MCAPRO – RAMS pokalni prvaki 14/15

  1. PARKL liga, Pokal PARKL finale:

MCAPRO – RAMS pokalni prvaki 14/15
MCAPRO – Rams – STARŠE ČIRO – 73 : 69 (13:15, 25:21; 20:21, 15:12)

Cirkovce, 29.03.2015,

MCA PRO RAMS: Veljkovič, Tome, Merlin 8, Ker 18, Pihlar, Radovič, Novak 2, Simič, Iljazi, Šabotić 12, Tadina, Goljovič 33, Kočevar
Starše ČIRO:Zelenko 11, Kaube 20, Manjevič 8, Dover 19, Pjevič, Karahmed, Fras, Džeba 9, Dakovič 2, Valcl

Sodnika : Kereži, Topolinjak

Poročilo

No pa sem prišel še do zadnjega poročila letošnjega pokala SPALDING PARKL PKL. Ne vem zakaj, a imam občutek, kot da sem napisal poročila prav za vse pokalne tekme za MCAPRO – Rams. Izgleda, da nam je bil žreb in razdesetkane ekipe res naklonjene. Kot že napisano po sobotni polfinalni tekmi nas je tokrat v finalu pokala čakala vedno neugodna izbrana vrsta Čirota. Iz prvenstvenega dela smo v tekmah s Čirotovo vrsto vedno iskali izgovore, so hitrejši, so mlajši, so … na koncu pa fer priznali da so bili boljši.

Za letošnjo sezono lahko samo napišem, da ko je potrebno se znamo sestavit in odigrati dogovorjene akcije in tekmo obrniti sebi v prid.

Že na začetku moram pohvaliti organizatorje tega vikenda, saj so nas presenetili s dobro pogostitvijo, morda je po mojem okusu edino manjkalo gledalcev.

Po uvodnem segrevanju, ki se je nekoliko zavlekelo, končno nastopi predstavitev finalnih ekip, igralcev in tekma s posebnim nabojem se je začela. Pri nas klasična prva peterka s klasičnim dogovorom obrambe, prevzami vse kar je možno, da se ne podimo z verjetno pol mlajšimi pubeci. V prvi četrtini otipavanje moči in veliko izgubljenih žog v napadu. Slabe podaje, sploh Goljoviču sredi rakete v noge ne pridonesejo uspeha v napadu. Po drugi strani dobro pokrivanje v obrambi, tako da se nobeden od strelcev iz razdalje ni razigral. Trpal nas je edino Dover iz polrazdalje, saj je pri rotaciji v obrambi čudežno vedno ostal sam, kot da smo igrali le s štirimi obrambnimi igralci. Pri nas prevzame pobudo le Goljovič ki s desetimi od trinajstih točk v prvi četrtini, drži našo ladjo nad gladino. Že po tako slabem začetku nas zapusti po poškodbi Simič, ki je v polfinalni tekmi razigral celotno peterko. Ni mu bilo hudega, saj je preostanek tekme spremljal iz VIP odra. Prva četrtina se je končala v prid Čirota 13:15.

V drugi četrtini se končno razigra Ker (9točk), sledila pa sta mu tudi Suki in Zaho. Pri Čirotu pa sta se razigrala Zelenko in Kaube, v igro pa je tudi stopil rekrutiranec Džeba in dokazal da še ni za odpis. Igra se je končno umirila in zaigrali smo dogovorjene akcije v napadu. Drugo četrtino smo obrnili v našo korist in končno povedli za 2 točki (38.36).

Polčas je prinesel nekaj svežine v naše vrste, coach Brankec še zadnjič razloži akcije kaj bomo igrali v napadu in že se prične tretja četrtina. Mislim, da se je igra razživela in normalno napake v obrambi so se kar vrstile. Po prevzemanjih je spet čudežno Dover ostajal sam na poldistanci in v raketi ter nam nasul 9 točk. Reševala sta nas v napadu Ker z mehko roko iz razdalje in Goljovič s rutino pod obročem. Tretja četrtina se je končala z minimalno prednostjo za Čirota 20:21.

Četrta četrtina, semafor kaže prednost 1 točko za MCAPRO – Rams, nervoza pri igralcih je vidno narastla, saj so se v napadu in obrambi pri obeh ekipah napake kar vrstile. Vseeno je naboj na takšni tekmi prisoten, vseeno je to pokalna tekma, ki ne pozna drugega mesta. Ali si pokalni prvak ali pa te ni. V zadnji četrtini so coacha Čirota že načele osebne napake, saj so Manjevič , Dover in Džeba vsi že na 4 osebnih napakah. V zadnjih dveh minutah so se Čirotovi varovanci na vse načine trudili priključiti in zmanjšati razliko pred zaključnimi napadi tekme. S dobro igro v obrambi smo uspeli zaustaviti vse poizkuse nasprotne ekipe in tekmo pripeljali do konca s 4 točkami razlike 73.69.

Po zadnjem sodnikovem pisku so popustile vse emocije in veselje ob osvojitvi pokala SPALDING PARKL PKL se je lahko začelo.

Š enkrat vse čestitke Sašotu, Zahotu, Keru, Pihlarju, Radoviču, Brankecu, Simi, Sefotu, Sukiju, Mateju, Goljoviču in Robiju za res borbeno igro v letošnjem pokalu SPALDING PARKL PKL.

Končni rezultat 73 : 69 za ekipo MCAPRO – Rams

Kolikor sem zasledil komentarje po tekmi moram tudi jaz to zapisat : Coach Branko, po toliko letih truda in poizkušanja, ga le imaš.

Vse čestitke igralcem in trenerju Starše Čiro za dobro in borbeno igro.

Sledila je podelitev medalj in pokala. Vsa pohvala tudi organizatorju, da je pripeljal Memija BEČIROVIČA za častnega podeljevalca kolajn in pokala.

Sledil je meni najlepši trenutek, dvig pokala, katerega je prejel MVP igralec pokalne tekme Goljovič iz rok Memija Bečiroviča.

Vsa čast pubeci, zaslužili smo si ga!

V nadaljevanju je sledilo odpiranje šampanjca v garderobi a je to že druga zgodba ki ne sodi v poročilo…..

Pohvale obema sodnikoma.

Lep pozdrav

Gorazd TOME

3 odzivov

  1. Battisti pravi:

    Gogi..to pa je pravi report! Cestitke se 1x vsem!

  2. Čiro pravi:

    Čestitam!

  3. dLOOKman pravi:

    Tudi KK Rače čestitamo za osvojen Pokal

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja