NKBM – Adecco, 65 – 86

Kidričevo, 22.1.2013;

Sodnika:

NKBM – KK Adecco Maribor   65 : 86 (19:30, 20:19, 18:18, 8:19)

NKBM: Marguč 4, Brodnjak 8, Repina 9, Brumec 9, Smaka 27, Bilič 8, Madžarac, Kodrič

KK Adecco Maribor: Ocepek 16, Kolenič 6, Vrečko 19, Miklavčič, Stojkovič 25, Vedlin, Glinik 4, Ternjak 3, Kolac 2, Pantelič 2, Želj 9

V torek smo bančniki v dvorani Kidričevo igrali povratno tekmo z našimi krvniki iz 1.tekme proti KK Adecco Maribor. Nadejali smo se da od ekipe Adecco izterjamo odobren kredit iz 1.tekme, vendar smo vedeli, da bo brez našega »snajpera« Šijanca (bolezen), poškodovanega Kaučiča in direktorja ekipe Rogine, to zelo težka naloga. Sploh, ker so »Adeccovci« prišli v Kidričevo skoraj v popolni postavi z enim samim jasnim ciljem, kar se je opazilo že takoj v začetku tekme. Po hitrem vodstvu Adecca smo bančniki ulovili priključek, ampak sta Vrečko (11 točk v 1.četrtini) in Želj bila preveliki zalogaj za igro pod košem proti visokimi bančnikoma Biliću in Repini. Ekipa NKBM je v tej četrtini izgubila preveliko nepotrebnih žog. Konec 1.četrtine 19:30 za Adecco.

Po katastrofalni obrambi iz 1.četrtine smo se v 2. četrtini vseeno malce zbrali ter zaigrali bolj čvrsto v obrambi in na trenutke pokazali, da se kljub kratki klopi, lahko kosamo z nasprotno ekipo. S tem pa se ni strinjal Stojković, ki je v tej četrtini dosegel 12 točk, vključno z metom v zadnji sekundi ob koncu 1.polčasa.

V nadaljevanju smo bankirji pravtako ves čas držali priključek z nasprotniki. Dobro je igral Smaka (skupaj 27 točk), Repina dobival skoke, in če ne bi sodnika bila še vedno malce prestrašena od burne reakcije trenerja gostujoče ekipe iz 1. polčasa, bi se bančniki mogoče lahko prebližali tudi na manj kot 6 točk razlike.

Tako je poskus bančnikov, da v zadnji četrtini izničimo razliko 10 točk, ostalo samo pobožna želja. Že takoj v začetku  četrtine so Adecco naredili razliko 5-0 ter tako povedli za 15 točk. Kapetan Ocepek je dosti bolje vodil svoje ekipo kot kapetan bančnikov Marguč, ki je pokazal zelo bledo predstavo (4 točke). Tako so pri nasprotnikih na parket lahko stopili vsi igralci…no tudi pri NKBM je igralo vseh sedem igralcev.  Končna razlika vseeno mogoče ni odraz čisto realnega stanja med ekipama, čeprav ekipa KK Adecco še vseeno upravičeno ostaja nesporni favorit za zadnji zmago v sezoni. Čestital bi jim tudi za njihovo organiziranost tako na igrišču kot zunaj njega…v Kidričevem so bili tudi njihovi navijači opremljeni z bobni in ostalimi rekviziti, ki so krepko preglasili našo zvesto publiko oz. utrujene igralce ekipe Kidričevo 😉

V naslednjem krogu bomo bančniki poskusili izterjati vsaj drugi kredit iz 1. dela sezone, ki je zapadel ekipi MCAPRO. Pred tekmo bomo  bankirji opravili celo prvi skupni trening v sezoni 😉

# 4

Foto: Oliver Kolenič

 

17 odzivov

 1. Glinik pravi:

  Sodnika sta odpiskala kot je potrebno, domačim naklonjeno. Nepiskani favli na Željotom in protekcija “severnega medveda” – Smake, to je pač bodlo v oči.
  Drugače vsaka čast bankirjem, sestavili so odlično ekipo! S takimi igrami so garantiran kandidat za final 4.

  Lp

 2. Seba pravi:

  1. Mitja, preveč si samokritičen!!!
  2. Glinik, če nimaš več svojega legendarnega Mercedesa, si izvzet iz nadaljnje debate! ;-))
  3. Ne, sodnika STA bila prestrašena, a kljub temu nista tekme odločila. Bili ste enostavno močnejši, hitrejši in poskočnejši! –> Pravkar danes kupil kolebnico.
  4. Kapo dol in en hura za publiko, ki so bili prekrasno navijaško glasni. HURA!

  Evo, to je to!

 3. Seba pravi:

  Še to:
  Ekrat več je treba omeniti in pohvaliti vašega res odličnega fotografa, ki trzne na ime Oliver Kolenič!
  http://kkadecco.blogspot.com/2013/01/kk-nkbm-kk-adecco.html

  lp in over

 4. nejco pravi:

  Smaka, se boš mogo kaki teden bit brez hidratov,ker vidim,da se te kar z medvedom zamenjujejo:) pa sklepam,da se pred tekmo tudi obril nisi:)

 5. crazysanta pravi:

  Nejco milu mater ja mi ne preostane drugega :)
  Glina ene 35 minut si imel super pregled nad dogajanjem na igrišču iz klopi in če bi malo pomislil bi hitro ugotovil da so res ene 3,4 prekrške piskali v zadnjih 5tih minutah tekme nad mano pred tem pa skoraj da nič, pa ne zato ker bi ostali čas presedel na klopi ali pa se zadrževal samo na trojki 😉

  Kolenič pa res trga s slikami, pravi mojster je postal!! Mi smo naredili napako da smo našega fotografa registrirali sedaj pa igra namesto da bi nas slikal :)

 6. LiMuBai pravi:

  Dejstvo je tudi, da so zadnjo četrtino dobili igralci (recimo temu) “druge peterke”.Od prve postave sta bila v igri samo Ocepek pa Stojkovič.
  Je pa potrebno pohvaliti Stojkoviča. Super je igral. Pa celo nobenega polaganja ni zgrešil! 😉
  Smako je potrebno tudi pohvaliti. Je zadeval mete. Mogoče, če bi bila nad njim malo bolj močna obramba, bi ne nasul toliko pik. Ampak isto – 1A.

 7. crazysanta pravi:

  Imajo dolgo klop, celo tekmo so nas pomalo lomili in lomili in na koncu zlomili :)

 8. Battisti pravi:

  Lusna tekma, a ne fantje? :)

 9. Battisti pravi:

  Mimogrede, Glinik je igral 16 minut in 38 sekund. Ne 5. :)

 10. Glinik pravi:

  Imamo vse posneto, bomo preverili 😉 Samo da ne pride do kreganja :)
  Lp

 11. nejco pravi:

  Kot kaže je bil jeziček na tehtnici fotograf.ves kak bi naši spilali,da bi meli svojega fotografa,ne upam niti razmisljat:)

 12. nejco pravi:

  Smaka pa sudja na sliki pa gledata,ko da je superman prletel v dvorano:)

 13. Battisti pravi:

  Cuj..zakaj pa vasega fotografa ni vec v igri? Morda bi lahko imel zraven opremo, za tisti cas, ko ni v igri?.. Madzo zna.. :)

 14. TV pravi:

  @Battisti, jaz predlagam, da ima kar montirano kamero na glavi ko je v igri, na sprožilec pa stiska njihov trener …. tako bo imel več priložnosti :) 😉

 15. Glinik pravi:

  Pa kaj nimajo v Conradu take pocket kamere …? S kamero na glavi še bo koga poškodoval :)

 16. Battisti pravi:

  Gledam lestico prve lige spodaj. Zanimivo: Samo KK Adecco in Pragersko imata plus koš razliko. Ostali minus.

 17. nejco pravi:

  To pove kak je zadeva izenačena.vsak lahko premaga vsakega.ajde adecca ne premaga ravno vsak razen kidričevo.ff4 pa bo odvisen od dnevne forme,motivacije in izkušenj tako da je možno se marsikaj:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja