Pet ovinkov do cilja

KK ROGAŠKA REKREATIVCI – BAR KAUČIČ UTD  96-70  (25-21;21-19;22-12;28-18)

KK ROGAŠKA REKREATIVCI: Čonžek 14, Pale Kosovec (cap), Vrdelja 15,Pevec 8, Jugovar 19, Šučur 20, Lorber 9, Čakš, Erjavec 11
BAR KAUČIČ UTD: Klemenčič 13, Bien S., Čoh L. 4, Jakomini 7, Vodušek (cap) 26, Mahorič 2, Čoh I., Bien G. 18

Športna dvorana Rogaška Slatina, 26.2.2015, 20.30
Sodnika: Zdravkovič, Juhart
Gledalcev: 10

Po izjemnem tednu je tokrat v Rogaški gostoval na papirju lažji nasprotnik (z vsem spoštovanjem do Bar Kaučiča utd). Nasprotnika smo v prvem krogu pokala Parkl dodobra spoznali in na krilih takrat zanesljive zmage preveč ležerno vstopili v tekmo, kar je nasprotnik iz Juršinc dodobra izkoristil. V prvi četrtini smo gledali klasično run&gun košarko z “nič” obrambe in veliko koši. Pri gostih je blestel kapetan R.Vodušek, ki je v prvi četrtini dosegel 13 točk. Rezultat prve četrtine je bil 25:21 za Slatinčane. Prav nič drugače ni bilo v drugi četrtini, nadaljevanje igre brez obrambe. Trener Tabak je veliko menjal, kolikor je pač pri osmih igralcih možno menjat, (poškodbe so dodobra “oklestile” ekipo) v upanju, da najde obrambno peterko. Tega mu do polčasa ni uspelo, kar je še naprej dobro izkoriščal predvsem R. Vodušek (do polčasa 21 točk). Polčas se je končal z rezultatom 46-40.

Med polčasom smo si igralci Rogaške izmenjali veliko ostrih besed saj smo se dobro zavedali, da si ne smemo privoščit spodrsljaja v kolikor želimo priti do zastavljenega cilja.

Pričakovali smo, da bodo gostom v drugem polčasu pošle moči in zato drugi polčas pričeli z presingom po celem igrišču, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Gostje so le s težavo prihajali do odprtih metov, kar se je poznalo tudi na rezultatu, saj se je tretja četrtina končala z 68-52. Pri domačinih so v tej četrtini kar 4 igralci dosegli 5 ali več točk, kar nakazuje na zelo kolektivno igro. Bar Kaučič je v igri držal Bien G. (7). V zadnji četrtini pa ponovno malo obrambe, kar sta pri domačih izkoriščala predvsem Pevec (8) in Jugovar (7). Z atrakcijami in cirkuškimi meti je veliko zabave med malo številnimi gledalci povzročil Lorber (6). Pri gostih se je prebudil in s tremi trojkami zablestel Klemenčič. Končni rezultat je bil 96-70.

Kot je navada že celo sezono je tudi po tej tekmi sledil “tretji polčas” v kavarnici Soffy, ampak na naše razočaranje so se ga udeležili le 4 gostujoči igralci.

No kot sem začel, nas do začrtanega cilja (končnega prvega mesta) čaka še pet ostrih in nepredvidljivih ovinkov, a vseeno upamo, da jih bomo uspešno speljali do konca.

Lep vikend vsem!
Jernej Erjavec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja