NKBM z zmago nad Pragerskim

Kidričevo: 18,2,2014, Gledalcev: celotna ekipa Kidričevega

NKBM : KK PRAGERSKO 71:64 (48:30)     (20:13, 28:17, 13:15, 10:19)
NKBM: (trener Smaka) Marguč 5, Brumec 21, Premuž 16, Smaka 10, Repina 3, Pantelič 2, Ogner, Teraš 14

KK PRAGERSKO:  (trener Jeršič) Šalamun 14, Rojko 4, Žunko 4, Kozar, Leskovar 7, Čelan, Nečemer, Prelog 2, Godec 19, Mohorko 14

Sodnika: Kranjc, Vute

Lanske finaliste smo pričakali lahko bi rekli »napaljeni«. Na zadnji tekmi na njihovem »mini« terenu so nam zadali lepo lekcijo košarke, tako da smo povratno tekmo iskali maščevanje. Zbralo sem nas je 8, kar je za naše tekme precej lepa udeležba…če nas bo kdaj več se takoj slikamo :) Pri njih je manjkal glavni kreator igre Ravnihar in vedeli smo, da jim to predstavlja kr veliko težavo, ampak Pragersko ima seveda igralce, ki lahko nadomestijo odsotnost takšnega igralca. Na tribuni standard…KK Kidričevo,  ena naša navijačica ter par njihovih navijačev.

Že takoj na začetku tekme je poškodbo staknil njihov najnevarnejši igralec Kozar, ki ni več stopil na parket. Naša računica je bila enostavna…s pritiskom na igralce že na njihovi polovici ter hitro igro ustvarimo razliko. V 1. četrtini je eksplodiral Brumec, ki je z nekaj ukradenimi žogami poskrbel za razliko 8-10 točk. Lepo mu je sledil Premuž z 6 točkami v tej četrtini. Glede na poškodbo Kozarja je odgovornost prevzel Šalamun, ki je dosegel 7 točk v tej četrtini, ki se je končala 20:13 v našo korist.

V 2. četrtini smo igrali enako…cona s pritiskom na njihove organizatorje ter z ukradenimi žogami ustvarjali kontre, ki so višale razliko. Rotacija igralcev pri NKBM je potekala gladko in vsak, ki je stopil na igrišče je prispeval svoje. V tej četrtini je dobro igral Teraš z 11 točkama pri gostih pa se je prebudil Godec. Semafor ob zaključku 1. polčasa je tako kazal 48:30 za NKBM.

Že ko smo mislili, da smo dokočno zlomili goste so le-ti pokazali zakaj so lani skoraj presenetili v finalu zaključnega turnirja. 3. četrtino so začeli odločno in takoj preko Mohorkota z nekaj hitrimi koši znižali razliko na 10 točk.  Tudi njihova obramba je postala bolj agresivna in gibljiva tako da je igra NKBM precej padla v tej četrtini. Ni bilo več tiste agresivnosti v obrambi in potrpežljivosti v napadu, ki se je zaključeval na hitro in brezglavo. 3. del tekme so dobili igralci Pragerskega z 15:13.

V zadnjem delu tekme se ni kaj dosti spremenilo…igra NKBM je bila še naprej nepovezana, gostje pa so za vsako ceno poskušali znižati razliko na manj kot 10 točk, saj so s takšno razliko zmagali že na 1. tekmi. Precej težav je NKBM z 8 točkami in skoki povzročal Godec. Na koncu zmaga bankirjev res ni bila nikoli pod vprašajem, smo pa izgubili tekmo v medsebojni razliki točk, tako da je zmaga z »le« 7 točkami razlike vseeno imela grenak priokus.

Gostjem čestitam za požtrvovalno igro ter čimprejšnje okrevanje njihovih poškodovanih igralcev. Igralci NKBM pa gremo pridno dalje…kje je še kdo videl da bankirji počivajo 😉

#4

3 odzivov

  1. niklas radedzki pravi:

    …mislim, da je štev. 4 odkrila svoj skriti talent….blagor tistim, ki so ga našli! Ja, kak je te Vladimir Bartol pričel z romani (Alamut, pa take fore)??!!?? Ja z poročili tekem, ki se jih je udeleževal (balinanje. v tistih časih je bil ta šport IN)…..V glavnem od mene si dobil čisto PETKO!

  2. veteran pravi:

    Prvo so nam delnice pobrali, potem so naš pa še napokali.

  3. j.s pravi:

    Dokler se vam na ženske ne spravijo te se je vredi;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja