NKBM do pomembne zmage pri študentih na Ptuju

15. 2. 2014, 12:30, Športnadvorana Gimnazije Ptuj

Klubptujskihštudentov69 : 85 Nova KBM (19:21, 17:21, 14:23, 19:20)

KPŠ: Rus 5, Pogladič 19, Ferme, Novak M. 17, Vrabl 10, Koprivc 14, Kotnik M., Kotnik A. 4

NKBM: Marguč 23, Brodnjak 21, Premuž 10, Smaka 17, Repina 10, Pantelič 4

Sodnika: Fajt, Frangež

Gledalcev: 15

Na sončno olimpijsko soboto, ko se je Tini Maze (spet) za lasi zmuznila medalja in ko so na šihokejisti prišli do prve zmage na OI, smo se v dvorani gimnazije zbrali igralci KPŠ-ja in NKBM, da se pomerimo v zadnjem obračunu 10. kola.

Tekma se je začela zelo izenačeno, z lepo in kolektivno igro na obeh straneh. Pri domačih je bil v tem delu najbolj razpoložen Koprivc z 8 točkami (dvetrojki), prigostih pa Marguč in Brodnjak s po 6 točkami.

V drugi četrtini so tudi gostje začeli zadevati izzačrte 6.75, svoje pa je pod košem dodal Smaka (9 točk). Pri domačih se je razigral Pogladič, ki je v tem delu prispeval 10 točk, a je imel premalo pomočisoigralcev in razlika je do polčasa naraslana 6 točk v korist bankirjev.

Študentje smo popolčasu želeli strniti vrste in z agresivno igro ujeti goste, a tretja četrtinani prinesla želenega preobrata. Gostje so v napadu ob naših poskusih dvojenja žogo praviloma uspeli spraviti do prostega soigralca in zadeli odprte mete. S takšnoigro in zaradi naše neučinkovitosti v napadu so uspeli razliko povečati na 15 točk.
V zadnji četrtini smo domači kljub dogovoru, da poskusimo poraz vsaj omiliti, naredili preveč napak in rezultat je bil temu primeren. Gostje so nam s consko obrambo povzročali težave, ukradli nekaj žog in nato v protinapadih prišli do lahkih košev. Pri gostih je bilnajboljrazpoložen Premuž (8 točk), pridomačih pa Novak M. (9 točk).

Tekma je sicer minila v zelo športnem duhu in z maloosebniminapakami, tudi sodnika sta svoje delo dobroo pravila.

PS: To seveda še nikonec košarke za ta vikend – z zanimanjem si bomo ogledali NBA Allstars, kjer bo na Skills Challenge sodeloval tudi naš Goran Dragić. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja