Mini serija Lenarta

KK Ajdas Lenart : KK Rače 85:69 ( 27:26, 17:20, 15:6, 26:17 )

KK Ajdas Lenart: Šalamun 22, Karlo 19, Voglar 16, Šijanec 11, Šenekar 9, Fras 5, Klemenšak 2, Magauša, Rodeš, Farkaš, Lovše.
KK Rače: Repec 25, Bauman 18, Frešer 9, Miklošič 5, Bobnarič 5, Štomberger 4, Cof 2, Polšak 4, Fingušt, Gradišnik, Majal.

Prišel je petek, prišli so nasprotniki iz Rač, na hitro smo se segreli in obetala se je zanimiva tekma. Lani smo igrali skupaj v 2. ligi in izid je bil od lani neodločen. Vsak je enkrat zmagal in enkrat igral neodločeno. 😉 Domači smo bili brez centrov (Grušovnik, Kogler, Zimic) edini pod košem oz. za trico je bil R. Karlo ob pomoči T. Klemenšaka. Mislim, da so bili gostje kompletni.

  1. četrtina:

Obojni smo začeli solidno v napadu in nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti. Dedov, ki bi vstavljali Repca kot sem že omenil nismo imeli na razpolago, zato je bil v prvem polčasu za nas kar velika uganka. Tudi Bauman je presenečal nekatere naše igralce. Mi smo si točke razporedili dokaj enakomerno, prednjačil je center Karlo z 9. točkami.

 

  1. četrtina:

 

Začeli smo dobro, predvsem naš motor ekipe letos Šalamun in na drugi strani Repec sta bila zelo razpoložena v tem delu igre. Zadnje 3 minute pa razpad sistema v obrambi. Povedli smo 44:36 in se že udobno namestili in si mislili, da bo prednost samo lepo počasi naraščala. Rače se s tem niso strinjale in so nas kaznovale z serijo 0:8 ,in v polčas so odšli z prednostjo dveh točk.

 

  1. četrtina:

 

Med polčasom smo jih lepo poslušali od trenerja Lovšeta in se dogovorili, da ni druge, kot da stisnemo v obrambi. Rače smo v tej četrtini zadržali na 6. točkah in to je bilo odločilno. Rače so postavile cono, ampak smo jih Šalamun, Voglar in Šijanec prepričali, da spremenijo taktiko. Na parket je prvič letos stopil eden izmed lanskih glavnih akterjev, še takrat None Lenart, David Maguša. To je med drugim tudi razlog za dvig nivoja same obrambe.

 

  1. četrtina:

 

Lenart še vedno strelsko dobro razpoložen. Padalo je iz vseh položajev. Tudi zabijali smo malo. Pa ni bil Kogler, ampak mladi Voglar lepo rutinirano zabije v kontri. Tudi Šenekarja so nam malo dali na igrišče, ker je imel že na začetku tekme probleme z osebnimi. V tej četrtini smo že vodili za 20 točk, ampak sta Bobnarič in Bauman preprečila višji poraz. Repca smo v drugem polčasu zadržali na 5-ih točkah. Po sproščenih zadnjih štirih minutah iz klopi opazimo Karloja in pozabimo, da ded že igra 36 minut in da zna biti to nevarno kljub njegovi dobri fizični pripravljenosti. Ko vidi, da ga čaka menjava, še pred tem hitro vrže dve trojki in odkoraka iz igrišča.

Račam se zahvaljujemo za dobro tekmo. Lani, ko so zmagali so malo dlje ostali z nami veni in kako rekli, tokrat pa so kar hitro odkorakali v hladno in vetrovno noč.

 

V sredo pridejo v goste na zadnjo tekmo v letošnjem letu MCA. Verjamemo, da bo dobra in napeta tekma do konca, tako da vabljeni na tribune.

 

Lep pozdrav!

J.Šijanec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja