Ova noč ni bila njihov dan

KK Starše : KK Paloma 72:49 (11:15, 23:7, 19:15, 19:12)

KK Starše: Lah 7, Pesek, Potisk 31, Pušenjak, Besedič 11, Kodrič 8, Vodušek 3, Trifkovič P. 8, Trifkovič V., Črešnik 4
KK Paloma: Kikl 20, Mezgec 5, Cehnar 6, Arzenšek 2, Breg4, Dolar 2, Kneževič 1, Stampfer 7

Obe ekipi sta pričeli tekmo “neogreti” in šele v tretji minuti smo dočakali prvi koš na tekmi – trojko, kdo drugi kot Potisk, ki je praktično sam držal ravnotežje z gosti (10 točk Potisk že v prvi četrtini). Gostje so minimaln povedli že v prvi četrtini in vodili 19:22 še na začetku druge četrtine. Nato se jim je koš domačih “zaklenil”. Potisk je še naprej pridno polnil gostujoči koš. Pridružil se mu je še Kodrič, ki je v napadu izražal zanimiv stil gibanja pod košem, ki bi potreboval še dodatne pomožne sodnike ali sodnike s kakšne plesne šole za ocenjevanje umetniškega vtisa. :)

Da je bramba domačih dobro funkcionirala, je v igro še pred polčasom vstopil naš “strateški center” Čiro. Ob Črešniku in Potisku so še naprej večali razliko in ob polčasu +12 za domače.

V tretji četrtini trener domačih ni menjaval peterke, čeprav je štela skupaj okrog 250 let

(obstaja starejša peterka, ki je zmagala na tekmi v PARKL ligi?). Potisk je sicer dosegel zanj skromne 4 točke, a se je ogrel Besedič (7 točk) in prebudil Trifkovič mlajši s “Pesekovo” trojko. Ekipi Starš je uspelo izpeljat celo nekaj domiselnih napadov, česar nam v prejšnjih tekmah ni. Gostje pa še vedno niso našli rešitve v napadu in ob minuti odmora za goste je bil rezultat na semaforju 44:22 (delni rezultat 25:0). Do konca četrtine je Kikl zadel 10 točk za goste (2 trojki Kikla in še ena Hercega) in znižal rezultat na +16 za domače.

V zadnji četrtini so gostje poskušali s pokrivanjem po celem igrišču a so bili delno uspešni in na koncu zaslužena zmaga domačih.

Gostje so nastopili oslabljeni in več kot očitno “ova noč ni bila njihov dan”.

Vsem sodelujočim v ligi PARKL – vodji lige, sodnikom, pomožnih sodnikom, sponzorjem kot tudi tistim, zaradi katerih ta liga obstaja tj. tekmovalcem in simpatizerjem lige PARKL želim uspešno novo leto 2015.

 

Vlado Trifkovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja