Newsletter #2: Presenečenje v pokalu

Presenečenje v pokalu ; Pragerčani nazaj v prvo ligo?

Pretekli vikend smo dobili štiri potnike, ki bodo zaigrali na zaključnem turnirju četverice Spalding pokala PARKL & PKL. V Rogaški je bilo kar nekaj presenečenj. Iz tekmovanje sta namreč izpadli ekipi, katerima so pripisali veliko možnosti za osvojitev pokala, ob tem pa sta visoko kotirali tudi na stavnicah in lestvici. O pokalu smo se pogovarjali s šefom lige Parkl Stanislavom Ciglarjem, s šefom ekipe KK Adecco Damirjem Battistijem ter Igralcem KK Rogaška Nejcem Ungarjem. Svoj prostor pa je v tokratni objavi zasluženo dobila tudi ekipa KK Pragersko. Z večkratnimi zmagovalci lige smo se pogovarjali zakaj so se odločili za nastope v drugi ligi, ali se želijo vrniti med prvoligaško druščino in komu pripisujejo največ možnosti za osvojitev prve lige.

 

Adeccovci brez dvojne krone, znani polfinalisti

cirkovce_adecco

Znani so vsi štirje polfinalisti, ki bodo nastopili na zaključnem turnirju Spalding pokala PARKL&PKL. Tja so se uvrstili KK Rogaška Rekreativci, TE ŠD Cirkovce, MCAPRO RAMS in KK Čiro Starše.

Izzidi 2. krog pokal SPALDING PARKL PKL 2014/15:

KK Rogaška Rekreativci : KK Adecco Maribor 80-58

KK Adecco Oldstars : TE ŠD Cirkovce 81-92

MCAPRO RAMS : ŠD Kidričevo 81-73

KK Čiro Starše : KD Sobota 81-74

Šef PARKL lige Stanislav Ciglar je spregovoril o pokalnih tekmah, ki so bile minuli vikend odigrane v Rogaški. Kot pravi sam so ga rezultati presenetili. »Verjetno nisem edini, ki mislim tako. Tudi v napovedih PEAKtip veliko ljudi ni zadelo. Vsi smo šli na neko taktiko glede na lige in lestvice. Na koncu to ni štelo. Lahko imaš slab dan. Tukaj se je še enkrat več izkazalo, da ena tekma odloča o vsem.« Stanislav Ciglar si je v Rogaški pogledal vse tekme in jih po prespani noči tudi pokomentiral. »Če gremo po vrsti. Najprej tekma med aktualnimi prvaki in Rogaško. V PEAKtipu sta samo dva glasovala proti Adeccovcem, pa še to sta bila igralca Rogaške. Oni so prišli na pokal z res vrhunsko ekipo. Kdo ve kaj bi bilo če bi s takšno postavo nastopali v ligi. Sedaj so na krilih. Tekma Oldstarsev in Cirkovc je bila tekma, kako ne igrati košarko v zadnjih sekundah tekme. »Oldiči« so celo tekmo bili v vodstvo ter ga kontrolirali. Ekipa Cirkovce pa je na koncu rutinirano zmagala. Vsi na tribuni smo bili enakega mnenja, da če bo prišlo do podaljška bodo »Oldiči« izgubili. In tako je bilo. MCA in Kidričevo je bila ena redkih tekem, ko so bile stave točne. Se je pa videlo, da bi se lahko tekma končala drugače. Ekipa MCAja je na koncu zmanjševala vodstvo, povedla in rutinirano odpeljala tekmo do konca. V zadnji tekmi med Staršami in Soboto pa sem tudi pričakoval drugačen izid. Poznam obe ekipi in pričakoval sem, da bo zmagala Sobota. Oni so naredili veliko napako in igrali cono celo tekmo. Ekipa Starš pa je izrazito strelska ekipa. Oni so dejali, da je bila to njihova taktika, ampak se ni izkazala za dobro. Tekma je sicer bila zanimiva. Glede na vse, lahko rečem da je bil to pokal presenečenj. Tekme so bile napete do zadnjih minut. Po eni strani mislim, da je to za ekipo KK Adecca boljše. Mislim, da bo zdaj njihova želja naslednjo leto večja. Lažje je napadati kot braniti,« zaključuje Ciglar, ki je med zadnjimi tekmami že opravil polfinalni žreb.

Polfinale pokala SPALDING PARKL PKL 2014/15:

MCAPRO RAMS : KK Rogaška Rekreativci

KK Čiro Starše : TE ŠD Cirkovce

RogaskaV ekipi Adecca so bili sicer po porazu razočarani. Dvojne krone pač letos ne bodo mogli osvojiti. Pokal bo namreč letos dobil novega lastnika. »Kot vsaka ekipa si tudi mi želimo zmagati. Želeli smo ubraniti naslov. Sobotni dan je bil dan, ko se ti pač zgodi. Naleteli smo na boljšega in bolj motiviranega nasprotnika. Naša slabša dnevna forma in še kaj je botrovalo temu ,da se je končalo tako kot se je. Še enkrat več čestitam nasprotniku. Pokazali so res vrhunsko igro in so hkrati kaznovali vse naše napake. Če hočeš pokal zmagati moraš iti čez vsakega nasprotnika. V tistem trenutku moraš biti 100 odstotni, kar pa mi nismo bili,« razlaga šef Adeccovcev Damir Battisti. Na drugi strani pa so bili igralci Rogaške zmage veseli. Predstavnik KK Rogaška Rekreativci in igralec Rogaške Nejc Ungar: »Tekma je bila zelo borbena. Šla je na nož. Mi smo bili »napaljeni« na njih. Iz naše strani je bila to ena izmed najboljših tekem. Pričakovanja so bila da jih poizkusimo presenetiti. Kot drugo pa pokazatelj kje smo s prvoligaši. Mi smo se letos priključili in nam je bilo to pomembno, da vidimo ali se lahko kosamo s prvoligaši. V polfinalu gremo seveda na zmago, brez predaje. Spoštujemo pa ekipo MCA. Bo zelo zanimiva tekma.«

Pragerčani še razmišljajo o prvi ligi

Bojan ČelanPragerčani so ekipa, ki ima v PARKL ligi največ lovorik. Kar šestkrat so osvojili naslov lige, od tega pet-krat zapored. Pred letošnjo sezono so se odločili, da prestopijo v drugo ligo. So ena izmed najstarejših ekip v ligi. Igralci so povprečno stari čez 40 let razlaga najstarejši član ekipe pragersko Bojan Čelan. Letos bo dopolnil 50 let. »V drugi ligi se počutimo dobro. Igramo z močnimi ekipami, kot so Cirkovce, Rogaška… Razlog zakaj smo izstopili iz prve lige je bil predvsem, ker smo vsako leto starejši. Tega tempa skorajda nismo več zmogli. Tudi zaradi tega, kerse je kar nekaj igralcev poškodovalo. Tekme v prvi ligi so bile čez vikend, kar nam ni ustrezalo. To so bili glavni razlogi.« Kot pravi sam je pri njih vedno veselo. Še naprej se veliko družijo ter si vzamejo čas za ekipo. Pragersko je sicer v preteklosti igralo v tretji slovenski ligi. Njihova druga ekipa – Pragersko Veterani, pa je že takrat igrala v PARKL ligi, kjer so tudi osvojila naslov. Novo vodstvo Pragerskega se je takrat nato odločilo, da ekipa več ne bo igrala pod okriljem KZSja. Tako so imeli kar dve ekipi v PARKLu razlaga Čelan. »Mi smo petkrat zapored osvojili naslov Parkl lige. Potem je prišla sezona Adecca. Tako mi kot oni smo v tisti sezoni izstopali. Potem pa finalna tekma, kjer je Vrečko zadel v zadnji sekundi tekme. V lanski sezoni pa igralci niso več hodili na tekem skozi sezono. Manj smo trenirali, ampak kljub vsemu smo prišli do polfinala z Adeccom. Imeli smo zmago v svojih rokah, jo zapravili in spet zgubili.« V drugi ligi se sedaj počutijo zelo dobro. Tam predvsem izstopa ekipa Rogaške. »Rogaška je zelo močna. To so igralci, ki so igrali v prvi ligi. Vsi so stari večinoma tam okoli 30 let. Oni izstopajo. Kljub temo smo se na obeh tekmah mi zelo dobro upirali.« Pragerčani se sicer niso prijavili v letošnji pokal. Tekme pokala so namreč med vikendi, trije igralci pa igrajo tudi v ligi v Konjicah. Zato jim je bilo nesmiselno, da jih pride na tekmo pet oziroma šest igralcev. Na vprašanje, ali se želijo vrniti v prvo ligo pa odgovarja: »Direktno bomo težko prišli v prvo ligo. Če bomo drugi bomo z veseljem igrali kvalifikacije. Če se uvrstimo v prvo ligo, pa če prideta nazaj dva ki sta bila poškodovana je možnost, da se vrnemo. Kot kaže se vračata.« Bojan Čelan pa meni, da bo v prvi ligi letos še tretjič zapored slavila ekipa KK Adecco. »Jaz mislim, da bo Adecco osvojil prvo ligo. Stavim na njih. Nekako so ekipa, ki so konstantni, dolgo so skupaj ,vsako leto kak dober igralec pride k njim. Pri Brankecu v MCA sicer tudi vedno pride kak igralec ampak ni prave kemije kot jo imajo pri Adeccu. Ob tem imam občutek, da imajo »MCAjevci« težave v finalnih tekmah.« Za na konec smo Čelana še povprašali kako dolgo še misli igrati košarko, glede na to, da bo kmalu praznoval okroglo 50ko. »Če bo mi noga zdržala bom še igral kolikor dolgo se bo dalo. Seveda če bom imel še mesto v ekipi. Če ne pa bomo naredili spet veteransko ekipo 50+,« v smehu zaključuje Čelan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja