupine, kjer je tudi Rogaška in ja – v Rogaški Slatini so toplice 😉 !

In zaslužili smo si to napredovanje – pogumno, pošteno in s stilom! Začetek sezone nam je bil bolj klavern (trije zaporedni porazi 😉 ) vendar v tem koledarskem letu pa smo že res v seriji, brez poraza, v prvenstvu in pokalu! Tak se dela ekipa; ko stopimo skupaj, ko odigramo kaj smiselno, si pomagamo v obrambi, govorimo, prevzemamo, skačemo, potem met steče, samozavest raste in rezultati so tu!

Daleč od tega, da je na to pustno pa še povrh srčkano soboto vse šlo po planu. Tekma se je začela z zamudo cca pol ure in to po zaslugi zamude sodnikov. Verjetno je zgolj naključje vendar v lanski sezoni se med istima nasprotnikoma tekma v Juršincih sploh ni odigrala in smo bili tam na izletu; tokrat smo se temu črnemu scenariju, za voljo nekaj tel.klicev in hitrega posredovanja, uspeli izogniti vendar ne bomo se uspeli izogniti plačilu dodatne ure najema dvorane – komu pa bomo to pripisali??? Menim, da je od osebe, ki delegira sodnike, skrajno neodgovorno, da ne posreduje točnih informacij – delegacij, saj so v dvorani bili pravočasno VSI razen sodnikov.

Tekma se je torej (le) začela z domačo (zopet) nervozo in lahkimi koši gostov, ki do polovice prvega dela naredijo 9-2. Od takrat dalje pa se začenja verjetno naših najboljših 30 minut v letošnji sezoni. Z delnim izidom 17-2 obračamo rezultat do konca prve in z istim tempom nadaljujemo v drugi četrtini, kar rezultira z gladkim vodstvom +17 na polčasu. Preobrat sta v prvem delu zrežirala Primož Šerbinek in Marko Grgić, v drugem delu pa Marko Koprivnik in Matjaž Kolac, ki je poskrbel tudi za atraktivne piruetne vložke, s čimer se je publika (domača in iz tujine) še bolj vključila v dogajanje na parketu.

Začetek tretje ¼ nam ponavadi dela preglavice in nas je že nemalo krat pokopal vendar danes ne; tokrat je odgovornost prevzel Sašo Zemljič, ki je svojo odlično predstavo organizatora igre nadgradil še z nekaj vezanimi koši in tako ”sprostil” potencial še ostalih igralcev; svojo vrhunsko obrambno vlogo je z efektno trojko kronal še Salinas in pred začetkom zadnjega dela igre smo še vedno imeli komotnih +15.

Ob takšnem vodstvu, ki je na trenutke bilo tudi okroglih +20, in (skoraj) že rešeni tekmi smo priložnost dobili tudi igralci z manjšo minutažo, kar sta kapetan Battisti in Parraga izkoristila, da se vpišeta med strelce. Kljub nekaj neumnostim v zadnjih minutah smo Oldstarsi uspešno privedli tekmo koncu brez prevelikega stresa in tako nadaljevali uspešno letošnjo serijo zmag in neporaženosti v tem koledarskem letu – komu še je to uspelo v PARKLU 😉 ?

Našim športnim nasprotnikom iz Bara Kaučič čestitam na korektni tekmi in jim resnično želimo, da se nam pridružijo v zgornjem delu lestvice, saj si s svojim športnim in fer pristopom to nedvomno zaslužijo!

Zapisnikarska miza odlična, sodnika pa tak-tak; ko sta se končno prikazala sta sicer sodila solidno, čeprav sta nekaj ‘šolskih banan’ spremenila v prekrške 😉 ; menim pač, da ni potrebno biti ”bolj papeški od papeža” in da bi tudi sodniki morali imeti posluh za igro, atrakcijo, strast!

Do naslednjič vas športno in lepo pozdravljam!

MArio

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja