Nona Lenart tudi preko Gore

Majšperk, 14. 2. 2014;

Ptujska Gora : KK NONA Lenart 62 : 68 (16:26, 23:8, 8:13, 15:21)

ŠD Ptujska Gora: Frangež, Pepelnik, Ilek, Mlakar 2, Vedlin 13, Skrbiš 15, Lešnik 2, Pleskonjič 15, Černenšek, Avguštin R. 12, Pšajd 3
KK NONA Lenart: Dokl 1, Farkaš 11, Fras 14, Šijanec 28, Kogler 12, Lovše, Erjavec, Grušovnik 2

Sodnika: Grošelj, Topolinjak

Poročilo tekme je zaradi odsotnosti trenerja in hkrati poročevalca kratko in jedrnato:) Začetek tekme je bil žal podoben kot na prvi tekmi, saj je prišlo že v uvodnih minutah do poškodbe pri gostih (Grušovnik), je pa zato nadaljevanje tekme minilo brez težav ob zanimivi košarki. Tekmo so bolje začeli (in kasneje tudi končali) Lenarčani, ki so v skoraj vsakem napadu zadeli, predvsem Šijanec je bil skoraj nezgrešljiv. Na srečo domačih smo imeli tudi Gorčani razpoloženega Avguština, ki pa sam ni zmogel držati priključka v prvi četrtini. Smo pa zato v drugi četrtini prikazali precej boljšo igro v obrambi, v napadu pa zaigrali bolj kolektivno, kar se je poznalo na rezultatu ob polčasu, saj smo prišli iz -10 na +5 (39:34). V tej četrtini ni zadeval več samo Robi in domači smo začutili priložnost, da lahko premagamo favorizirane goste.

Po odmoru se je nadaljevala izenačena tekma z manj koši, kjer pa so Lenarčani do zadnje četrtine vendarle uspeli rezultat izenačit. Tako je sledila napeta zadnja četrtina, v kateri sta držala korak z gosti Pleskonjič in Skrbiš, vendar je bilo to na koncu premalo za Gorčane, saj sta Fras in Šijanec z zanesljivim izvajanem prostih metov razrešla dvome o zmagovalcu.
Torej zaslužena zmaga gostov, ki so s svojimi izkušnjami prikazali nekaj več od Gore. Mi pa bomo morali iskati nove točke drugje, čeprav bi jih s takšno igro kot tokrat, lahko imeli več.
Smo pa “odigrali” še tretji polčas, rezultat katerega pa zaradi okoliščin ne poznamo:)

GV

3 odzivov

  1. RS10 pravi:

    Ste ziher da statistika štima? piše namreč da je dal Šijanec 28 točk, mislim da ste mu dali 5 točk preveč :-P:-P:-P

  2. j.s pravi:

    Haha. Lani smo meli zmenjeno z zapisnicarji,da vse pike nad 23 prištejejo rs10. Zakaj pa misliš,da si se boril za prvega strelca:p :p

  3. RS10 pravi:

    ajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) to mi zdaj poves, lani pa si bil tiho in se cudil skupaj z nami :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja