NKBM do prve zmage

KK Starše Čiro : NKBM 82 : 85 (polčas: 38:43)

(14:23, 24:20, 22:15, 22:27)
Sodnika: Kereži, Juhart.

 

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):

Kaube 10, Šalamon 4,  Dover 12, Pjevič 12, Manjevič 34, Dakovič 5, Ploj 5, Karahmet.

NKBM ( trener Kavčič):

Marguč 26, Brumec 27, Kavčič 7, Premuž 17, Reana, Pantelič, Ogner 8

Drugo kolo, prva tekma doma proti NKBM. Krst v prvi ligi je ekipa doživela že prvo kolo na tujem z lanskimi aktualnimi prvaki, Adeccom. V drugem delu tekme s prvaki je kazalo, da se je ekipa otresla nervoze in igranja v prvi ligi, saj smo odlično igrali proti še boljšim domačinom.

Tekmo proti »bankirjem« smo začeli nervozno, zaletavo in z veliko željo po uspehu. Nkbm je igralsko podobna ekipa kot mi, morda smo bili celo nekoliko močnejši pod košem, ker pri gostih ni igral kaznovani Smaka, vendar pa se je videlo, da so izkušenejši in potrpežljivejši v napadu. To pa je pretehtalo in zmage so se veselili bankirji.

Prvo četrtino so gostje dobili z 9 točkami razlike. V drugi smo delno zmanjšali rezultat, vendar igra še vedno ni stekla. Pri nas je bil v napadu razpoložen le Manjevič, ki je do konca polčasa zadel 4 trojke. V drugem delu smo se popravili po zaslugi boljše obrambe in preciznosti Manjeviča, ki je zadel še 4 trojke. Takrat smo celo povedli za dve točki. Nadaljevanje v četrti četrtini je bilo izenačeno, vendar se je videlo, da so gostje izkušenejši in bolj zbrani. Naredili so manj napak, zadeli v pravem trenutku na račun naše nepazljivosti in na koncu zmagali.

Igrali smo slabše kot znamo in nekako nam ni steklo. Ne morem pa fantom očitati, da niso imeli želje in da se niso borili. Upamo, da smo se iz te tekme kaj naučili in da bomo v prihodnje zaigrali bolje.

Strelsko velja pohvaliti pri gostih Marguča (26) in Brumeca (27), pri domačih pa Manjeviča (34, od tega kar 10 trojk).

Čestitam gostom za zmago, nam pa želim bolj sproščeno igro kot doslej, a enako angažirano.

Sodniška dvojka je delo opravila zelo dobro.

 

Koč Čiro

6 odzivov

  1. zoki pravi:

    brez Smake so jih napokali?

  2. Čiro pravi:

    Dajte fantje z imeni na plano,da vidimo kdo je pameten.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja