Po napeti končnici, zmaga Čirota

KK Starše Čiro : Veseli oblački 81 : 77 (41:43) (19:23, 22:20, 14:15, 26:19)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić): Zelenko 11, Kaube 9, Šalamon 7, Rotman, Manjevič 11, Dover 7, Pjevič 23, Fras 2, Karahmet 10.
Veseli oblački ( trener Smaka): Marguč 8, Smaka 22, Pahlinja 4, Ribič 19, Ogner 4, Šulek, Kavčič, Pantelič 10, Premuž 9.

Sodnika: Zdravkovič, Šket
Draš, 11. 01. 2015

Prvo kolo pokala nam je žreb določil Vesele oblačke. Saj nismo vedeli kaj je dobro in kaj ne. Vse je odvisno od nas samih. Če zalaufa naša igra, potem se ne bojimo nikogar. Letos še nismo zaigrali – zaigrali. To se je videlo na vseh dosedanjih tekmah. Mogoče na zunaj zgleda drugače, vendar vem kaj zmorejo moji fantje. Dva dni pred pokalom smo igrali z MCA Pro. Ne vem zakaj, vendar se mi je zdelo, da smo tekmo vzeli prelahko. To se nam je skoraj maščevalo. Tokrat smo šli proti Veselim oblačkom s spoštovanjem in odgovorno v tekmo. Obe ekipi sta bili na parketu enakovredni. Nihče ni dobil zajetne rezultatske prednosti. Gostje so bili sicer več v vodstvu kot mi. Igrali smo bolj kolektivno in ne tako furjavo. Oblački so neugodna ekipa, vsaj za nas. Ko smo se adaptirali in malo prečitali vse skupaj, je bilo lažje. Goran P. je končno lepo zadeval, odskočil s točkami, ostali pa so si koše lepo porazdelili. Nekaj težav smo imeli v obrambi s kontro, hitrim Ribičem in Smako, ki sta zadevala. Ribič kontra, Smaka pa…kjer je pač lahko. Pred zadnjo četrtino so imeli gostje prednost treh točk, kar seveda ni nič. V tej četrini se je le odprl šut našemu strelcu. Zadel je dve trojki zapored ob pravem trenutku. Se mi zdi, da se je takrat tekma zlomila, ne toliko rezultatsko kot v naših glavah. Videli smo, da smo v prednosti, predvsem kondicijsko in dobili malo več samozavesti. Na koncu smo zmagali. Čestitam mojim fantom in Oblačkom za dobro igro, sodniški par pa je videl, da tekme v Parkl ligi niso kar tako. Čestitam jima za dobro opravljeno delo in seveda zapisnikarjem.

Vsem skupa en lep pozdrav

Čiro

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja