PARKL novice #2 2015/16

PARKL NOVICE #2 2015/16

Tokrat smo se sprehodili med ekipami prve in druge lige in preverili kakšno je stanje po ekipah. Preverili smo kako visoko želijo, kdo bo prvak lige in kakšna je njihova ocena lige. Nekateri s kratkimi odgovori, drugi so se razpisali, tretji so raje zadržali mnenje zase. Zanimive, odgovore si preberite v drugih novičkah parkl.

Vprašanja ekipam

1.) Kaj pričakujete od letošnje sezone? 
2.) Kako visoko ciljate? 
3.) Kdo bo po vašem mnenju prvak prve lige?
4.) Kdo se bo uvrstil v prvo ligo? 
5.) Kaj menite o dejstvu, da PARKL liga postaja vse bolj razširjena in znana? 
6.) Kako bi ocenili vašo letošnjo ekipo? 

  1. liga – odgovori

Ime ekipe: Starše Čiro

Čiro Starše
Nastopanje v kateri ligi: I.  liga
Ime in priimek: Borut Besedič – Čiro
Vaša funkcija: Vse

1.) Predvsem zrelejšo igro.
2.) – 4
3.) Ne vem. Šest ekip je izenačenih. Pustimo se presenetiti
4.) Po mojem Ruše.
5.) Ne vem, če vse bolj. Dejstvo je, da že dolgo deluje in to je pohvalno.
6.) Se še lovimo :-)

Ime ekipe: KK Rogaška rekreativci

Slika_Rogaška_resizeNastopanje v kateri ligi: 1. liga
Vaše ime in priimek: Nejc Ungar
Vaša funkcija: trener, predstavnik ekipe

1.)  To je za nas krstna sezona v 1. PARKL ligi. V uvodnih krogih smo že spoznali na lastni koži, da je prva liga za vsaj 2 razreda močnejše tekmovanje od druge lige. Tekmi proti MCA Pro Rams ter ekipi Veselih Vikingov smo izgubili v samem zaključku tekme, ekipa Adecca pa je bila precej boljša od nas. Vidi se, da so vse ekipe so dobro organizirane, igra se dobra, hitra in atraktivna košarka.
2.) Letošnji osnovni cilj, katerega smo si zadali je preboj na final 4. Realno gledano, smo 4 ekipe katere se bomo krčevito borile za 3. in 4. mesto v ligi. Z malo sreče ter dobrimi igrami mislim, da nam lahko tudi uspe.
3.) Mislim, da ekipa Adecca bo prvak lige.
4.) Zelo pozitivno me je presenetila ekipa Ruš na superpokalu. Mislim, da ne bodo imeli preveč težav z uvrstitvijo v 1. ligo.
5.) Liga vsako leto postaja bolj “profesionalna”, to se že vidi po postavah ekip. Ekipe se krepijo z leta v leto, na tekme prihajajo vedno boljši in boljši košarkarji, kar se na kvaliteti košarke zelo pozna. Obe ligi sta vedno boljše organizirani, sicer glede na to, da nastopamo komaj drugo leto v PARKL sistemu, je očiten preskok od lani do letos. Glede širitve lige nimam zadržkov v kolikor bodo stroški vodenja liga ostali na razumni meji za amatersko prvenstvo.
6.) Letošnjo ekipo smo okrepili z 4 novinci. Martina Polajžerja ter Vita Hauptmana smo pripeljali iz ekipe KK Črešnjevec, ter priključili še Jasmina Husiča ter Nejca Stepišnika. Na žalost smo pa izgubili najboljšega igralca Miroslava Petroviča, kateri se je odločil da bo igral pod okriljem KZS za ekipo Šmarje pri Jelšah, ter glavnega trenerja Tihomirja Tabaka, kateri se je priključil trenerskemu štabu ekipe KK Terme Olimja. Vsekakor se je ekipa možna kosat z najboljšimi v prvi ligi, bo pa čas pokazal kje nam je mesto.

Ime ekipe: KK AjDAS Lenart

KK Lenart_resize
Nastopanje v kateri ligi: I.  liga
Ime in priimek: Miran Zorec
Vaša funkcija: tajnik KK Lenart.

1.)  V letošnji sezoni smo si v klubu zadali cilj, predvsem delo z mladimi, oz. mlajšimi selekcijami in pa reorganizacijo kluba, z jasno vizijo za prihodnost
2.)  O tem nisem razmišljal, verjetno pa si fantje želijo na zaključni turnir štirih najboljših ekip.
3.)  Adecco
4.)  Ruše
5.)  Mislim, da je to dobro za košarko v Sloveniji, saj tako dokazujemo, da lahko tudi z minimalnimi sredstvi, pripravimo solidno tekmovanje oz. ligo. Mogoče bi se po našem tekmovanju morale zgledovati sosednje regije!?
6.)  Uspešno

Ime ekipe: KK Adecco Maribor

Adecco 2015-16Nastopanje v kateri ligi: 1. Liga Parkl
Ime in priimek: Damir Battisti
Vaša funkcija: Predsednik kluba

1.) Ponavljat super rezultate iz sezone v sezono je zmeraj težje. Je velik zalogaj in hkrati neka obveza in dokazovanje. KK Adecco ni super klub, ki bi mu vedno uspevalo doseči najvišje. Bomo pa vsekakor poskušali. Razlika v letošnji sezoni so “dodatni cilji” kluba, ki pa niso zdaj v prvi vrsti povezani ravno z samim igranjem lige. Nekako neobremenjeno smo se lotili sezone, saj dokazovat ne potrebujemo nikomur ničesar več. Imamo pa nove igralce, vodstvo, spremembe v organizaciji in tudi lastno poslovno pot. Še vedno nas združujejo skupni projekti med vodstvom in igralci tako na igrišču, kot tudi zunaj igrišča. Od letošnje sezone pričakujem predvsem velik preskok na organizacijskem smislu. Igralsko je ekipa dovolj dobra, da bi morala parirati v samem vrhu lige in važno je, da se pri tem tudi uživa. In s tem sem povedal vse.
2.) Ekipa Adecco po defaultu zmeraj cilja na sam vrh v vseh tekmovanjih. Takole smo zastavili politiko kluba ze pred leti. In igralci jo pač morajo sprejeti in se s pritiskom soočiti. Če nam to uspeva, naj sodijo rezultati. Zagotovo pa smo v zadnjih 5 letih naredili neke smernice, ki jih želimo doseči tudi letos, a s to razliko, da smo v letošnji sezoni dali pritisk na stran.
3.) Želim si, da bi to bila ekipa KK Adecco Maribor. Je pa v vseh dosedanjih sezonah bilo dovolj časa tudi za konkurenco, da spozna, kako se osvaja vrh lige PARKL. Ni izključeno, da letos to uspe kakšni novi ekipi. Vsekakor pa menim, da bi s kvaliteto in z pravim borbenim pristopom ekipa KK Adecco Maribor morala biti eden glavnih favoritov za prvenstvo in pokal.
4.) Mislim, da bosta to ekipi KK Ruše in KK Adecco Old Stars
5.) “Zelo pozdravljam tole. Nič ni večno in tudi liga ne bo večna, če ne bo sprememb. Razumem, da tole moti predvsem tiste, ki so ze dolgo prisotni, bodisi v igralskem ali pa organizacijskem delu. PARKL omogoča predvsem igranje košarke vsakemu, ki to želi. In to lahko stori v različnih kvalitetnih skupinah. “Razširjenost in poznanost” ne smemo jemati kot nek Tabu ali negativizem. Pomisliti je treba na mlajše, ki bodo en dan igrali to ligo. Morali jo bodo, ker drugače liga ne more obstajati. In če smo nekateri še teko “retro”, je prav, da naredimo organizacijske korake, ki bodo omogočali ta obstoj. Kot povedano, nič ni večno, če se v to ne vlaga. ”
6.) Ekipa izkušenih in vrhunskih posameznikov in predvsem EKIPA. Igralsko in oragnizacijsko dobro podprta ekipa, ki si je sama zadala svoje cilje (za spremembo prejšnjih let) in jih zasleduje po principu “iz tekme v tekmo”. Zavedamo se, da smo ze 4 leto zapored “plen” in ne lovci. Vsak posameznik v ekipi ima točno določeno vlogo in v tej vlogi se dobro počuti. Nova dvorana in delo v njej je tudi eden izmed motivatorjev ekipe. Igralski kader je morda celo boljši od lanskega in če bo vse šlo po načrtih in če bo pristop pravi, lahko ekipo pričakujemo v vrhu tudi to sezono.

  1. liga – odgovori

Ime ekipe: KK Paloma

KK Paloma Sladki Vrh
Nastopanje v kateri ligi: 2.parkl Sever
Ime in priimek: Mitja Vernik
Funkcija: Predsednik in tovariš ekipe

1.) V bistvu nič kaj konkretnega. Letos samo popravljamo slab vtis od lani. In če povem po resnici nam je že uspelo. Praktično že pred sezono saj smo z nekaterimi kadrovskimi spremembami vnesli prepotrebno svežino v ekipo.
2.) Gremo iz tekme v tekmo. Cilj je verjetno enak vsem ekipam, se pravi skušati zmagati na vsaki tekmi.
3.)  Ja tezko rečem, ampak verjetno bo zmagovalec enako kot zadnje tri leta.
4.) Ja, ker verjamem v svojo ekipo, bo rekel da mi. Pa po tem kaj sem videl , bi rekel da še ekipa iz Ruš.
5.) Ja meni osebno to paše. Ampak še vedno v ligi obstajajo klubi, ki se ne morejo odločit ali bi bili rekreativci ali amaterji (ker profi ni nihče v tej ligi). Gre se mi predvsem za odnos glede organizacije lige, ki je na zelo visokem nivoju. Imam občutek, da določene ekipe ne znajo cenit truda, ki ga vodilni vlagajo v razvoj in obstoj lige.
6.) Moja ekipa je najboljša v vseh pogledih, saj imamo enake cilje, to je igranje košarke za Palomo in v tem uživati.

Ime ekipe: KK Pragersko

Pragersko_resizeNastopanje v kateri ligi: 2.parkl liga
Ime in priimek: Bojan Čelan
Funkcija: Vodja ekipe, igralec

1.) Uvrstitev med prve štiri ekipe 2. Lige
2.) Enako kot prej
3.) Adecco
4.) Adecco veterani
5.) Tudi Evropa se širi, pa vidimo, kaj je to prineslo.
6.) Vsako leto starejši, pa nič slabši.

Ime ekipe: KK Dornava Jack Caffe

Dornava

Nastopanje v kateri ligi:2. Liga-jug
Ime in priimek: Primož Ciglar
Vaša funkcija: Vodja ekipe

1.) Čim več dobrih tekem, kakšno zmago in uigravanje ekipe. Letos predvsem nabiranje izkušenj.
2.) Predzadnje mesto v skupini?
3.) Adecco ali Rogaška.
4.) Pragersko/ Ruše iz naše skupine, za sever pa ne morem podati napovedi, ker ne poznam dovolj dobro ekip.
5.) Super. Samo tako naprej. Lepo je, da liga napreduje na vseh področjih-tako na kakovosti igre kot organizacije.
6.) Mlada in neizkušena. Letošnjo sezono bomo izkoristili predvsem za individualen trening in spoznavanje ter uigravanje ekipe. Drugo leto pa se bomo poskusili čim bolj zoperstaviti drugim ekipam.

Ime ekipe: KK Ptuj

kkptuj-teamselfi
Nastopanje v kateri ligi: 2. liga jug
Ime in priimek: Marko Ferme
Vaša funkcija: v.d. predstavnika ekipe
1.) Zanimive tekme, dobro druženje, odličen FF v prvi ligi.
2.) Borbo za 1. ali 2. mesto v skupini Jug.
3.) Adecco
4.) Ruše
5.) Prepoznavnost je odlična, saj omogoča lažje pridobivanje tako novih članov kot tudi sponzorskih sredstev. Glede razširjenosti lige pa je potrebno biti previden, da stvari ostanejo pod kontrolo (tako stroškovno, kot tudi časovno).
6.) Ekipa je pridobila nekaj novih mladih članov, nekaj starih povratnikov ter izgubila starega kapetana. Glede na prikazano in videno igralci uživajo v tekmah, po kakovosti pa lahko brez težav premagajo vsako ekipo 2. lige ter se enakovredno borijo tudi z posameznimi ekipami 1. lige.

Ime ekipe: Adecco Old StarsOldstars

Nastopanje v kateri ligi: 2 liga – SEVER
Ime in priimek: Damir Battisti
Vaša funkcija: Kapetan in predsednik kluba

1.) Pred sezono smo se Oldiči malo pogovorili in strnili vrste tisti, ki se nam lušta predvsem dvoje. Basket in zabava. Jasen cilj smo si tudi zadali. To je najprej vrh skupine Sever. V primeru realizacije plana :) :)..se bomo ponovno “strnili” in naredili nov plan :). Pol pa mic po mic in kam pridemo zraven vseh teh špricerov in pirov..pač pridemo.
2.) Vrh 2 lige – Sever in razigravanje z eno prvih ekip druge skupine
3.) Nehvaležna napoved. Želim si, da bi to bil KK Adecco, a letos se bo za to potrebno dodatno potruditi. Zagotovo pa bo prvak najboljši v zadnjih dveh tekmah F4
4.) Tule bom kar direkten. KK Ruše in KK Adecco Oldstars
5.) Zelo pozdravljam tole. Nič ni večno in tudi liga ne bo večna, če ne bo sprememb. Razumem, da tole moti predvsem tiste, ki so ze dolgo prisotni, bodisi v igralskem ali pa organizacijskem delu. PARKL omogoča predvsem igranje košarke vsakemu, ki to želi. In to lahko stori v različnih kvalitetnih skupinah. “Razširjenost in poznanost” ne smemo jemati kot nek Tabu ali negativizem. Pomisliti je treba na mlajše, ki bodo en dan igrali to ligo. Morali jo bodo, ker drugače liga ne more obstajati. In če smo nekateri še teko “retro”, je prav, da naredimo organizacijske korake, ki bodo omogočali ta obstoj. Kot povedano, nič ni večno, če se v to ne vlaga.
6.) Odlična ekipa. Na vseh igralnih mestih smo dvojno pokriti in ekipa je sestavljena iz fantov, ki so lačni rezultata in fantov, ki so v tej ligi pustili velik pečat in imajo izkušnje. Obojni pa smo pravzaprav vnaprej obsojeni prvaki 3.polčasa. In to je to!

Ime ekipe: ŠD Ptujska GoraPtujska Gora-2015

Nastopanje v kateri ligi: 2.liga JUG
Ime in priimek: Gregor Vedlin
Vaša funkcija: predstavnik ekipe

1.) Pričakujem, da se bomo po rednem delu borili za preboj v prvo ligo.
2.) Ciljamo karseda visoko, saj le tako lahko napredujemo.
3.) KK Adecco MB
4.) ŠD Ptujska Gora :)
5.) Menim, da je to dobro in slabo. Dobro, ker je organizacijsko na visoki ravni in slabo, ker izgublja svoj prvotni namen.
6.) Mislim, da je naša letošnja ekipa najmočnejša gledano zadnjih nekaj let.

Ime ekipe: KK Črešnjevec

Črešnjevec
Nastopanje v kateri ligi: 2. liga
Ime in priimek: Rok Gajšt
Vaša funkcija: Igralec

1.) Da 2x premagamo Dornavo (1x smo jo že)
2.) pred Dornavo
3.) Adecco ali MCA
4.) Ruše / Pragersko
5.) Super, samo 2. liga naj ostane kot je.
6.) odlično…. Imamo pomembno zmago

1 odziv

  1. Glinik pravi:

    Dobra tema,
    po teh odgovorih se hitro vidi, katera ekipa ne gleda samo stanje na lestvici ampak pozna ekipe detaljnejše.
    Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja