PARKL Novice #7 – 2015/16

Biti ali ne biti za zaključni turnir pokala Parkl

FB-Cover-PARKL-newsletter-2
Žreb je določil nasprotnike v 2. krogu Spalding pokala Parkl. Ta se bo ovdijal 13.2.2016 v Športni festivalni dvorani Lent – Domu športa. Osem ekip se bo borilo za zaključni turnir četverice.

Žreb je določil, da se bodo med seboj pomerili »Adecco Oldiči« in Ruše, Čiro in Paloma, Adecco in Kidričevo ter Vikingi in Sobota. Za mnenje o parih smo povprašali šefa lige Stanislava Ciglarja:
»Osebno če bi imel možnost, bi Adeccovce obrnil. Oldiče s prvo ekipo. Pari so zanimivi. Bolj gre proti koncu bolj so tekme enakovredne. Pokal je tak, da tekem enostavno ne smeš izgubiti če želiš osvojiti pokal. Zmaga tisti, ki bo imel najboljšo dnevno formo. Ne bo nekega taktiziranja.
Prva tekma bo srečanje, ki bo odvisno v kaki postavi bodo Oldiči. Lahko, da bo tekma zanimiva, napeta. Če bodo oldiči v polni postavi bodo zelo nevarni, drugače malo manj. Na drugi strani obstaja možnsot tudi, da bo malo taktiziranja in bodo koga spočili, liga se bliža koncu in težka borba za mesta je, ki vodijo v nadaljno tekmovanje in borbo za prvo ligo.
Drugi par. Paloma si je želela ekipo iz Murske sobote. Mislim, da jim od teh ekip ravno Čiro ne paše najbolj. Je malo prehitra ekipa za njih. Še vseeno mislim, da jih bodo prehiteli z mladostjo. Tako da jim dajem nekoliko več možnosti. Sicer pa se pustimo presenetit.
Tretja tekma je ena od takih, ko je zmagovalec znan že v naprej. Je pa res, da ima Kidričevo to prednost da nima kaj za izgubit. Se je že kdaj zgodilo, da tisti, ki nimajo kaj zgubit imajo ravno dober dan. Morda bo spet kakšen takšen dan in preseentijo.
V zadnji tekmi mi je všeč, da je bil žreb, da igrajo prekmurci s kvalitetnim nasprotnikom. Murski od vseh ekip še najbolj paše. So zelo kvalitetna ekipa in bo pokazatelj glede kakovosti. V primeru če premagajo vikinge se bo videlo kje so. Eno je PKL eno pa PARKL liga. Da vidimo kdo je boljši. Zmagovalec PKL ni nujno da bi bil zmagovalec lige PARKL. Vikingi so zelo primerna ekipa za testiranje.
Za polfinale bo nato sledil žreb.«

Seveda smo za odgovore povprašali tudi igralce vseh ekip. Zanimalo nas je, ali so bili zadovoljni z žrebom, kako ocenjujejo nasprotnika, kje so njihove prednosti… Nekatere ekipe so se kot kaže vzdražle komentarja. Morda skrivajo kakšen adut za na igrišče 😉 Seveda prialgamo odgovore vseh ekip oziroma igralcev, ki so nam podali svoja videnja o tekmah.

14:00 – KK Adecco Oldstars: KK Ruše

MiklavčičPo kosilu bodo najprej na igrišče Doma šport na Lentu stopili Oldiči in ekipa iz Ruš. Gre za tekmo, ki se je letos odigrala že dva-krat. V obeh primerih so bili boljši igralci Ruš. So pa Oldiči dokazali, da se lahko kosajo z vsako ekipo. Veliko pa je odvisno od tega, v kakšni postavi bodo odigrali tekmo.
Igralec KK Adecco Oldstars, Matjaž Miklavčič: »Lahko bi bilo boljše ali slabše. Žreb je takšen kot je bil in tudi nasprotnik. V žrebu so bile na papirju boljše, pa tudi najverjetneje slabše ekipe. V tej fazi tekmovanja ni lahkih nasprotnikov, zato je potrebno vsakega vzeti zelo resno in z veliko mero spoštovanja. Tekma bo zelo težka, nasprotnik ima svojo kvaliteto in jo je na naših tekmah v tej sezoni s pridom izkoriščal. Nasprotnik je mlada ekipa, ki redno trenira, in igra hitro košarko. Naša prednost so lahko izkušnje, ki bodo lahko prišle do izraza, če bomo na tekmi vsi igralci ekipe prisotni.«

16:00 – KK Starše Čiro : Paloma

Tjaž Manjevič KopčičV drugi tekmi dneva »stavncie« nekoliko več možnsoti dajejo igralcem KK Starše Čiro. Prvo-drugoligaški dvoboj bo zagotovo zanimiv. Dejstvo je, da se Paloma ne bo predala. Jih pa čaka težko delo, če želijo premagati Starše, ki letos še vedno iščejo pravo formo.
Igralec KK Starše Čiro, Tjaž Manjevič Kopčič: »Z žrebom sem zelo zadovoljen. Mislim, da bo tekma srednje težavnosti. Zagotovo je prednsot na naši strani. Definitivno nismo igrali proti Palomi že kakšne dve leti, tako da bomo videli v katero smer se odvije tekma, smo pa vsekakor favoriti. Naša prednost je predvsem vzpon igre v drugem delu tekmovanja, hitra igra s polprotinapadi, solidna obramba.«

18:00 – KK Adecco: KK Kidričevo

Jan TernjakSledi prvoligaški dvoboj med ekipama, ki sta se letos že pomerili. V prvi tekmi so slavili igralci Adecca. Ti so letos v ligi morali dva-krat priznati premoč, medtem ko imajo igralci Kidričeva doslej eno zmago. Favorit je jasen, je pa dejstvo, da le ti ne zmagujejo vedno. Jih pa še pred pokalom čaka ligaški obračun.
Igralec KK Adecco, Jan Ternjak: »Žreb je določil tako kot je. Z njim smo zadovoljni. Če hočeš osvojiti pokal moraš premagati vse nasprotnike. Lani ga nismo osvojili in seveda imamo letos toliko večjo željo, da ga vrnemo nazaj k nam. Dejstvo je, da smo na papirju boljši nasprotnik. Je pa vse skupaj potrebno pokazati tudi na igrišču. Nasprotnika ne podcenjujemo. Že na prvi tekmi v ligi smo imeli kar veliko dela z nevarnimi strelci Kidričevega. Dva poraza v ligi sta nas malo zbistrila in že na zadnji tekmi proti Lenartu smo stopili skupaj. S Kidričevim bomo pred pokalom odigrali še drugo ligaško tekmo, tako da nas čakata dve tekmi zapored proti istemu nasprotniku. Zagotovo se bo potrebno še dodatno skoncentrirati. Verjamem v ekipo ter štab, da bomo dali vsi skupaj vse od sebe in na koncu upam in hkrati verjamem, da bo to dovolj za napredovanje na zaključni turnir četverice ter dvojno zmago.«

Gregor SevšekIgralec KK Kidričevo, Gregor Sevšek: »Ko prideš med prvih 8 v pokalu, je težko računati na “lahek” žreb, vsekakor pa si ne želiš TOP 3 ekip, kar se je tokrat zgodilo ravno nam. Tekma bo enaka vsaki ostali, bila bi tudi, če bi igrali proti Unionu Olimpiji, kajti ko imaš v ekipi strelce kot so Bek, Hvalec in Skolnik mora predvsem nasprotna ekipa razmišljati kako jih ustaviti. Na račun izkušenj in obvladanja najlepše igre na svetu so v vlogi favorita sigurno igralci Adecca, pa vendar, tudi v PARKL ligi še nisem zasledil, da bi zmagovali samo oni. Čas je že, da jih ponovno premagamo. Mi bomo igrali svojo igro in poskušali presenetiti z veliko borbe in kančkom motivacije več od nasprotnika. Kot poznam fante iz nasprotne ekipe pa se lahko tekme samo veselim, saj so vedno pripravljeni na pošten “fajt” in dobro igro.«

20:00 – KK Vikingi: KK Nona Sobota

SmakaZadnja tekma bo izredno zanimiva. Predvsem zaradi dejstva, da bo na parket stopil edini predstavnik PKL lige – Nona Sobota. Zagotovo je primeren nasprotnik ekipa KK Vikingi. Tekma bo dala odgovore na številna vprašanja, ki se porajajo katera liga je močnejša…. Pa se prepričajmo skupaj.
Igralec KK Vikingi, Rok Smaka: »Z žrebom smo zadovoljni saj smo dobili ekipo proti kateri še nismo nikoli igrali. Na lestvici od 1-10 bi dal težavnostjo stopnjo tega obračuna z “zmerno do pretežno težavna”. Prednost bo imela ekipa z več Novaki. Prednost vidimo v daljši klopi, boljši telesni pripravljenosti ter najnovejšemu centru z video analizo. Mislim da so vse ekipe v tem delu tekmovanja dobre in da ni slabih nasprotikov.«

28 odzivov

 1. Vader pravi:

  “Murski od vseh ekip še najbolj paše.” … Murska? prvič slišim…

 2. werdy pravi:

  Mene pa prav zanima kdo je bil tisti kateri je bil iz vrste KK Paloma kontaktiran… Ker do danes v kolikor so moji podatki točni nas nihče ni vprašal za mnenje o pokalu. Sem pa bil obveščen s strani komisarja da bi se naj to zgodilo ampak se ni. Hvala za odgovor. Lp Mitja Vernik

  • Vader pravi:

   werdy se strinjam… tudi od naših pri Soboti (in ne Murski kot to komisar pravi, zdaj pa nevem če je to provokacija ali pa je imel v šoli slovenščino čisti “cvek”) nihče neve, da bi kdo kogarkoli kontaktiral… smo se pa očitno vzdržali komentarja, čeprav nismo bili niti vprašani po mnenju.
   lp,
   Tomaž D.

 3. Aktivni opazovalec pravi:

  V tretji tekmi je zmagovalec že znan … kaj česa ne vemo?

  • Spahnija pravi:

   @Aktivni opazovalec:

   “Tretja tekma je ena od takih, ko je zmagovalec znan že v naprej.” Bolj neprimerne izjave komisar lige enostavno ne more podati. Te Parkl novice so super ampak je skrajni čas, da jih neha pisati komisar, ker so iz stališča slovnice, vsebine in besedišča smešne, če že ne kaj drugega.

 4. Stanislav pravi:

  Hahaha, “Murski” je bila moja namerna provokacija, drži! 😀
  Ne vem, meni je bilo rečeno, da bi naj bili vsi člani pokala kontaktirani za izjave. Dalje pa me ne briga. 😀
  Dundek in Mičo – Ajde, podajta vajin pogled na tekmo v komentarju 😛 Da se debata razživi še v komentarjih enkrat 😛
  @Aktivni opazovalec – “Tretja tekma je ena od takih, ko je zmagovalec BOLJKONE znan že v naprej.” Se je izštulila ena beseda. Dejstvo je, da Kidričevo letos še težje parira aktualnim prvakom (Adecco se okrepil, Kidričevo izgubilo dva pomembna igralca). Pa si priznaj ali ne. Meni je vseeno. Jaz to tako vidim 😀 In začnejo oboji z 0-0. Kidričevo ima veliko prednost v tem, da lahko gre v tekmo popolnoma sproščeno. Adecco pa ne. Prednost Adecca pa je dolga (in kvalitetna) klop – in to je dejstvo.Zaradi tega so toliko let v samem vrhu lige. Dobra peterka je premalo za naskok na tron.

  Murski in Vrhovčani….ČAKAMO NA IZJAVEEEEE 😀

  • werdy pravi:

   Tebi je blo rečeno ???nekdo te naplahtal al pa ti nas zaj naplahtuješ
   ? kolko opažam svoja videnja tak Damir,Smaka, Dundek, ti pa jaz se samo skrbimo za neke debate… Ostali vsi spijo…

 5. Stanislav pravi:

  Ostali čakajo, da se razvije, da se lahko vključijo!
  Čakamo Vrhovčani na izjavooooooo! 😀

 6. werdy pravi:

  Moj komentar na žreb in pričakovanja… ? do sedaj smo z Cirotom odigrali 2 prijateljski tekmi, eno so zmagali oni eno mi. Od tega je sigurno vsaj 2 če ne 3 leta. Nekaj igralcev sicer poznamo ne nazadnje je Tjaž pred leti nosil dres Palome kateri je takrat poveljeval Borut. Jaz sem takrat treniral mlajše selekcije. Tako da nekih skrivnosti med nami ni. Se poznamo recimo tak tak. Glede na komentar predstavnika ekipe bom pa rekel to, da nas glede na naše predstave letos ocenil kot srednje težko zelo zahvalil za kompliment. Jaz bi reko peace od cake na njegovem mestu. Ampak tukaj se vidi da imajo spoštljiv odnos do nasprotnikov. Kje so možnosti Palome…? Predvsem v Senekoviču, ker če igra tako kot sodi se nimamo kaj za bat… ? malo heca… Predvsem bo odvisno od dnevne forme pa kdo lažje igra v ozki dvorani z nikakvimi lučmi… Saj pravim vse skup je že na meji korupcije ????? kaj se pa tiče o tem, po tem… Pa je tak jasno… Želja- Adecco v polfinalu v finalu pa Sobota,pa Stane pa Damir v vidi v navijaški opremi od KK Paloma med tem ko jesta pizze ki jih dostavi Nona Sobota… Tak da bomo še te mi še vključili v to korupcijo ki vlada v Toti Ligi ?????

 7. Stanislav pravi:

  “…Predvsem v Senekoviču…”
  Hahahahaha

  Če pridete do finala, nosim vašo navijaško majico! Črno na belem zapisano! 😉
  Moje mnenje – Čiro prednost: hitrost, Paloma prednost: Senekovič 😀 😀

  Ne vem, če se Murski strinjajo s tem… 😀

  • Neeko pravi:

   Da vas ne bo Senekovic vseh zafrknil in ostal na klopi, ali pa se boljse, za oknom na Svytrorys ? te pa Cukerspic nima vec prednosti.

 8. werdy pravi:

  Evo sem že dobil grožnje… Bom še jaz tebi sodo
  … ??? ne vem kaj to pomeni kaj je mislo s tem.. Kaj slabše se gre? Al je mislo s tem bom še popravo al kak niam pojma ??? Recimo tak… Izmed vseh mojih prijateljev ki so igralci sodniki – sta Ploj in Suki prva, pol je Pirta, pol te Niko, pol pa Aco ? pol pa dooolgo nič te pa je Dundek ?????

 9. Donatelic pravi:

  Lepo ste zapihali. Kot predstvaniku ekipe Adecco mi je vseeno za teorije in vnaprej podana misljenja :). Nas cilj je polfinale. In to v obeh tekmah! Za to bomo naredili vse na igriscu in nam je vseeno, s cim se obremenjuje nasprotnik. :) :) :).Dodatno bomo zožali dvorano in trojko premaknili bližje. Koš bomo spustili za dodatnih 5 cm in izklopili se eno vrsto luči. Pivo Svytrorys bomo dali tako poceni, da se bo nekaj spilo ŽE pred vsako tekmo in za vsak podarjen koš, dobi nasprotna ekipa 30 % popusta pri slikanju za skupinsko fotko. Če to noi fer, pol pa ne vem kaj je. Sicer pa je zmagovalec pokala že vnaprej znan. In to je jasno kot beli dan. Seveda bo to ekipa Adecco Old stars in to brez vsakih težav! Lp :)

 10. Donatelic pravi:

  BDW,,,,umiram ob Sevšekovi sliki v prispevku :)

 11. Rok pravi:

  Jebo vas…. ce je 5cm nizje kos, bi pa ze jaz zabil in to prek Stanca….

 12. Stanislav pravi:

  Vernik – zdaj te bo pa zajebal Senekovič!!! 😀
  Bi pa bilo mogoče smotrno omeniti, da gospod Battisti ponuja razne ugodnosti za ekipe (v obliki popusta,…) a pozabili pa so, kaj bi ponudili komisarju. Na koncu on “prizna” rezultate. Recimo velecenjeni g.Vernik se že (nehote kakopak) štuli komisarju z SLUČAJNIMI pokloni…samo povem 😀 😀
  Kaj pa se Gajšt tu zdaj neke štuli v pogovor? Nekaj bi rad napisal..in ko že končno nekaj napiše, napiše …kaj napiše? Nekaj, kar se začne na G in končna na LUPOST 😀
  Gajšt – ko boš dal Benotu tako banano….eh, brezveze pisati kaj naprej, ker so za tebe to samo (/mokre) sanje…. 😛

  • werdy pravi:

   Stan… Če sma že pri tem, kdo se komu štuli… Mico pleya rabite novega itd…. Sam se ponuja ??? že med tekmo mi pisal…. ? pusti ti Batistuto… Pa njegove popuste, sparal je na ciglu (le kaka ozka dvorana je) pa vsak ma svoj ključ (namesto da vsi enga) ne razumem jaz njegove računice…
   Kaj se pa Senekoviča tiče… Pa je včeraj konje odsodo že neke trice metal.. Češ Mičo lej kaj znam… A ded mi skoro tablo zlamo s cigli… ????????

  • Vader pravi:

   Stan… 20.2. mam fraj termin… daj eno prijateljsko, da udarimo z Dornavo, da vidimo te tvoje banane tudi v Soboti. Še jaz bom špilo po petih letih… še kril te bom, mogoče daš kakšen koš 😀

 13. Stanislav pravi:

  @Mičo – nimate dovolj dnara za mene 😀 😀
  Senekovič pa se segreval za pokal 😛

 14. gledalec pravi:

  Vidim, da je murska izgubila. Tako da so odveč debate katera liga je boljsa. Gledam, da so v pkl-ju suvereni kot nobena druga ekipa tukaj pa zal ne gre :) Dvomim, da bi prisli na f4, ker je prevec enakovrednih ekip v ligi oni pa se cetrtih ne morejo premagat, ceprav so verjetno bili motivirani kot nobena druga ekipa na ta sobotni vecer. Dejstva so dejstva in stevilke in statistika kazejo realno sliko vse druga je brezpredmetno. Sezona v parklu je dolga in mocna tako da po mojem ne bi niti igralcev zbrali dovolj na vseh tekmah, ce pa bi hoteli konkurirat za f4 pa morajo biti vedno v polni postavi drugace bi bili kanonfuter. Moje skromno mnenje na hitro po pregledu obeh lig. Lep pozdrav 😉

 15. Donatelic pravi:

  Zanimivo mnenje. Jaz pa po ogledu tekme mislim ravno nasprotno. V danem dnevu lahko premagajo prav vsakega iz lige PARKL in tudi z vsakim izgubijo. Problem PKL lige je, da ni takih egal tekem. Soboti bi bilo mesto v PARKLu in tisto 1 x gostovanje bi bilo zagotovo za vsako ekipo PARKL posebno dozivetje. Prekmurje je ipak zelo lepa pokrajina in pubeci znajo igrat basket. V to ni dvoma.

 16. gledalec pravi:

  Pac nekaj se je primerjalo. Vsak lahko premaga vsakega v Parklu in tudi prekmurci bi lahko zakaj pa ne. Imeli so priloznost in verjetno veliko motivacijo to tudi dokazat, ampak jim proti dobrim Vikingom ni uspelo. Zato pravim, da bi tezko prisli ob normalni sezoni na f4. So dobri, ampak so v Parklu na dolgi rok oz. dolgo sezono vsaj 4 ekipe boljse od njih ( daljsa klop ) 😉

 17. Stanislav pravi:

  Prekmurci bi zmagovali ob vikendih, zgubljali med tednom. So že sami to povedali, da imajo težave s tekmami med tednom.
  So brez dvoma dobra ekipa. Ampak spet…za moje pojme premalo kvalitetna klop. Isto je v ligi PARKL. Ekipe, ki imajo kvalitetnejšo klop, lahko na dolgi rok računajo na F4.
  Lep primer je Rogaška. Druga liga šla lepo skozi. Kaj pa prva?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja