Newsletter #1

Pokal PARKL & PKL se nadaljuje

V soboto se z drugim krogom nadaljuje 2. krog pokala SPALDING PARKL & PKL. Letošnja izvedba je nekoliko drugačna od prve ravno zaradi novih ekip, ki so se pokalu pridružile iz pomurske lige. Ravno PKL-ligaš KD Sobota napoveduje boj za sam vrh. Ne glede na vse se zavedajo, da se bodo na poti do tja po vsej verjetnosti morali srečati z lanskim zmagovalcem in prvim favoritom za novi naslov, ekipo KK Adecco. O novi sezoni pokala smo se pogovarjali s šefom PARKL lige Stanislavom Ciglarjem, predsednikom in trenerjem KD Sobota Tomažem Dundekom ter kapetanom KK Adecca Maribor Matjažem Željem.

Prva izvedba »Adeccovcem«

Najprej se malo sprehodimo po lanski prvi izvedbi PARKL pokala v kateri je sodelovalo 15 klubov iz prve in druge lige. Trd boj, zanimivi obračuni, napete končnice in dvoboji med prvoligaši in drugoligaši. Na koncu so si mesto med najboljšimi štirimi priigrale ekipe iz Kidričevega ter mariborske ekipe MCA, KK NKBM in KK Adecco. V finalu, ki se je odvijal v Kungoti smo nato spremljali dvoboj mariborskih ekip MCAja in Adecca. Zanesljivo so bili po trdem boju na koncu boljši slednji. Kapetan KK Adecco Maribor Matjaž Želj: »Pokal je vedno zgodba zase. V njem nastopajo tako ekipe iz prve kot ekipe iz druge lige. Kogarkoli lahko dobiš in to je čar pokala. Na lansko izvedbo imamo lepe spomine. Normalno, saj smo ga osvojili. Na koncu o tem kdo bo dvignil pokal odloča ena tekma, 40 minut in to, kdo je bolj zbran. Nam se je vse lepo poklopilo.« Da so se odločili PARKL še bolj začiniti in dodati pokal je vesel tudi šef lige Stanislav Ciglar. »Lansko prvo izvedbo ocenjujem kot zelo dobro. Ekipe so bile na koncu zadovoljne, kar je najbolj pomembno. Pokal je zgodba zase. V finalu se je sicer malo zalomilo s sodnikom, malo je bilo vroče krvi, ampak na koncu je šel pokal najboljši ekipi v pokalnem tekmovanju.«

17 ekip, dve združeni ligi, en pokal

Letos se je v 2. PARKL & PKL pokal prijavilo 17 ekip. Tako kot lansko leto 15 iz PARKL lige, ter dve ekipi iz pomurske lige PKL. »Pred pričetkom sezone sem se pogovarjal s komisarjem iz PKL lige. Ideja je bila, da bi skupaj sodelovali. Moje mnenje je bilo, da se ligi ne moreta združiti, ker s tem ne bi nič pridobili. Nato je padla ideja, da se združimo preko pokala. Rečeno je bilo, da se v naš pokal prijavijo štiri, oziroma pet ekip. Na koncu se je izkazalo, da bosta sodelovali dve ekipi. Koliko slišim je sedaj ostalim žal. Niso si predstavljali kako bo to izpadlo. Obe novi ekipi iz PKLja sta nam dali pozitiven odziv. Tukaj se dobro počutijo. Še posebej so zadovoljni v KD Sobota, ki komaj čakajo drugi krog. Beltinci pa bi bili bolj zadovoljni če bi seveda zmagali,« v smehu razlaga šef lige Stanislav Ciglar.

Ker je bilo letos v 2. PARKL & PKL pokalu število neparno je žreb določil, da v prvem krogu počiva ekipa MCAPRO Rams. Prvi krog pokala je postregel s številnimi zanimivimi obračuni. V naslednji krog so se tako uvrstili ŠD Kidričevo (boljše od Ptuja), KK Rače (boljše od Črešnjevca), KKAdecco Maribor (boljši od Lenarta), TE ŠD Cirkovce (boljše od Beltincev), KD Sobota (boljša od Ptujske Gore), KK Adecco Oldstars (boljši os Sladkega Vrha), KK Rogaška Rekreativci (boljši od Bar Kaučič), KK Čiro Starše (boljši od Veselih oblačkov). KK Rače namenoma nismo potemnili, saj so se odločili, da iz pokalnega tekmovanja izstopijo. Vodstvo lige si tako ni rabilo beliti glave, kako naj izpeljejo drugi krog pokala. Tako je osma ekipa, prosta iz prvega kroga, MCAPRO Rams. Žreb je določil, da se bodo v drugem krogu, ki bo na sporedu prihodnjo soboto (Rogaška Slatina), srečali:

 1. krog pokal SPALDING PARKL PKL 2014/15:

14:00 KK Rogaška Rekreativci : KK Adecco Maribor

16:00 KK Adecco Oldstars : TE ŠD Cirkovce

18:00  MCAPRO RAMS : ŠD Kidričevo

20:00 KK Čiro Starše : KD Sobota

ŽREB:

https://www.youtube.com/watch?v=BpkTUXfPq1U&feature=youtu.be

Komu druga izvedba?

Žreb drugega kroga je zaključen in ekipe že lahko začenjajo zbirati misli in piliti taktiko. Vsaka ekipa bo odigrala samo eno tekmo in prihodnji vikend bo jasno, katere 4 ekipe se bodo uvrstile na zaključni turnir pokala. Ta bo na sporedu konec marca, oziroma v začetku aprila v Športni dvorani Draš. »Če bo vse po sreči bo zaključni del odigran v Draš-u. Točnih datumov še nimamo, saj se bomo usklajevali sproti. Lahko računamo, da bo to konec marca ali pa v začetku aprila. Finale pokala bo teden dni pred zaključnim turnirjem PARKL lige. Tudi letos lahko pričakujete, da bo najboljša ekipa dvignila pokal, okoli vratu pa bo vsak igralec zmagovalne ekipe dobil tudi medaljo.« Ciglar ob tem dodaja, da bodo tudi drugo leto pripravili razpis za pokal, vendar bodo pogoje za prijavo zaostrili. »Zanimanje za pokal je veliko. Zagotovo bomo nekoliko spremenili pogoje. Število ekip bo omejeno, prav tako bo v pravilih, da mora na tekmo priti najmanj 8 igralcev. Letos sta dve ekipi pokal vzeli neresno«. Šef PARKL lige pa se ob tem težko odloči komu daje največ možnosti za osvojitev drugega pokala. »Težko rečem. Vsaka tekma se začne z 0:0. Že v prvi ligi je letos toliko presenečenj. Vsak lahko premaga vsakogar. Določeno prednost imajo zagotovo lanski prvaki. Mislim, da je vse odvisno od trenutka. KD Sobota ima zelo dobro ekipo. Naslednji krog bo seveda odločilen in takrat bo jasno, kdo se bo letos boril za vrh oziroma za osvojitev pokala.«

Dundek: »Pokal bo osvojila KD Sobota«

Seveda smo stanje, trenutno formo in želje pred nadaljevanjem pokala morali preveriti tudi pri vodilni ekipi pomurske PKL lige – KD Sobota. Sobota je po 10 krogih zbrala devet zmag in poraz. Sobočani so v uvodnem krogu pokala zanesljivo, z 72: 44 premagali ŠD Ptujska Gora. Predsednik in trener društva KD Sobota Tomaž Dundek: »V Pokal smo se prijavili, ker je pomurska liga izgubila dve ekipi. Sedaj nas je samo še šest ekip. Želeli smo igrati več tekem v sezoni in smo se zato povezali s Parklom. Nismo veliko razmišljali. Želeli smo si tudi videti kakšna je kvaliteta v PARKLu. V naši ligi sta dve ekipi v ospredju in je to to. Ekipe velikokrat visoko premagujemo. Ni neke konkurence. V naši ekipi imamo nekaj dobrih strelcev, vendar vseeno mislim, da smo bolj obrambna ekipa. V prvem krogu pokala smo sicer odirali solidno tekmo. Nismo točno vedeli kaj pričakovati. Vedeli smo da je Ptujska Gora malo slabša ekipa. Igrati je potrebno vseh 40 minut ne glede na vse. Ogledali smo si še tekmo Oldičev in Palome. Mislim, da tukaj ni slabih ekip. Predvsem ekipe v prvi ligi so vodene z dobrimi trenerji. Kvaliteta je na ptujski strani dokaj izenačena. Sem mnenja, da lahko z vsako ekipo odigramo dobro.« Po njegovem mnenju je prvi favorit lanski zmagovalec, KK Adecco. »Mi spoštujemo KK Adecco, vendar se jih ne bojimo. So najbolje organizirana amaterska ekipa daleč naokoli. Njihov trener Matjaž Čuješ ima izkušnje iz prve lige, reprezentanc… Imajo zelo dobre igralce, ki jih poznamo. Ampak niso nepremagljivi. So pa ne glede na vse prvi favoriti.« Na vprašanje kdo bo osvojil drugi pokal pa kratko in jedrnato odgovarja: »KD Sobota.« KD Soboti se sicer ni izpolnila želja, da bi se v drugem krogu pomerili s KK Adecco Oldstars. V soboto jih namreč tam čaka drugouvrščena ekipa prvenstva PARKL – KK Čiro Starše, ki je letos pokazala velik napredek in dobre predstava.

Bodo Adeccovci ubranili naslov?

Lanska sezona je na koncu povsem pripadala KK Adecco Maribor. Ekipa je osvojila dvojno krono. Letos po 10 krogih rdeče-beli zasedajo prvo mesto na lestvici. Tako kot vodilna ekipa pomurske lige KD Sobota pa so »Adeccovci« do sedaj zbrali 10 zmag in en poraz v uvodnem krogu lige. Glede na lansko sezono je ekipa ostala nespremenjena. Dodatno sta se jim pridružila še ostrostrelec Tadej Horvat in organizator igre Žiga Dobrin. Ne glede na vse pa aktualne prvake do novega naslova čaka težko delo razlaga kapetan rdeče-belih Matjaž Želj. »Glede na lansko leto je letošnji pokal močnejši. Seveda mi tako kot lani ciljamo na vrh. Dobrodošlo je, da so se pokalu pridružile nove ekipe. Pokal s tem postaja močnejši. Seveda ne bežimo od vloge favorita. Tega se zavedamo. Mislim, da v sam vrh sodi tudi ekipa KD Sobota. Je pa res, da je v pokalu veliko odvisno od žreba. Mislim, da si nas nihče ne želi. Mislim, da glede na lansko leto igramo bolje. V ekipi se je nekaj premaknilo in kemija med nami je še boljša. Na drugi strani tudi ni več takšnih pritiskov. Mi smo vzeli letos pokal tako kot lani zelo resno. Verjamem, da se tudi pomurci želijo dokazati. Na koncu se bo vse pokazalo na igrišču. Pa naj zmaga najboljši.« KK Adecco se bo sicer v drugem krogu pomeril proti prvouvrščeni ekipi druge PARKL lige (jug) – KK Rogaška Rekreativci.

6 odzivov

 1. #8 pravi:

  …včasih je bilo tudi 2+2=4…

  • dLOOKman pravi:

   … tak’ da veste, če vas bo 5, kot je v pravilih igre, ne boste smeli na pokal… #lenačigavemzelnikujetozraslo #heroji #17:2NI8

  • Miki pravi:

   Mater ste organizirani, Pokal je 21.2., to že buntate cel teden, ob katerih urah so pa tekme? Osnova, ko organiziraš tekmovanje je, da sporočiš dan in uro, kaj in kje. Malo ste razštelani, ha?

 2. Costa pravi:

  Zakaj bi naj šla Murska preko Adecca, če želi osvojiti pokal? Ni to podcenjevalno do Čirota, ki so verjetno najbolj neugodna ekipa letos? Nenazadnje pa mora tudi Adecco še najprej premagati Cirkovce. Pisec ne zaganjaj se kr nekam, kot ponavadi. Pa dobre igre na pokalu vsem!

  • Costa pravi:

   sem pomešal: Adecco mora na poti do finala sprva seveda premagati Rogaško (in ne Cirkovc).

   • Costa pravi:

    In kaj se je zgodilo od opevanega finala Adecco – Sobota? Adecco je zgubil proti Rogaški, Sobota pa proti Čirotu. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja