Mi čez goro, kvinta čez piksne

Rače  99 : 55  Ptujska Gora  (25:12, 18:11, 26:15, 30:17)

Fram, 10.3.2014, gledalcev 7, sodnika Ledinek, Juhart

RAČE:(trener Hameršak) Fingušt, Felbar 2, Jarc 7, Polšak 16, Meglič M. 2, Meglič B. 4, Štumberger 14, Bauman 12, Repec 42
PTUJSKA GORA:(trener ?) Frangež 5, Ilek 6, Avguštin 17, Predikaka 9, Pleskonič 17, Čermenšek 1

»Na silo« smo morali spraviti pod streho zaostalo tekmo s Ptujsko Goro, saj je tudi nam v 9. kolu zagodel žled in v temni dvorani pač ni bilo mogoče igrati. Da je bilo vse regularno, smo po številnih usklajevanjih uspeli dogovoriti včerajšnji termin… ki pa je šel bolj na roko domačim.

Naj bo kriv začetek tedna, malo zgodnejši začetek igranja, motiv domačinov ali karkoli že, začeten pogled na parket je pokazal številčno premoč tokrat ponovno oranžnih račanov. Vendar – ali bo to dovolj za novo zmago? V preteklosti je že bilo obratno. Zato smo previdno pričeli tekmo pod tokratnim vodstvom, žal poškodovanega, Hameršaka ( kar pa se nam je izteklo celo v prid ).

Začeli smo s »hard« cono, dovolili sicer 2 trojki, a uspešno zadeli 11x iz igre. Hitra igra je bila po godu časomerilcu, saj je v 1. četrtini izhod za sekunde na konzoli semaforja stavkal (a kot rečeno, zaradi hitrih zaključevanj ga sploh ne bi rabili; čeprav smo se uspeli uskladiti za nadaljevanje – bolj uspešno kot okoljski minister z rudarji). Opazili smo manko gostov pod obročem, kar je bila voda na Repčev mlin pri lovljenju najboljšega strelca 2. lige PARKLa. Zahvaljujoč njegovi borbeni igri in dobremu sodelovanju soigralcev se je števec na koncu ustavil pri 42 (letos največ).

Rad bi opisal več o igri, a je bila v bistvu zelo monotona ( če zanemarim 99 pik, (dobro)igranje vseh domačih, super prvenec Hameršaka s svojimi taktikami, končno malo bolj sproščenega Polšaka s prav tako strelskim rekordom sezone, odličnega in motiviranega Baumana, razigranega Boškota, …. ).

V nadaljevanju smo tudi ostale 3 četrtine držali vajeti v svojih rokah. To so priznali tudi gostje. A niso se predali. Borba je vso tekmo krasila obe ekipi, vendar je več menjav domačih namučilo številčno okleščene goste, kar se je rezultiralo v večinoma dobro odigranih naših kontrah in neumornemu Alešu pod obročem ali na trojki.

Majal sicer ni utegnil ( je prijazno odstopil svoje minute mlajšim :) ), a smo po tekmi vsi akterji sinočnje tekme (pa še kdo) z veseljem nazdravili ob njegovi kvinti, ki je z lahkoto nadigrala piksne ;).

Nobenega prostora za kalkulacije ni. Nam še ostane le zmagati na zaključni tekmi sezone v sredo proti Baru Kaučič. Ne bo lahko. A veseli pozitiva v ekipi. Tudi, če  se vse ne razplete po naših, sicer izrednih, pričakovanjih.

pripravil: dLOOKman

PS: Naj ob tem poročilu še izkoristim priložnost za obvestilo vsem, ki veste za koga z željo oglaševanja ali kakšnega drugega sodelovanja na »RAČE f4 PARKL 2014« 5. in 12. aprila, da me čim prej kontaktira na kosarka.race@gmail.com ali 040 900 113.

4 odzivov

 1. žiga pravi:

  Kvinta je bila odlična!
  Samo nekam malo je je bilo! 😉

 2. dLOOKman pravi:

  |o/ Kaj noriš? 2dcl je še ostalo….
  Ti še samo pridi kaj okoli. Sod še zdaleč ni prazen.
  Samo drugič Franceja vprašaj, kaj se s sabo prinese. (X 2) :)

  • žiga pravi:

   Ni problema! Ko me boš povabil na đoko prinesem zdravilo zraven.
   Še dobro, da Franček ni pretiraval in tisti x2 sploh ne bo problem. 😉

   • dLOOKman pravi:

    Hja, klasični Franca, pač.
    Lahko prideš na dodatne priprave pred f4. Pol pa ob rdečem še malo pokalkuliramo ( ups, the forbidden word ).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja