NBA igralni ritem Pragerčanov

KK Pragersko- KPŠ 81:68 (50:27) (26:12, 24:15, 18:14, 13:27)

Telovdnica OŠ Pragersko 18.03.2014
Sodnika: Kereži, Juhart

KK Pragersko: Šalamun 2, Rojko 2, Ravnihar 18, Kozar 11, Leskovar 4, Šešerko, Miklavčič 5, Borkovič 2, Prelog 12, Godec 17, Mohorko 8
KPŠ:  Rus 4, Pogladič 18, Ferme 2, Kanlič 11, Koprivc 11, Vrabl 2, Kotnik M. 5, Novak I. 7, Novak M. 8

Prva tekma iz niza odigrana v NBA ritmu torek-četrtek-sobota, ko je potrebno v 5 dneh odigrati zadnja tri prvenstvena kola, je minila v izjemno športnem vzdušju, kljub temu da je bil rezultat oziroma zmaga zelo pomembna za obe ekipi. Domačim bi pomenila dokončno uvrstitev na zaključni turnir, gostom pa izognitev igranju za obstanek v 1. ligi Parkl.

Kljub temu, da za situacijo v kateri smo se znašli, ko smo imeli pred zadnjim kolom dve tekmi zaostanka, nismo bili krivi sami, ampak so (predvsem) naši nasprotniki prestavljali tekme z nami, smo se dogovorili, da tekme z nasprotniki odigramo v vrstnem redu, kot je bil zapisan v urniku lige. To smo se odločili ne glede na to da bomo morali odigrati tri tekme v petih dneh v zadnjem tednu rednega dela, samo da se izognemo vsakršnih dvomov o raznih ‘kalkulacijah’ in morebitnega vplivanja na končne uvrstitve ekip po rednem delu prvenstva Parkl.

Glede na prihajajoči ritem igranja tekem je pogled na sestavo domače ekipe, ko je bilo v kadru (po dolgem času) 11 igralcev, je veliko obetal, posebej še, ker so se vrnili nekateri poškodovani ključni igralci ekipe.

Tudi 10 gostujočih igralcev v ekipi gostov je pomenilo, da se zavedajo pomembnosti tekme. Domačini so začeli resno, zavzeto in v 1.polčasu niso dopustili nasprotnikom da bi se razigrali. V tem delu tekme so pri domačih vlekli rezultatski voz Ravnihar, Kozar, Godec in Prelog, domači trener pa je s številnimi menjavami držal visok ritem igre in ni bilo opaziti starostne razlike med igralci obeh ekip.

V drugem polčasu podobna zgodba: videli smo nekaj lepih akcij domačinov, asistenc čez celo igrišče, asistenc čez pol igrišča in tudi nekaj takšnih, ko je igralec, ki mu je bila žoga namenjena presenečeno pogledal, kot da bi se bal ‘samote’, od kod neki se je ta žoga vzela, da je prišla do mene in je od samega presenečenja komaj še uspel spraviti žogo skozi obroč. Zmaga domačih v nobenem trenutku ni bila vprašljiva, zato je bila ‘opuštenost’ domačih v zadnji četrtini, ki so jo dobili gosti upravičena, kljub temu da je Pogladič pri gostih dosegel v zadnji četrtini kar 16 točk.

Po tekmi smo popili tradicionalno rojstnodnevno pivo (še enkrat vse najboljše Žiga), kjer so se nam pridružili tudi gostje, katerim želimo vse najboljše v nadaljevanju prvenstva. Po popitem pivu pa seveda naš tradicionalni stavek: ,, To še hitro spijemo, potem pa gremo hitro nekam na pijačo!”

 

Napisal: Tihi

4 odzivov

 1. veteran pravi:

  Pa ste res mislili, da bi lahko šestkratni prvaki pustili tekmo in vplivali na razplet za play out. Že pred prestavljanjem je bilo dogovorjeno, da gremo proti KPŠ na zmago, ostale dve tekmi pa igramo tudi mi, ki pumpamo žoge in nosimo torbe.
  Na koncu pa je videt, da so ravno tisti, ki so se najbolj bali nameščanja rezultatov, najbolj presenetljivo zmagali.

 2. Stanislav pravi:

  @veteran – a ti pa nisi bil v kadru? =)

 3. RS pravi:

  “Že pred prestavljanjem je bilo dogovorjeno, da gremo proti KPŠ na zmago, ostale dve tekmi pa igramo tudi mi, ki pumpamo žoge in nosimo torbe.”
  In eden od razlogov, da se prestavljene tekme odigrajo pred zadnjima krogoma, je zapisano v zgornjem stavku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja