Napeto v Črešnjevcu

KK Pragersko : KK Črešnjevec 95:92 (23:17, 22:27, 26:22, 24:26)

KK Pragersko: Šalamun 11, Žunko, Ravnikar 39, Bunta, Weiksler 4, Rojko 7, Jeršič 5, Prelog 9, Nečlmer 4, Miklavc 3, Godec 13, Čelan
KK Črešnjevec: Kugl 18, Rozman, Košir 15, Hauptman 18, Ledinek 5, Kocijančič T 22, Gajšt 2, Florjančič 12

Po nekaj izmenjanih e-mailih pred tekmo, nam je uspelo v ponedeljek spravit pod streho tudi 2. domačo tekmo in po pravici ni mi žal, da nismo prestavili tekme, ker že rezultat sam pove, da je bila to zelo ofenzivna tekma in malo manj defenzivna (napisano tak, kot je rekel en nogometaš »boli me koleno in to na nogi«)…

Ob 20:05 uri je bila telovadnica pripravljena, za zapisnikarsko mizo »Ptujska Gora«, pod koši pa se je ogrevalo 11-12 igralcev Pragerskega in »dokaj veliko število« domačih (bilo nas je 8 in ogrevanje je izgledalo bolj tako, da se je vsak nekaj z nekom pogovarjal in debatiral). Če prištejemo pa še trenerski kader Pragerskega, pa jih je bilo krepko tam nekje okrog 14-15. Če gremo po četrtinah (kolikor se spomnim).

  1. Pragersko hitro povedlo, domači pa smo se nekak trudili, da bi držali korak z gosti in da ne bi bilo prevelike razlike v prid gostov po 1. četrtini. Zelo se je poznala njihova dolga klop, kajti pri domačih je Kugl že po 5 minutah imel 2 osebni.
  2. Domači smo še vedno poskušali nekako držati korak z gosti, vendar mislim da po 5 minutah v 2. Četrtini, je Pragersko vodilo že za 13-15 točk (morda tudi več) in po time-outu domačih, je v igro vstopil Kugl, ki mu je uspel niz 8 točk, zraven pa je še boljše začela delovat domača obramba in rezultat smo v 5 minutah postavili nekje »tu tu« po 1. Polčasu.
  3. v 3.četrtini smo obe ekipi igrali bolj kot ne samo napad. Bil je trud v obrambi, vendar ne ena, ne druga ekipa nekako ni zmogla nekega daljšega niza…. Domači povedli za 1-2-3 pike, gostje ulovili, gostje povedli za 1-2-3-4 pike. Edino kar nas je malo skrbelo v 3.četrtini je bil prihod Godeca med polčasom in težave z osebnimi napakami pri domačih….
  4. V zadnji in zelo napeti končnici pa je bil infarkt (vsaj za mene)…ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu (nekje okrog 1-2 piki). Nekako smo igrali po sistemu, ti daš koš – ga bomo dali tudi mi,…. Ti zgrešiš – zgrešimo tudi mi…. Je pa res, da nam je domačim, kljub težavam z osebnimi napakami, 3 minute pred koncem uspel malo daljši niz košev in tako smo cca. 3 min pred koncem vodili za lepih 5-8 točk (ne vem točno). Vedeli smo, da zdaj pridejo na vrsto izkušnje in daljša klop Pragerskega in upali, da še nam bo z zadnjimi močmi uspelo zadržati vsaj polovično vodstva do konca, ampak izkušnje naredijo svoje in minuto do konca smo že zaostajali, mislim da za 5 pik. Še zadnji time out in po njem ukradena žoga domačih, koš foul Hauptmana in spet smo začutili, da bi lahko presenetili. Mislim da sem v tej živčnosti imel manjši black-out nekje do 8 sekund pred koncem, kajti spomnim se zadnjega koša Ravnikarja in da je bilo +3 za goste in domači smo imeli zadnji napad, v katerem pa je naša trojka za las zgrešila cilj in posledično podaljšek (pa morda boljše tako, ker nas je čistilka že čakala)…

Bila je lepa tekma (škoda da ni bilo gledalcev – razen morda 2 ali 3), brez grobih foulov in v odličnem vzdušju, kljub rezultatu. Sodnika, po mojem mnenju si zaslužita čisto 10, prav tako zapisnikarska miza in pa seveda 3 polčas, ki smo ga tokrat organizirali oboji skupaj, kljub mrazu. Na koncu je vse izpadlo pravzaprav odlično.

V kolikor sem v zapisniku kaj narobe zapisal, naj me prosim kdo iz Pragerskega popravi, obenem pa jim želimo vso srečo še naprej in še čimveč dobrih tekem do konca sezone, domači pa bomo našo drugo zmago poskušali priigrati že ta ponedeljek doma proti Cirkovcam.

Lp, Rok

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja