Novinci do prve zmage

ŠD Ptujska Gora : Bar Kaučič Utd 57: 62

Šd Ptujska Gora: Frangež, Pepelnik 6, Avguštin P. 5, Ilek, Mlakar 9, Vedlin 3, Lešnik 4, Pleskonjić 7, Skerbiš 15, Pšajd 8
Bar Kaučič Utd:
Trunk 2, Hodnik 6, Jakomini 7, Vojsk, Čoh 2, Mahorič 5, Bien 10, Vodušek 16, Traper, Kočevar 4, Hodnik 5, Klemenčič 5

Gledalcev: 25

Sodnika: Fajt, Ledinek

V petek, 22.11.2013, se je v Majšperku odvijal  1. krog letošnje 2. lige PARKL med domačo ekipo ŠD Ptujska Gora in novinci  v ligi Bar Kaučič Utd. Domačini so se močno številčno okrepljeni  podali v letošnjo novo sezono, saj kot vsi vemo, po dolgem času v ligi PARKL iz občine Majšperk nastopa le en predstavnik, tisti, ki je v njej že od vsega začetka, ŠD Ptujska Gora. Čeprav je na tekmi bilo le 10 prijavljenih igralcev, jih je pa kar nekaj še spremljalo tekmo iz tribun in zapisnikarske mize.

Prvi polčas so se ekipe večinoma  izmenjevale v vodstvu. Tako se je prva četrtina končala z rezultatom 14:17 za goste in druga 23:15 za domače. Semafor je ob koncu druge četrtine, po nekaj dobrih potezah domače ekipe v zadnjih minutah, kazal 37:32. Za domače se je predvsem izkazal  kapetan Matjaž Mlakar,  ki bo letos vlekel in motiviral barko mlajših, a zmag željnih košarkarjev  Ptujske Gore. Mlakar je dosegel 9 točk, Skerbiš 8, pri gostih so se v 1. polčasu izkazali predvsem Vodušek, Mahorič in Jakomini.

Drugi polčas so žal bolje odigrali gostujoči igralci in dobili obe četrtini, skupno za 10 točk. Igralci gostujoče ekipe so hitro nadoknadili zaostanek 5 točk in prešli v prednost. Domači nikakor niso uspeli zadeti odprtih metov, niti niso bili uspešni v prodorih. Drugi polčas je minil predvsem v znamenju številnih zgrešenih prostih metov obeh ekip, na koncu so bili natančnejši in bolj zbrani igralci ekipe Bar Kaučič Utd. Izkazal se je predvsem Bien, ki je po številnih dobrih prodorih, a zgrešenih prostih metih, nato le zbral in začel zadevat ter tako dosegel 8 točk v 2. polčasu. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 10:16, četrta z rezultatom 10:14. Najboljši strelec domačih je bil Skerbiš s 15 točkami, pri gostih pa Vodušek, ki je dosegel 16 točk in z zabijanjem v 1. polčasu poskrbel za potezo tekme.

Ekipi Bar Kaučič Utd. čestitamo za njihovo prvo zmago v PARKL-u in jim želimo uspešno sezono, medtem ko »Gorčani« upamo, da bomo v polni zasedbi in ob boljši organiziranosti, zbranosti in natančnosti, odigrali boljšo košarko in dosegli prvo zmago letošnje sezone že  v naslednjem krogu.

Fotogalerija

5 odzivov

 1. veteran pravi:

  Kdo je št. 5 pri gostih ?

 2. Stanislav pravi:

  Meni so dresi všeč! 😀
  Opazi kdo zakaj? :)

 3. Danc pravi:

  Misliš plave/legendarne…ja res so dobri…

 4. Stanislav pravi:

  Staroselski 😛

 5. bostjan pravi:

  Saj vem, da je Veteran vprašal tako bolj retorično vprašanje. Za tiste, ki pa malo slabše poznate zgodovino PARKL-a pa vseeno odgovor… Št. 5 pri “plavih” si je pred leti že prislužil naziv legenda lige. Med drugim pa je bil tudi MVP finalne tekme v sezoni 2006/07. Aljoša Hodnik seveda, in kot je rekel v enem prejšnjih komentarjev pod eno drugo novico Veteran, “Welcome back!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja