Novo leto, novi mi?

ŠD PTUJSKA GORA:KK PRAGERSKO 68:71 (19:17;13:11;23:20;13:23)

ŠD PTUJSKA GORA: Frangež S. 10; Skerbiš P. 4; Zupanič J.; Korez T.; Avguštin P. 14; Rakovec T. 3; Avguštin R. 12; Čelan M.; Pšajd B. 2; Kamenšek D. 5; Galun A. 8; Sledič Ž. 10
KK PRAGERSKO: Šalamun F. 4; Žunko D.; Ravnikar J. 27; Kozar M. 26; Jeršič A. 1; Nečemer M. ; Miklavčič T.; Godec Ž. 12; Čelan B. 3

Novo leto, novi mi, ta rek žal ne drži.

Prva četrtina:
V tekmo smo krenili dosti bolj preprečljivo kot nasprotnik. Že po 5 minutah igre je bil rezultat 11:2 za nas. Prelomni trenutek četrtine: gostujoč trener pošlje v igro Ravnikarja. Kot, da bi ta menjava nekako motivirala še Kozara (skupno sta dosegla 13 točk). Kljub trici Robija Avguština smo v drugem delu prve četrtine kazali bolj medlo igro. Na koncu četrtine je bil rezultat dokaj poravnan (19:17).

Druga četrtina:
Tempo igre je počasi začel padat, kar je razvidno tudi iz rezultata. V tej četrtini je pri domačih bil najbolj uspešen Aleš Galun, ki je kar pet od svojih osmih točk dosegel v tej četrtini. Pri gosteh je Ravnikar nadaljeval svoj strelski pohod in bil za nas nerešljiva uganka (12 točk). Ob zvoku sirene je rezultat kazal 32:28.

Tretja četrtina:
V tej četrtini je pri nas padlo rekordno število tric. Simon Frangež je odprl to serijo, ki jo je nadaljeval Peter Avguštin. Pero je zadel 3 trice. Takega dosežka ne pomnimo že lep čas. Pomoje si je Pero v glavi kar govoril: “Ke me lahko kdo vstavi?; Kdo me krije?”. Pa da še napišem nekaj glede gostujoče igre. Tri besede: naveza Ravnikar-Kozar (spet sta skupaj dosegla 17 točk od 20). Semafor ob koncu četrine: 55:48

Četrta četrtina:
7 točk prednosti ob začetku četrtine je kar lepa prednost, a ne? Pragersko bi na to vprašanje odgovorilo mala malica za nas. No tako je tudi bilo. Ravnikar in Kozar sta nas zmlela. Po nekaj prodorih Frangeža (7 točk), ki je edini kazal željo po zmagi v tej četrtini se ostali nismo prebudili. Nasprotnik se je približal in nas tudi “prehitel”. No, še ob zadnjem zvoku sirene je žal rezultat kazal 68:71 za goste. Ekipi KK Pragerskiga se zahvaljujemo za fer tekmo. :)

 Jan Z.

6 odzivov

 1. veteran pravi:

  Boštjan, kje je statistika?

 2. veteran pravi:

  Bravo Boštjan. To je prava stvar. Predlagam, da je od 10.kola dalje to obvezno vodit za vsako ekipo.

  • bostjan pravi:

   Jaz mislim, da bi bilo lahko obvezno kaj drugega. Kako pivo po tekmi 😉
   Statistika naj ostane malo za hec…. Jaz bom sicer enkrat še poskusil, da vidim kaj se da narediti s to aplikacijo.

   Glede statistike pa je prvo, da mora biti točna. Za to pa rabiš dva, ki obvladata igro, sta uro in pol skoncentrirana in delata še malo bolj intenzivno kot zapisnikarska miza in mogoče tudi bolj kot sodnika.

 3. veteran pravi:

  Se strinjam , da je to malo za hec. Je pa zanimivo videt minute igranja. Saj veš trener ti zmeraj reče:” Kaj se buniš saj si igral 25 minut”. Po statistiki pa vidiš, da si jih 13.

 4. bostjan pravi:

  Ja, to mi je tudi domači trener naročil, da bi rad vedele minutažo. Ampak v tem primeru ni bila točna, pozornost pri menjavah in ustavljanju in sprožanju ure mora biti kar velika. To sem se naučil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja