Majšperk – Čiro Starše, 68 – 88

Tekma 13.kola – 2.liga;

Majšperk, 10.3.2012; Sodnika: Grošelj, Pritovšek;

ŠD Majšperk – KK Čiro Starše, 68 : 88 (17:24, 15:20, 13:28, 23:16)

ŠD Majšperk: Vuk F. 14, Korez 5, Avguštin R. 11, Kamenšek 21, Lončarič 7, Galun 10;

KK Čiro Starše: Zelenko 3, Kaube 13, Rogina, Klupež 2, Dover 12, Pjevič  23, Karahmet 13, MAnjevič 20, Dakovič 2;

Kljub izgubi vseh možnosti za 2. mesto je ekipa Majšperka napovedovala prestižno zmago in boj za 3.mesto. A že pred začetkom tekme je bilo videti, da temu ni tako. Le 6 igralcev, kar je daleč najmanj v letošnji sezoni (vsaj v domačih tekmah) pač ni dovolj, da bi resno ogrozili mlade in košarkarsko dobro podkovane igralce ekipe Čiro Starše.

Gostje so dobro odprli tekmo. Domačini brez dveh organizatorjev igre niso imeli prave možnosti. Že takoj v uvodu je bilo jasno, da bo težave že s samim prenosom žoge. Posledica vsega so bile izgubljene žoge, ki so hitro vzele voljo ekipi pred katero je bila še dolga tekma. Minuta odmora prav veliko pomoči ni prinesla. Nekaj zadetih trojk je domačine še držalo v igri, a problem do bili tudi napadlano razigrani gostje, pri katerih je žoga dobro krožila poleg tega pa so dobro zadevali odprte mete od daleč. Najboljši v tem delu je bil Manjevič s 11 točkami (3 trojkami)

2. četrtina spremembe ni prinesla, gostje so ob menjavah uspešno držali ritem in na polčas šli s prednostjo 12 točk. Slutiti je bilo, da domači nimajo možnosti, da bi spreobrnili potek igre v nadaljevanju. Prav vse dvome so gostje rešili s 28 točkami v 3. četrtini, domači so jih dosegli le 13. Zadnja četrtina je bila tako le še formalnost.

Pri gostih so si igralci lepo razdeli točke. 5 igralcev je doseglo med 23 in 13 točk. Pri domačih je bil edini, ki je izstopal Kamenšek s 21 točkami. Gostom lahko le športno čestitamo za zmago in lepo košarko, ki so jo prikazali. Ob tem jim želimo še eno pravo športno tekmo v zadnjem krogu, ko se bodo zasluženo borili za 2.mesto.

V zadnjem krogu bo Majšperk gostoval pri Čeršnjevcu, po taki predstavi pa prav velikega upanja za 4.mesto ne gre imeti. Kljub vsemu bi bilo za zadnjo tekmo sezone lepo videti vsaj malo bolj številčno in odločno ekipo Majšperka. Takšne predstave, kot je bila zadnja kaj hitro postanejo muka in ne užitek, kar pa zagotovo ni cilj nastopanja v PARKL-u. Še posebej ne za ekipo, ki letos zaključuje svoje 15. sezono.

BL

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja