Odlična tekma, še boljši 3.polčas

KK NONA LENART : KK ADECCO OLD STARS 94:71

NONA LENART : Fras D., Fras T. 10, Farkaš 2, Golob 2, Maguša 11, Šijanec 17, Erjavec, Kemenšak, Šalamun 15, Lovše 5, Grušovnik 7, Zimic 25
ADECCO: Zemljič 6, Kolac 14, Šketa 2, Battisti, Prosenjak 2, Radej, Antonič 2, Glinik 11, Šerbinek 9, Zupančič 2, Vrečko 23

Športna dvorana Lenart, 100 gledalcev
Sodnika: Juhart, Jazbec

Kaj je lahko lepšega kot pa zmaga v prazničnem času. Domača ekipa je imela po tekmi zaključek leta, zato je bila zmaga nujna!! Ekipa Addeca je prišla na gostovanje v polni postavi – prvič letos je bil zraven njiho lani (in upam trditi tudi letos) najboljši igralec Vrečko. Glede na to, da je bilo to dogovorjeno med obema direktorjema ekip že 14 dni prej se druga tudi ni pričakovalo. Na tribunah se je zbralo kar lepo število košarke (in ostalih substanc) željnih navijačev, sodnika sta tudi prišla pravočasno, tako da se je tekma lahko začela.

 1. Četrtina:  Hitro vodstvo domačih, vendar so se gostje po zaslugi Vrečka vrnili v igro in ves čas sledili domačinom. Domač trener je bil vidno nezdovoljen z igro svojih varovancev, zato je posegel po kar nekaj menjavah, ki pa niso obrodile sadov. Ekipa Adecca je pametno izkoriščala svoje glavno orožje ter prvo četrtino dobila za +4 točke.
 2. Četrtina: Po nekaj ostrih besedah trenerja je domača ekipa v drugo četrtino krenila odločneje. Dvignila je nivo obrambe, kar ji je prineslo nekaj lahkih košev iz protinapada. Dodatno energijo je ekipi prinesel še vstop Grušovnika, ki je kraljeval pod obema obročema. Svoje je dodal še Zimic in prednost je vztrajno naraščala. Velja omeniti še poskus zabijanja Grušovnika, ki pa žal ni bil uspešen (krivda je seveda bila na strani Frasa- češ, kaj mi podajaš, če več ne morem).
 3. Četrtina: Med samim polčasom je skoraj prišlo do »incidenta«, saj sta se v besedni dvoboj zapletla Farkaš in Vrečko. Velja si zapomniti zadnji stavek Farkaša, ki je Žana v drugem polčasu popolnoma vrgel iz igre-citiram:«Res je, da si bolj močen, samo jaz sem bolj žeden.« Nadaljevanje dvoboja je sledilo potem v bifeju. V tretji četrtini so domačini nadaljevali z dobro obrambo in hitro igro, tako da je prednost ob koncu le-te znašala že 30 točk. Priložnost za igro so dobili vsi igralci na obeh straneh, takma pa je bila v tem trenutku odločena.
 4. Četrtina: Omeniti velja samo 2. Stvari. Pri domačih vstop Goloba, ki je požel ovacije iz tribun- nekaj minut za tem tudi prve točke iz krasne akcije. Druga omembe vredna poteza pa koš domačina Zupančiča (igra za ekipo adecca in je iz Benedikta, samo ga štejemo za svojega, ker rad pije) po krasni podaji Šalamuna. Farkašu ni bilo nič jasno in zato Šalamun na njegov račun v bifeju ni dobil pijače.

 

3. polčas:  Ufff……ko bi se le vse spomnil. Na zabavi je prednjačil Farkaš. Boksarsko slikanje v bifeju z Vrečkom bo zagotovo šlo v anale in zaokrožilo po časopisih – oba sta se nato raje prijateljko objela, ter odšla do šanka. Pilo se je veliko – od cvička, janževca, piva, že klasičnih borovničk,.. Prav tako se je pelo in letos prvič dvigalo igralce na ramena – ideja legendarnih bratov Fras. Nato so eni baje odšli v MB, eni v Cerkvenjak, eni domov,… Saj bi še pisal, samo me že malo glava boli……tako da drugič kaj več 😉

 

Hvala vsem na ta dan, pa času primerno želim vsem, ki sooblikujejo ligo PARKL vesele božične praznike ter veliko sreče in uspehov v letu 2014.

 Fotogalerija

5 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Hudo :) :) :)

 2. TV pravi:

  Točke po četrtinah?

 3. zoki pravi:

  vidim ,da se je David Maguša afirmiral-iz tekme v tekmo je boljši .Zgleda da starejši je ,bolši je….

 4. dLOOKman pravi:

  Ah, ti krasni 3. polčasi. Že pogledujem kdaj gostujemo pri njih – tak malo, če je slučajno kakšen praznik okoli termina, pa to. :)

 5. MultiprAktik pravi:

  Jaz samo ne razumem kaj se je našim tak mudilo iz Lentaar…v 3.polčasu sem namreč mel bistveno boljšo minutažo kot prva dva :-)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja