Lenart presenetil

KK Ajdas Lenart: KK MCAPRO Rams ( 93: 70 ) ( 46: 33) ( 26:14, 20: 19, 18:22, 29:15 )

KK Ajdas Lenart: Rodež, Jurančič, Kogler 4, Voglar 2, Fras 9, Šalamun 25, Šenekar 17, Klemenšak 4, Karlo 17, Lovše 5, Jančar, Grušovnik 10.
MCA PRO- Rams: Veljkovič 4, Tome, Ker 10, Škrobalj 2, Zahaj 19, Radovič 3, Novak 3, Šabotić 21, Tadina 2, Kočevar 6.

Lenart 17.12. 2014
Sodnika: Kereži, Močnik.

Še zadnja tekma letos. V goste so prišli finalisti zadnjih dveh F4 turnirjev in vedeli smo, da tekma ne bo lahka. MCA so bili brez Goljoviča, Pihlarja in Ocepka, Lenart pa brez Zimica, Šijanca ter Voglarja od 2.četrtine dalje. Začeli smo silovito. 12:0 in 16:2 rezultati povedo veliko o agresivnosti v obrambi ter učinkovitosti v napadu. Polnili smo koš iz vseh položajev, Karlo in Šenekar z trojkami, Šalamun z prodori in agresivnostjo, pod košem pa je bil glavni Grušovnik. Pri nasprotnikih sta bila skozi celo tekmo razigrana Zahaj in Šabotić. Gostje so po slabem začetku ujeli ritem in tekma je počasi prišla v normalni tempo. Prvo četrtino dobimo suvereno za 12 pik. V drugi četrtini stopimo iz plina, gostje dvignejo tempo in razlika ni več rasla temveč se je izenačena četrtina končala z 20:19 za domače.

Tretja četrtina. Centrska linija malo počiva, ampak Fras, Šalamun in Šenekar držijo priključek, ampak malo zmanjka in gostje dobijo četrtino za 4 pike. V tem delu nam je največ težav povzročal Šabotić (9). Rezultat pred zadnjo četrtino je bil dvorezen. Ali se nam približajo ali pa spet potegnemo in naredimo razliko. Zgodil se je hvala bogu drug scenarij in spet smo gledali hitro košarko. Dobre rotacije ter dolga enakovredna klop na vseh položajih nam omogoča, da stisnemo in grizemo do zadnje minute. To je dobro občutil kadrovsko na tej tekmi oslabljen MCAPRO in razlika se je v tej četrtini občutno povečala. Dober skok nam je omogočal protinapade. Svojih 5 minut si je vzel naš selektor Lovše in dokazal, da si mora na drugih tekmah vzeti večjo minutažo. Ker je zadeval, je v zadnji četrtini MCA nad vodo držal Ker z osmimi točkami 😉 Pri Lenartu pa Šalamun (7) in zimzeleni Karlo (8). Nekje na sredini zadnje četrtine, ko je bila tekma že odločena, smo bili priča grdemu, nepotrebnemu prekršku nad Šenekarjem. Hvala bogu je vredu, ampak tako kot je hlastal po zraku, še ni med nobenim koncertom pa že ima dolgo glasbeno kariero. Sodnika sta bila dobra. Malo sta sodila za nas malo pa za njih tako da smo vsi imeli nekaj od njih pa tudi vsi smo bili jezni na njih tak da generalno gledano je bilo ok;)

Upamo, da drugo leto nadaljujemo podobno kot smo ga končali in da zadržimo formo čez praznike.

Ekipa Ajdas Lenart vam vsem želi lepe praznike. Vrnite se spočiti in debeli 😉

Poročilo s strani MCAPRO Rams:
Dobra organizacija tekme.

Tekma med ekipama MCAPRO – Rams – KK Ajdas Lenart se je začela s enosmernimi napadi ekipe KK Ajdas Lenart. Prva četrtina je popolnoma pripadala gostujoči ekipi. Po zaključnem pisku sirene v prvi četrtina je semafor kazal rezultat 14:26. Druga četrtina se je odigrala v izenačenem ritmu, a domača ekipa ni znala zaustaviti kontra napadov Šalamuna in Šenekerja. Tako so igralciKK Ajdas Lenart odšli na polčas s rezultatom 33:46. Kljub borbeni igri domače ekipe v tretji četrtini je ekipa iz Lenarta obdržala lepo prednost do zaključka tekme. Zasluženo so slavili igralci ekipe KK Ajdas Lenart s 70:93.
Dosojena tehnična napaka Novak Brankotu.
Tekma odigrana v športnem in borbenem duhu.
V poročilu tekme podani komentarji za vodstvo lige.

Lep pozdrav
Gorazd TOME

2 odzivov

  1. veteran pravi:

    Dosojena tehnična napaka Novak Brankotu. ???????????????????????????????????????

  2. KK Lenart pravi:

    KK Lenart končno na svojem mestu. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja