Po dveh podaljških…

ŠD KIDRIČEVO 73:84 KK PTUJ (16:16; 13:10; 8:17 ; 21:15; 5:5; 10:21)

 ŠD KIDRIČEVO: Turk S. 6, Vujinović M. 18, Bek M. 15, Mesarič A. 13, Školnik J. 3, Dovečar T., Turk D., Novak I. 6, Sevšek G. 6, Bedrač K., Drevenšek U. 4, Vujinović D. Trener: Jordan L.
KK PTUJ: Rakovec M. 8, Damiš M. 4, Bruič I. 4, Znidarič G. 11, Marin B. 8, Podgalič M. 11, Rus M. 3, Kotnik M. 17, Ferme M. 18, Likavec C.  Trener: Damiš M.
Kidričevo, 14.11.2014; Gledalcev: 40.
Sodnika: Kereži, Močnik.

Pozdravljeni vsi aktivni v Parkl-u.
Pozdravljeni vsi, ki spremljate našo ligo.

Naporna prva tekma. Dolga prva tekma. V bistvu tako dolga, da se človek, ki je zadolžen za poročilo, komaj spomni kako je bilo na začetku.

Torej:

Začetno-rahlo pridobivanje prednosti s strani ŠDK je delovalo predvsem na pogon zunanje linije Bek-Sevšek-Turk.

Reakcija celotne začetne peterke ptujčanov v prvi četrtini je bila v bistvu simultanka po globini in na trojki M. Fermeta s pomočjo M. Kotnika. Ostali se kljub začenjanju z rotacijami nekje na sredini prve četrtine s strani obeh trenerjev, še nismo spomnili, da se je začela liga.

Po polnonoma izenačeni prvi četrtini se pravzaprav taktično obrne slika v napadu obeh ekip. ŠDK z Mesaričem, Vujinovičem, Drevenškom prodira pod sam koš ptujčanov, ki pa prav tako rinejo-prodirajo pod naš koš; vendar tokrat z Bruič-Marin navezo. V obeh primerih napada odpadejo meti iz razdalje. In če na kratko opišem obe obrambi: Več ali manj so se dogajale napake v napadu, ki pa niso bile posledice čvrstih obramb.

Vsem gledalcem je bilo po tem prvem polčasu najverjetneje jasno, da nekega ogromnega števila košev na srečanju ne bodo videli.

V tretji četrtini sta se napadalni opciji v obeh ekipah združili. Prednost s katero je KK Ptuj krenil v zadnjo četrtino je bila pridobljena z zelo elegantnimi prodori in zaključki Rakovca na eni strani ter povečanim številom izgubljenih žog s strani ŠDK na drugi strani.

Popoln napad ŠDK z razpoloženim Vujinovičem v igri pod košem, kjer ga dopolnjuje Mesarič, obeta najmanj razburljivo končnico tekme.

Iztok Novak uspešno meče za tri točke. Ptujčani s štirimi točkami dokončajo redni del pri 58. ŠDK z zaostankom dveh točk in napadom ter z diamantnim skok metom S. Turka v zadnji sekundi rednega dela tekme, izenači na točno teh 58.

Gremo dalje.

Prvi podaljšek spominja na zadnjo četrtino tekme na SP med Slovenijo in Litvo. Torej: Kdo bo dal manj. Obe ekipi natanko pet točk.

In gremo še v en podaljšek (skrbnik dvorane R. Pulko je že gledal na uro zaradi alarma v dvorani).

Medtem je potrebno napisat, da sta nosilca igre pri obeh moštvih Vujinovič in Ferme zaradi petih osebnih, sedla na klop.

Pogdalič M. (pod košem) in Kotnik M. (nezgrešljiv na trojki) sta ekspresno demontirala kakršnakoli upanja ŠDK na dobljen drug podaljšek. S štirimi prostimi meti je Damiš M. postavil piko na i v rezultatskem smislu.

 

Čestitke za KK Ptuj. Zaslužena zmaga v naši ledeni dvorani. Dobrodošli v PARKL ligi.

Tekma, sojenje, zapisnikarjenje itd.; fer, športno, pomirjajoče…

Hvala gledalcem. Vabljeni seveda v najmanj takšnem številu še na preostala srečanja v Dvorano Kidričevo. Saj vemo, da so tekme ŠDK-ja pravi magnet. Zato kar pogumno – vedno je zanimivo in vedno bo zanimivo, ko je ŠDK na parketu.

Lep pozdrav.

alpi

3 odzivov

  1. Marko pravi:

    Odlična tekma za uvod (kot so bile tudi vse prijateljske prej). Super je bilo videt, da ste letos tudi številčnejši kot prejšnje sezone. Lepo tudi napisano, z eno manjšo napako Bruič=Brkič. Se vidimo na povratni tekmi ali pa mogoče že kaj prej v pokalu.

  2. zoki pravi:

    Res lepa tekma ,katera se je odvijala v športnem duhu ,dobro sojenje in mislim ,da rekord gledalcev v ligi PARKL. Sama tekma je pokazala zakaj imamo tako radi košarko ,res hvala vsem igralcem za prikazano igro ,zmagala je pač boljša ekipa…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja