Maščevanje, ki ni odločalo o ničemer

Starše, 20. 03. 2015

KK Starše Čiro : KK Ptuj 79 : 67 (39:26) (22:16, 17:10, 21:17, 19:24)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić): Zelenko 11, Kaube 12, Šalamon 10, Rotman 4, Manjevič 20, Dover 10, Pjevič 12.
KK Ptuj ( trener Damiš): Likavec, Ferme 24, Žnidarič 8, Kranberger 2, Pogladič 14, Kotnik 13, Rus 6.

Sodnika: Topolinjak, Šket

Poročilo napisal Tjaž. Na koncu pa bom še jaz napisal nekaj besed.

Maščevanje, ki ni odločalo o ničemer

No, pa smo končali. Z rednim delom 1. Lige, seveda. Bila je naša zadnja tekma in če se ne motim, tudi zadnja tekma celotne prvoligaške konkurence. Čakata nas še dva F4, na katerih bomo dali vse od sebe in videli kaj to prinese. A pustimo to na strani ter preidimo k sami tekmi.

V tekmo smo (po starem znanem receptu) šli s sedmimi igralci. Hja, 7-9 je stalnica vsa leta, tako da tukaj se ni kaj za čuditi. Ptujčani na drugi strani so imeli na začetku 6 igralcev, ki so se segrevali, potem mislim, da jih je prišlo še nekaj zraven. Tekma ni odločala več o ničemer, gnalo pa nas je dejstvo, da jim moramo vrniti za poraz na Ptuju.

Samega začetka tekme se ne spomnim najbolje, mislim pa da je bilo prisotno kar tisto, otipavanje, z nekaj prednosti na naši strani. Nekaj lepih protinapadov (ukradene žoge Kaubeta in Manjević Kopčiča), pobranih drugih žog (Dover, Šalamon)… v glavnem nič spektakularnega. Sledila je druga četrtina v kateri smo naredili razliko, naenkrat je bilo 39-22, ko sem pogledal na semafor. Izstopal je Goran Pjević, ki je v tem polčasu dal največ točk (po občutku). Tako nekako se je zaključil prvi polčas. Sledil je drugi polčas, in tretja četrtina, v kateri se letos vsakič drugemu enostavno ”strga” in nasuje okrog 15 točk. Tokrat je bilo nekoliko manj in sicer 4×3 s strani Manjević Kopčiča. Prednost je bila med to četrtino že tudi 20 točk, čeprav so Ptujčani v prvih dveh minutah naredili delni rezultat 6-0 in znižali našo prednost na manj kot 10 točk. Sledila je še zadnja četrtina, v katero smo stopili s 17-imi točkami naskoka. Seveda je nasprotnik tudi tokrat poskusil priti nazaj tekom celotne četrtine, Ferme je zadel nekaj trojk zapored (ne vem če vadi od table ali kaj :D) ampak je bilo to premalo, da bi resneje ogrozili našo zmago. KK Ptuj ne moremo očitati, da niso poskušali, da niso hoteli, ampak naša prednost je bila prevelika in tudi motiva na obeh straneh ni bilo takšnega, kot bi bil v začetku sezone pri rezultatu 0-0. Na koncu lahko rečem, da smo zasluženo zmagali in pripeljali zadnjo tekmo v rednem delu do konca. Aja, pa še vrnili smo jim in to s podobnim rezultatom pa vendar boljšo koš razliko ;).

Hvala nasprotnikom za dobro igro. Želimo jim, da odigrajo dve dobri tekmi na tekmah za obstanek v 1. Ligi. Solidno delo so opravili tudi sodniki (Topolinjak si je eno izmed podaj ”štopal” na prsih – še enkrat pardon) ter zapisnikarska miza.

Za to tekmo bi bilo to iz moje strani vse.

LP TMK

 

Hvala Tjažu. Zdaj pa še jaz. Ni kaj dosti dodati. Tjaž je v glavnem napisal vse. Ja bila je zadnja tekma 1.lige, ki pa za nas ni bila tako nepomembna. Hoteli smo se revanširati za prvo tekmo, nič drugega.

Mali povzetek naših iger. Ja, odlično! Imeli smo namen priti v F4 in to nam je uspelo. V pokal smo se skoraj pozabili prijaviti in zdaj smo se znašli tudi na F4. Rezultatsko smo zelo uspešni do sedaj in že izpolnili zadano nalogo. Kaj bo naprej, bomo videli. Večina lige smo igrali kompletni sedem do devet igralcev (kot je omenil Tjaž) in to je to. Fantom bi čestital za dobre igre in napredek v igri. Naprej v finalih bomo igrali sproščeno ( ne smemo vsega prehitro nardit, kaj bomo pa drugo leto? 😉 ) in to bo to. Mislili smo že, da bomo morali na pokalu predati tekmo b.b. Prepričani smo bili , da bo pokal en teden kasneje in so si fantje splanirali obveznosti. Dobro, igrali bomo. Ne vem, nekje sem že zasledil napovedi kdo se bo uvrstil v finale pokala in finale lige. Zdaj pa smo res že tako dolgo v tem, da je bolje biti previden v napovedih ali pa jih zadžeti pri sebi. Nikoli nismo bili prepričani kdo bo koga premagal in poizvedovali za rezultati. Vsak lahko vsakega premaga. To si velja zapomniti. Jaz sem samo vesel, da smo napredovali in vsako leto boljše igramo. Veseli pa me tudi, da ekipo dopolnjujem s pri nas vzgojenimi igralci. Za naslednje leto imamo zopet odprto mesto za dva mladca. Vse kar si želim pa je, da ekipa ostane skupaj, se dobro razume in vse kar sodi zraven. Še enkrat ČESTITAM fantom za rezultat.

Zahvalil bi se tudi vodstvu članske ekipe Starš za pomoč pri organizaciji tekem in vse pogostitve, ki si jih delimo skupaj. Zahvala zvestim gladalcem, zapisnikarski mizi in gospodu hišniku, ki navijajo za nas in nam pripravijo vse za nemoteno igro. Oddolžimo se jim lahko samo z igrami. Saj niso tako slabe.

Vsem ekipam v drugi in prvi ligi želim zaslužene počitnice, tisti ki pa še igrajo pa dobre in športne igre. Rezultat pa itak po tem pride. 😉

Se vidimo na F4 – ih 😉 !!

LP Čiro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja