Mladost za las ugnala izkušenost

KK RAČE 84 (40):(44) 86 KK STARŠE ČIRO ( 15:25; 25:19; 26:13; 18:29 )

KK RAČE: trener: Lukman;   Frešer 14, Felbar, Majal , Repec 33, Gradišnik 5, Bobnarič 3, Cof, Polšak 5, Hameršak, Sagadin, Štumberger 9, Bauman 15;
KK STARŠE ČIRO: trener: Besedič;  Zelenko 4, Kaube 15, Šalamon 5, Manjevič 26, Dover 9, Pjevič 11, Karahmet 7, Fras, Dakovič 9

sodnika: Topolinjak, Juhart ;   gledalcev: 15
Fram, 3. december 2014

»Zame je to bil derbi kola. Super tekma. Ko bi še več bilo takšnih«, je po tekmi priznal Topolinjak, ko je vse do zadnjega žvižga bilo odprto, kdo bo zmagovalec.

Začetek je dal občutek, da so gostje iz Starš tako prepričani v svojo zmago, da Čirota sploh ne rabijo na klopi 😉 . In tako je tudi kazalo po 1. četrtini, ki so jo gladko dobili za 10. Pa se je Gradišnik spomnil, da smo pred 14 dnevi še ene mladeniče, tiste s Ptuja, premagali zahvaljujoč coni. Nekoliko smo osvežili ekipo na parketu, spočili obremenjenega Repca ter vnesli nekaj zmede v gostujoči napad. Pri domačih sta se razigrala Bauman in Frešer, Gradišnik pa je znižal rezultat na znosnih -4 ob polčasu.

Ob še zaostreni obrambi smo povedli v 2. minuti 2. polčasa. Delni rezultat 11:0 je bil povod za gostujoči TO, a Repec je v svojem slogu nadaljeval tudi po minuti odmora ( v tem delu 16 točk ) uspešno pa so mu v napadu pomagali še Ignac, Bauman in Polšak. Obramba je držala visok tempo, tako so Čirotovi zadeli šele po trojki Repca za 56 in znižali zaostanek na 10 točk na 56:46. V tem delu so se stvari domačim res lepo »poklapale«, a zavedali smo se, da sledi pritisk in se mladeniči ne bodo kar tako predali.      Minuto do konca 3./4 smo še vodili 66:54, a praktično v zadnji sekundi dobili novo trojko Manjeviča ( skupaj 6). To nam sicer ni pokvarilo vstopa v zadnji del, ampak…..

Pričakovali smo, da bo nevarnost zapretila preko Dovera, Tjaža ali Pjeviča. In če nam je uspelo prvo omenjenega kar uspešno zadržati pri doseganju točk, pa je v zadnjem delu nerešljiva uganka (p)ostal Tjaž Manjevič, ki nas je »ponižal« s 3 praktično identičnimi trojkami zapored. Ob pomoči Kaubeta in Pjevičevih prostih metov so prišli do izenačenja in povedli pri 70:71 ob delnem izidu 0:11.

Domači smo sicer prešli v minimalno vodstvo ob krasni alley-oop podaji Gradišnika Baumanu ( sicer brez zabijanja), a vseeno je bila poteza tekme nagrajena z bučnim aplavzom… in zavedanjem, da še imamo moči, da se kosamo z razigranimi tekmeci. Slabi 2 min do konca je Nac izenačil na 78, v sami končnici pa so gostje bili bolj zbrani in povedli za 5. Repec je par sekund do konca zaključil svojo novo odlično predstavo in bero točk s trojko, za izenačenje ali morda celo presenečenje kola pa je žal zmanjkalo sekund.

Pri domačih je ponovno veselila kolektivna igra, tokrat smo bili nekoliko bolj razpoloženi tudi v napadu. Čirotova ekipa je praktično neutrudna, deluje kot dobro naoljena mašina in ne dvomimo, da bodo še mnogo let trd oreh za marsikatero ekipo.

  1. polčas smo imeli moker, tako al’ drugače, žal vsak v svoji »bazi« ( le zakaj jih je tako prestrašil naš domač rdeči ? )

Naslednji teden v petek zaključujemo leto 2014 z zaostalo tekmo 3. kola v Lenartu, ker pa poročila v tem letu več ne bom imel priložnosti zapisati, naj vam vsem zaželim prijeten zaključek 2014 in uspešen začetek 2015 … Too soon? 😉

zapisal: dLOOKman

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja