OLD Starsi se dobro znajdemo v Baru (Kaučič)

Adecco OLD STARS: Bar Kaučič Utd. 77:66 (15:21, 23:14, 19:14, 20:17)

II.gimnazija Maribor, 07.12.2013, 17.00, Sodnika: Pirtovšek, Ledinek, gledalcev 15-20, večina gostojočih

Adecco OLD STARS, trener Mario Vračko:
Zemljič 10, Topolinjak, Šketa, Kraševec, Antonić (kap.) 2, Glinik 13, Šerbinek 17, Kolac 20, Radej 15

Bar Kaučič Utd., trener Alen Hodnik:
Klemenčič 15, Hodnik Aljoša 5, Trunk, Čeh 2, Čoh L. 3, Jakomini 8, Vodušek (kap.) 17, Kočevar 12, Hodnik Alen 4

V nadaljevanju sobotnega programa na II.gimnaziji v Mariboru, potem ko so mladci iz Starš dokaj nepričakovano odnesli  zmago MCA-ju, smo Oldstarsi dočakali novince v ligi, Bar Kavčič Utd.. No, nekaj obrazov v tej ekipi je že kar znanih iz prejšnjih sezon vendar vseeno gre za novo ekipo, ki je dosedaj že pokazala, da zna zmagovati v gosteh.

Naša ”starozvezdniška” ekipa je, kot še marsikatera druga ekipa v tej ligi, podležna številnim odpovedem v zadnji trenutek, tak da nas je to soboto bilo še manj kot prejšnjo J; namreč, na sezonski prijavni listi ekipe nas je za cel A4 list, na tekmi pa potem dobra peterka…ampak kaj čemo, tisti, ki pridemo, smo pri stvari s polnim srcem, pripravljeni dat vse (al pa še več) od sebe in se borit za zmago  do konca…in naprej :)!

Sam sem imel neki dober ”občutek za feeling”, saj sem pred tekmo nabavil na delovno temperaturo ohlajene ”osvežilne napitke” za po tekmi; v odsotnosti Damira sem prevzel kapetansko vlogo v ekipi, trener me je postavil v štartno peterko na pozicijo 4 (to bi bila sicer moja naravna pozicja v basketu, če bi le mel kakih 20-30cm več višine 😉 ) in dober občutek je postal samo še boljši!

Med ogrevanjem se ekipi vedno malo »poškicata«; npr.kdo je prišel, a so visoki, keri je dober itd. In ob pogledu na nasprotno stran je bilo jasno, da so fantje višji od nas, da znajo igrat košarko in da so precej, da ne omenjam zdaj leta, manj izkušeni …in ravno to se je pokazalo (ključno) na tekmi.

Sama tekma je bila nekak mirna, brez (pre)velikih tenzij; začetek koš za koš, gosti z dvema trojkama odprejo dobro šutersko, mi pa s prodori skozi nekako ”mehko” obrambo držimo priključek vendar gostje zasluženo dobivajo prvi del s šestimi koši razlike. Kljub zaostnaku pa smo pri nas ”začutili kri”; ne glede na našo okrnjeno zasedbo smo videli, da se da igrat in da nas bo disciplina v obrambi (zapiranje sredine) in strpnost v napadu držala v egal igri; ravno s tem smo dobili drugi del tekme – naš ”duracel” play Sašo je uspešno povezoval ekipo in začel zadevati, Kolac se je prebudil, Kristijan-Kiki se je (končno) ugrel, ostali smo še dodali vsak po malo in na polčasu smo že v plusu.

Drugi polčas nismo popustili niti malo, vsaj glede pristopa in discipline; košev na obeh straneh ni bilo veliko vendar mi smo prve točke dobili šele na polovici tretje četrtine ter se držali na relativno varnih 8-10 razlike plusa. V tem delu tekme je izstopal Primož Šerbinek s šutom, Kiki se je uspešno kosal z nasprotniki pod košem in pred začetkom zadnje četrtine  je zgledalo, da imamo tekmo dobljeno. Seveda se gosti s tem niso strinjali in so vztrajno pritiskali, predvsem (kot se spodobi)  kapetan Vodušek, ob spremljavi Kočevarja in Hodnika, kar je pripeljalo na 65-62  za domače ne kakih 4-5min pred koncem. Torej, knap končnica zagotovljena….no skoraj ;)! Na domači strani  Glina prevzema odgovornost, Primož in Kiki nadaljujeta samozavestno naprej, Sašo zanesljiv, Kolac s trojko ob koncu potrdi status najboljšega strelca in ob rahli zmedenosti in naglici gostov v napadu oldiči izkušenjsko pripeljemo tekmo do, za nas srečnega, konca.

Po videnem na terenu smo oldstarsi lahko več kot zadovoljni z zmago, saj smo jo dosegli proti ekipi s potencialom, ki bo pomešala štrene marsikomu. Zmagali smo predvsem zaradi kolektivne igre (pet dvomestnih strelcev!), solidne obrambe, odlično vodene tekme s strani trenerja in nasploh dobrega vzdušja v ekipi, tak da so tisti ”osvežilni napitki” še kako zapasali v garderobi J! Prepričan sem, da nam bo ta zmaga vlila dodatne moči za prihajajoče dvoboje!

Fotogalerija

Do naslednjič pa lep pozdrav,

Mario Antonić

 

5 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Opa, preprican sem, da mi ne bo treba vec pisat porocil po tekmi Oldicev. Izvrstno porocilo. Svaka cast za to naso ekipo, ki je cisto”not” v basketu in ki komaj cakamo derbi derbijev proti Racam v cetrtek. Vabim vas na Christmas IIga party, D.J. med tekmami, morda kak zanimiv obisk..in “hakl” z Racami :): Kolega Lukman, od “tiste marcevske sobote” 2011, je to veliko vec kot tekma :), a ne? Pol pa se Lenart..pff naporno leto :) Go old stars :)

 2. dLOOKman pravi:

  Z omembo marca ’11 ciljaš verjetno na epske podaljške v Framu?
  Lepo je takšne tekme priklicati v spomin, a mi je ljubša misel na ponovitev dvobojev v lanski sezoni ;).

 3. Battisti pravi:

  :) :) tocno te dvoboje mislim. No, lani je bilo pac … drugace in ce je vrstni red pravi, pol..je kdo zdaj na vrsti :)?

 4. Boštjan pravi:

  Bravo Mario, zelo bralen opis tekme.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja