Medtem ko čakamo na Zaključni turnir, imajo drugi pač svojega! =)

KK Starše : Starše Čiro.. ..  :  .. .. + 5,10
Starše,  05. 04. 2014

Starše ( trener Trifkovič V.): Trifkovič P., Potisk, Črešnik, Trifkovič V., Dvoršak, Dobnik, Mitja, Lah, Besedič.
KK Starše Čiro (trenerji vsi): Kaube, Fras, Manjevič, Dover, Valcl, Dakovič, Šalamon.

Sodnik: Pirtovšek Nino

Še zadnje poročilo sezone 2013/2014. Moram  priznati, da sezone od katere smo veliko pričakovali, dosegli malo manj, a odnesli veliko več. Manj v rezultatskem smislu, saj smo pred začetkom  iskreno želeli na zaključni turnir, ki se pravkar odvija v Račah. Več pa v smislu učenja in dojemanja same igre ter krepitve že prej izjemnih odnosonv znotraj ekipe.

Sezono smo otvorili z veliko željo se dokazat, da v druščini »težkokategornikov« nismo kar tako. Žal se na naše želje in trud niso kaj preveč ozirali pri aktualnih prvakih lige. Pa vendar to na našo srečo ni pokvarilo vzdušja, pa čeprav je glede na razultatsko krizo začetka sezone morda tako delovalo. V resnih klubih bi menjali trenerja, pri nas pa trener je klub, zato nam ni preostalo druga kot da se sprostimo in poskušamo drugi del sezone odigrati boljše in na krilih zmag nad v tistem trenutku vodilno ekipo lige poskušamo naše cilje tudi doseči. Dejstvo, da se je lani final 4 odločal v zadnjih krogih, nam je dalo upanje, da bo tudi letos tako. Imeli smo prav, a žal se tokrat ni izšlo. Zmanjkala je tista ena zmaga, ki so jo Bankirji prigarali skozi neverjetno izenačeno tekmo in zmago po podaljških. Pa nič zato, za prvo leto v prvi ligi moramo biti zadovoljni in že z veseljem pričakujemo novo.

In ker v novo sezono ne moreš vstopit, če ne zaključiš stare smo si v Staršah pripravili naš final 2. Prijateljska tekma bratskih ekip. Samo ogrevanje na igrišču, stiski rok,pogovori o tretjem polčasu ter trojke za špricer so dale mislit, da bo šlo za resnično sproščeno srečanje. A ta teorija je hitro splavala po vodi. Od sodniškega meta dalje, je namreč potekal boj za vsako žogo. Tekmo so bolje otvorili veterani iz Starš, ki so roko na srce, prvo četrtino delovali kot da na svojih plečih ne nosijo bremena dobrih 300 let. Prav nasprotno. S prav tako hitro kot tudi rutinirano igro so nas prisilili v ogromno napak in četrtino zaključili vrjetno najbolje v sezoni. Druga četrtina ni prinesla bistvenih sprememb. Pri mladcih je vse skupaj ostalo pri besedah, pri starih tigrih so besede našle pot tudi do dejanj. Prvi polčas: nekje 7 točk za veterane.

Želja po spremembi rezultata je na igrišče vnesla še dodatno napetost. Provokacije so deževale z obeh strani. Nam se je zagotovo poznalo, da nas s klopi ni vodil Čiro, pa čeprav bi to lahko vzeli kot prednost, saj je to pomenilo, da igra za nasprotno ekipo (vsak uspešen napad smo namreč izvedli čez njega).

In ko smo že mislili (mladi in neumni), da je vse skupaj uspelo, saj smo vmes nadoknadli 9 točk zaostanka, celo povedli za 5 točk , so provokacije pri izkušenih začele delovati motivacijsko. Na krilih Sineja, Čirota ter visokoletečega Vladota je zadnjih 5 min povsem pripadlo orginalu iz Starš. Še dobro, da je zaradi osebnih napak igrišče moral zapustiti ostrostrelec Mitja in da je nad svojo višino skoka bil presenečen tudi sam Vlado, saj bi razlika na koncu lahko bila še višja.  Kot je vrjetno vsem, ki to berete že jasno kdo je zmagal, meni to še vedno gre težko z jezika. Končni izid: nekje 5-10 točk za Starše.

Poraz gor, poraz dol. Bila je super tekma, korektno odigrana ter odsojena s strani enega najboljših sodnikov lige (beri:najboljšega). Hvala Nino Pirtušek tudi tebi za sodelovanje.

Nadaljevanje druženja je seveda sledilo v sproščenem vzdušju. Rahlo zbadanje (zasluženo) s strani zmagovalcev in grenki izgovori o darilu pred odhodom v drugo ligo s strani poražencev so bili redni spremljevalec vseh naslednjih (3,4,5) polčasov, ki so sledili.

Topel obrok s kapljico domačega nas je pričakal, takoj, ko smo prišli izpod mrzlega tuša. Po krajšem oddihu smo pot nadaljevali proti Murski Soboti in vinski kleti Marof. Uroš se je tudi tokrat izkazal kot izjemen gostitelj in nas skupaj (zdaj že več kapljicami) s svojim vinom »popeljal« po okusih Prekmurja. Tako se je dan počasi prevesil v večer in zadnji polčas, ki pa smo ga odigrali že bolj ločeno in vsak po svoje.

Tako, to je bilo zadnje poročilo te sezone. Hvala ekipi Starš za izjemno sodelovanje, podporo družbo in organizacijo vseh obšportnih dejavnosti. Želimo vam izjemno sezono v drugi ligi in da se kmalu spet vidimo na prvoligaškem parketu. Hvala tudi našim zvestim navijačem (Matevž, Mateja, Kristina, ata&mama Dover,ata&mama&punca Kaube,ata Manjevič družina Ploj in ostali, ki ste stiskali pesti za naše zmage).

Vsem ostalim ekipam lige pa hvala za korektno sezono in PAZITE SE NAS V SEZONI 2014/2015!

Poročilo zapisal Tine Šalamon.

Lep športen pozdrav!

Ekipa STARŠE-ČIRO

Ni kaj dodati. V mojem imenu zahvala Vladu, Žuli in Petru, zapisničarski mizi, potrpežljivem hišniku iz Starš, vsem zvestim navijačem, svojim fantom za odlično sezono in še posebej Urošu, ki še ne ve, da bodo ta srečanja v Marofu postala tradicionalna.

Koč Čiro

P.S.: Tine, pozabil si zapisati ključno dejanje na koncu tekme pred slikanjem.

3 odzivov

 1. 3fko pravi:

  Tine lepo zapisano in skoraj ni kaj za dodat. Ćiro je verjetno mislil zabijanje Doverja v zadnjih sekundah tekme. Ali sem kaj spregledal? :)
  Čestitke vam, mladi ekipi, in vašem “koču” za celotno sezono. Verjamem, da je vaš prvi F4 samo vprašanje časa.
  3fko

 2. Tine pravi:

  Tudi jaz mislim, da gre za zabijanje Doverja! Čeprav sem slišal nekaj, da pa je poskusil tudi Čiro. In kolko sem jaz uspel videt je dolžen liter ker mu v prvem poskusu ni uspelo. “Žal” sem jaz dolžen dva ker mu je v naslednjih dveh pa uspelo. Škoda da ne moremo dodati videa, da bi pokazali kako leti naš trener. Jordana hvalijo pri 51. Čiro ima še 2 več!!!:)

 3. Čiro pravi:

  Hehe. Film že imam, samo ga ne znam objavit. Sicer pa za kaki liter lahko spet ponovim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja