Oldiči v tretji četrtini omagali

II. Gimnazija Maribor
8.3. 2014 – Tekma druge lige PARKL
Sodnika: Močnik, Juhart

KK Adecco Old stars : KK Nona Lenart 72 : 92 (49 : 41) (22:15, 27:26; 6:32, 17:19)

KK Adecco Old stars: Zemljič 12, Šketa, Bunta, Battisti 6, Prosenjak, Krašovec, Antonić 2, Glinik 16, Šerbinek 6, Kolac 30
KK Nona Lenart: Farkaš, Kokl 5, Maguša 9, Fras 13, Šijanec 16, Šenekar 29, Klemenšak 4, Grušovnik 16

Kakšni turbolentni dnevi in tedni. Noro. Pa tenzije so tudi na »high volume«. V zadnji mesec dni PARKl-a vsi vstopamo malo nervozni. Nekaj je logično, marsikaj nelogično, nekatere stvari absolutno nelogične, a to vse skupaj ponovno kaže, da tole naše tekmovanje in ti naši ligi nista od muh. Vsak, pa če še kako negira, rad koga premaga, koga malce zbode, povzdigne glas, ali pa se v nekem trenutku evforije vede precej neumno..in seveda to kasneje opazi J. No, kadar pa gre za »stvar«, pa je napetost visoka.

In takšna je bila sobota na II. Gimnaziji. »Adecco Teams back home« bi lahko bil slogan vikenda. Bom pa poskušal strniti vtise tokrat malo drugače. Malce v obratnem vrstnem redu.

»Kdo je »sešil« banki srajčico, predelal pizzo starcem in spil gamsa« – part 1

Zdaj v nedeljskem večeru ob pisanju tega poročila ugotavljam, da je pravi in edini zmagovalec sobotne PARKL vročice restavracija Cantante. Pozno, zelo pozno je bil namreč nekomu iz ekipe »mnogih zaprtih računov« v roke izdan račun PARKL škode, ki se je ustvarjala v prvem nadstropju omenjene »kubanske« institucije. »10« ka z nekaj promili je znesek zaupala »7ki« »zimzelenih« oldičev (s tudi nekaj promili). Vse je pod budnim očesom opazovala »7«ka »nedavno začasno zaprte pizzerije« ( s tudi nekaj promili) in v spremstvu najglasnejšega člana »slabo investiranih delnic« (seveda z promili, kako pak?!) ugotovila brutalno stanje škode, ki je znašala skoraj 400 kovancev po 50 centov. Ta faktura ni zmotila ritma »najboljšega glasbenika pri picopekih«, ki je v slogu velikega strelca tega večera prav tako suvereno zasedel tisto pozicijo za šankom, kjer se naroča. In rezultiralo je temu, da je nastala »špura« hruškovega zvarka vse od levega »zvestega play bankir organizatorja in udeleženca prihajajoče all star tekme«, v liniji mimo »7ke« picopekov, glasnega delničarja, svetovnega prvaka v rahli »rožici«, lanskega prvaka (ki je letos vložil v delnice), njegovega »badija«, ki je na lanskem F4 bil obremenjen z frizuro, do »9ke« aktualnih pokalnih prvakov. Slednji je pogruntal, da nekje v zavetju skuša »7ka« zimzelenih Oldičev »uhvatiti maglu« in je v sodelovanju z play bankirjem to brutalno preprečil z dvojnim blokom v obliki dveh pirov na edini poti proti izhodu. Vsaka povezava omenjenih z realnimi osebami je zgolj slučajna. Kubanska« inštitucija« je pretrpela tudi naročilo B52 bombnikov. Najglasnejši bankir že ničkolikokrat ponovi, da »drugoligaši« nimajo »pravo glasa«. Sledi hitra kontra s strani »7«ke in velikega ljubitelja pohanega ter hkrati prvaka v pripravi (kako pospraviti) dobra rebrca v nedeljo, v prostem času pa prve piščalke v Lenartu (»i šire J). Kontra se je brutalno  zaključila z izjavo o tem, da letošnji »še drugoligaš« drugo leto prevzame naslov v prvi ligi in pošlje ekipo »Haucove« banke v drugo ligo. Med tem edini igralec banke s šampionskim prstanom PARKL-a izrazi željo po sojenju v ligi in po hitrem pregledu zenic opazimo, da fant resno misli. Hkrati in tudi »med tem« »9«ka aktualnih prvakov popolnoma izgubi nadzor in kontrolo nad naročanjem substanc in poskuša ustvariti atmosfero z naročanjem špricerja, ki se »baje« odlično vlije z pirom. Vse skupaj je spremljal še en bankir, ki se je čudil, kako lahko v eni osebi »glasbenik« v drugi pa »lenarški snajper« več kot suvereno pospravlja »štamperle«, brez da se zmoti v eni noti. To, da so vsega sodniki krivi, je najmanj takrat bilo jasno prav vsem. In pač smo izbrali morebitnega »bodočega« sodnika, da se zagovarja. V bistvu nas je ded gladko ignoriral in se posvetil tistemu, kar ga je zraven dobljene tehnične ta večer resnično krasilo. Pitju namreč.

In kako je sploh prišlo do teh dogodkov?

Začelo se je s tekmo med Oldiči in Nono. Oldiči oslabljeni in s taktiko čistih strelov. Igralec None 23 minut in 4 sekunde pred tekmo previdno pobara kapetana oldičev o »stanju« v ekipi to popoldne in seveda o stanju pod košem oldičev to popoldne. Malce mu je odleglo, saj je 8. marec vplival na »popolno« ekipo oldičev. In smo začeli. Za začetek trojka oldičev in aleluja. Najboljši strelec tekme Kolac je naravnal roko in »lets the game begin«. Lenart s taktiko »pod koš« poskuša nadigrat oldiče. Nekaj cajta je šlo. Pol pa sledi kanoada domačih iz vseh strani. Zraven še cona, trojka Zemljiča, Glina in Mario pa kapetanski koš v zadnjih sekundah četrtine in Lenart zasluženo izgubi prvo četrtino. V drugi enaka slika. Kolac nadaljuje serijo pri oldičih, sledijo mu Glinik, Zemljič s še eno trico, kapetan s krila in prednost ob polčasu 8 točk za oldiče. Več kot zasluženo in na začudenje vseh v dvorani. Pa… moram priznat, tudi nas samih. Odigrali smo verjetno najboljši polčas brez Žana ever. Torej znamo. Pri gostih zunanja linija ni delovala najbolje. Pero Š. je metal mimo, Šijanec ni bil prav na »štihu«, Farkaš ni bil »not«, ker ni blo Vrečka in to so gostje odločili popraviti v drugem delu. In takoj je sledil brutalen začetek Lenarta. Nekaj napak pri oldičih in izenačenje. Cona 3-2 in »damm«, manjko  centra oldičev je prišel do izraza. Ni šlo nikamor več. Izguba ritma, nepreciznost. Nona je zvišala agresivnost obrambe in tisto, kar je najbolj bolelo. Šenekarju se je namreč »ftrgalo« in je butnil 4 trojke, tiste od Pilkota sploh ne bom omenjal, ker je bila dana »verjetno« po nesreči in iz jeze… J.., pa tudi Šijanec je končno prišel na »štih«. Oldiči so bili povoženi v tretji četrtini. Enako kot v Črešnjevcu. 6:32 je enostavno neslavno. V zadnji četrtini so domači malce bolj odločno šutirali in tudi nekaj zadeli. A prednost gostov je bila previsoka. Zaslužena zmaga None.

Adecco Old stars so ekipa, ki zagotovo lahko v popolni postavi namuči in upam si trditi, premaga vsakega v drugi ligi PARKL, morda tudi v prvi. Ampak igramo takrat, ko pač imamo čas in zato smo v drugi ligi. In tudi zato, ker se radi družimo in zato, ker lahko ponovno gremo v Majšperk k »gori« in predvsem zato, da v zadnjem kolu Črešnjevcu pokažemo malo »sladkobe« pred nočnim življenjem. J. A ni to kul?

Čestitke Noni na fer in korektni igri. Drugače med tema ekipama niti ne gre.

In če se vrnem k uvodu…V drugem poročilu iz neke druge tekme, boste morda spoznali koga iz tega uvoda. Zgolj slučajno seveda.

Over and out iz tekme ob 16h

 Fotogalerija

Battisti

2 odzivov

  1. dLOOKman pravi:

    PARKLI 😉

  2. MultiprAktik pravi:

    Inspiracija na vrhuncu .. :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja